Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Levenswijzen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Levenswijzen en krijg online een antwoord van de specialist in Levenswijzen

Zelf een vraag over Levenswijzen? Klik hier.
Meer vragen over Levenswijzen.

Beheerder worden?

De rubriek Levenswijzen heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Levenswijzen Klik hier.

RSS over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via RSS. Klik hier.
RSS over Levenswijzen op jouw website?Vragen over Levenswijzen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via E-mail. Klik hier.

ik ben/voel me alleen op de wereld

[Gesteld op: 11-10-2009]

Toelichting:
ik ben een meid van 25 jaar, ben geboren in italie.
Toen mijn vader overleed, is mijn moeder naar Nederland gegaan. Ik was toen 10 jaar.
Later is mijn broer ook gekomen.
Heb nooit echte vrienden gehad.
Ik woon nu sinds een jaar op mezelf, na veel in mijn leven hebben mee gemaakt. Ben altijd sterk geweest, maar de laatste tijd voel ik me zwaar kut.
Ik denk dat ik op een punt in mijn leven ben dat ik me realiseer dat ik eigenlijk alleen ben.
Heb geen familie hier, mijn moeder kijkt nie echt naar me om, en mijn broer zit in een inrichting.
Ik heb gewoon niemand. soms voel ik mij zooo klein en kapot van binnen. Ik heb een baan en zit op school, doe aan fitness,, maar ik weet niet hoe lang ik dit kan volhouden.
Ik denk niet aan zelfmoord ofzo, maar soms wou ik gewoon dat ik niet meer bestond. Ik word elke dag geconfronteerd met mijn eenzaamheid, moeders met kinderen, stelletjes, families, enz...
ik wil zooooooo graag iemand ontmoeten die dit ook heeft, iemand die alleen is...
soms weet ik niet een meer wie ik ben ...hoe ik mij moet gedragen..praten..
soms denk ik ,,ik geef het op...ik weet het allemaal niet meer, weetje het is echt kut om geen familie te hebben, ik ben een meisje en ik heb niemand die mij door t leven helpt ik moet het allemaal zelf doen..........help mij geef mij advies aub!
Antwoord:
Lief meisje,

ik begrijp heel goed waar je doorheen gaat. Wat nu belangrijk is is dat je alles wat je van binnen voelt aan emoties, zijn gang laat gaan. Ga het niet tegenhouden. Zoek een therapeut die je gaat begeleiden hiermee, zodat het in goede banen geleid wordt. Ik adviseer je ook om bijvoorbeeld Sint Janskruid tabletjes te nemen of Passieflora van VSM. Beiden zijn bij de drogist verkrijgbaar. Sint Janskruid is meer bedoeld om depressieve gevoelens tegen te gaan. Passieflora maakt gewoon wat rustig in je hoofd. Beiden zijn puur natuur dus geen probleem ivm verslaving. HEt is natuurlijk wel de bedoeling dat je aan de slag gaat. De oplossing ligt namelijk altijd in jezelf. Daar is het probleem immers ook ontstaan. 

Natuurlijk is het heel begrijpelijk als je overkomt wat jou is overkomen. Heb je nog contact met je moeder? Je bent nu 25 jaar en hebt als kind een tekort opgelopen in de 1e twee niveau's van Maslov, op veiligheid en het sociale vlak. Dat is niet niks. Als je dit niet goed oplost en jezelf leert kennen op dit gebied, hoe je het hebt willen compenseren en zo, ga je er in de toekomst last van krijgen. Het dient zich nu aan dus nu moet je ermee aan de gang. 

Het klinkt cliche maar hoe triest ook, het verleden is geweest en kan je niets meer aan veranderen. Ook niet rechtzetten. Het NU is alles wat er is. De toekomst ontvouwt zich van daar uit. Je verlangen zit duidelijk in het vinden van een warm nest voor jezelf. Voordat je daar in gaat, is het super belangrijk dat je een aantal stappen doorloopt, liefst onder begeleiding (psycholoog of een therapeut). 

Je hebt waarschijnlijk sinds je 10e een aantal onbewuste gewoontes opgebouwd die ervoor zorgden dat je dat pijnlijke gevoel niet hoefde te voelen. Maar die werken nu niet meer. Een nieuw maniertje vinden om die pijn te vermijden is alleen een tijdelijke oplossing. Je moet nu echt aan de bak en het voor de rest van je leven goed regelen. 

- verstop nooit je emoties. Hoe vervelend het soms ook voelt, laat je emoties gewoon hun gang gaan. Er komt een moment dat het minder wordt en ze hun greep op jou verliezen;
- advies: wacht met daten of vaste relaties. Als je daar nu in stapt doe je dat om dat enorm gapende gat wat je hebt opgelopen, in te laten vullen door iemand anders. Dat is gedoemd te mislukken. Een relatie kan alleen echt goed werken in gelijkwaardigheid en oprechte liefde, als twee mensen 100% zichzelf kunnen zijn en elkaar ook in hun waarde laten. Als gaten opgevuld moeten worden, zijn er allerlei verwachtingen die op de ander worden geprojecteerd, en dat wordt van kwaad tot erger. Los eerst je probleem op. Ga daarna aan een relatie. De kans dat je dan de juiste aantrekt is dan ook veel groter.
- neem een ondersteunend middel om je voor de korte termijn wat rustig te maken, zoals Passieflora of Sint Janskruid. 
- zoek professionele ondersteuning: een therapeut (ik kan je als je wilt helpen met NEI therapie en aanvullende middelen) of een Bach Bloesem therapeut of psycholoog.
- blijf in contact met de natuur en je lijf, maar gun jezelf ook de ruimte voor jou alleen, helemaal in je eentje. Vlucht niet (roken, drinken, drugs, eten, stappen) maar ga het gewoon aan met jezelf en zorg voor de juiste ondersteuning.

Ik wens je heel heel veel sterkte. Ik weet zeker dat als je de kracht en het lef toont om deze situatie voorgoed aan te pakken, dat je er voor de rest van je leven voordeel van hebt.

Succes!
Marco. 

 
Reactie vraagsteller:
Ten eerste wil ik je bedanken voor je reactie. Echt waar!!
Ik zie inderdaad, dingen die jij zegt, mezelf in terug, over bijv. de theorie van maslow.
Ik wil graag professionele ondersteuning.
Ik kom er niet meer uit, met mezelf ,,ik zit helemaal in de knoop.
Maar ik weet van niets hoe dit werk.
Wat moet ik doen?
 
Antwoord Beheerder:
Dat hangt er vanaf wat je wil en kan. Het bespreken daarvan kunnen we het beste even via mail doen dus mail even naar info@es-sense.nl.

Marco
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Levenswijzen:
Kindervrij
Naturisme
Straight Edge
Veganisme
Vegetarisme


Gerelateerde vragen aan ik ben/voel me alleen op de wereld:

vazalo-wetgeving
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-02-20 01:06:48
Mijn bouvier hangt verschrikkelijk aan mij.
      [Gesteld in Hondengedrag]
2011-11-25 15:49:31
Hond plast sinds kort in huis.Hoe leren we dit af?
      [Gesteld in Hondengedrag]
2012-12-23 19:18:13
verlatingsangst??
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-07-13 17:43:20
krabt sinds kort aan de deur
      [Gesteld in Hondengedrag]
2014-03-27 17:29:10

Gemiddelde score Levenswijzen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+