Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Peuters & Kleuters
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Peuters & Kleuters en krijg online een antwoord van de specialist in Peuters & Kleuters

Zelf een vraag over Peuters & Kleuters? Klik hier.
Meer vragen over Peuters & Kleuters.
De huidige beheerder van de rubriek Peuters & Kleuters:
Naam: Elin Zwier
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 733 uur
Waardering: 10.0 (van max. 10)
Meer informatie over Elin Zwier vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Peuters & KleutersVragen over Peuters & Kleuters via RSS. Klik hier.
RSS over Peuters & Kleuters op jouw website?Vragen over Peuters & Kleuters op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Peuters & KleutersVragen over Peuters & Kleuters via E-mail. Klik hier.

Mijn zoontje huilt als ik hem opneem.

[Gesteld op: 10-10-2009]

Toelichting:
Mijn zoontje is nu 13 maanden.
Vandaag waren we op een etentje waar ook de oma was. Toen we weg gingen had zij hem vast, ze gaf hem aan mij zodat we naar de auto konden gaan. Hij begon te wenen. Ze heeft hem toen terug vast genomen maar aan de deur was het hetzelfde scenario. Hij begon te huilen toen ze hem in mijn handen gaf. Dit gebeurt nog. Bvb. ik kom thuis, hij ziet mij, is blij, beweegt hard met zijn armen van blijdschap, maar als ik hem dan opneem begint hij te wenen. Dit kwetst ontzettend. Zeker als hij van oma niet tot bij mij wil komen. Het kwetst mij en ik voel mij dan heel kwaad worden. Ik ben inwendig dan heel kwaad op hem omdat ik het gevoel heb dat hij mij niet graag ziet en mij niet wil als moeder. Ik heb het moeilijk met dit gevoel maar ik heb het ook ontzettend moeilijk met mijn kwaadheid. Ik denk dan dingen als, ik ga alleen wonen want mijn zoon ziet mij toch niet graag en ik wil niet elke dag opnieuw gekwetst worden, dan liever geen zoon dan één die mij niet graag ziet. En als ik zo begin te denken, begrijp ik waarom hij mij niet graag ziet.
Wat moet ik doen? Ik vind dit zo erg en ik schaam mij ook ontzettend. Mijn eigen zoon die mij niet wil, en dit toont waar iedereen bij is. Is dit normaal, ik heb geen enkel vergelijkbaar verhaal gevonden op het internet. Ik snap het niet, ik verzorg hem goed, ik mishandel hem niet, ik speel met hem en toch laat het ten overstaan van iedereen tonen dat hij mij niet moet en liever bij zijn oma is. Waarom ziet mijn zoon mij niet graag, terwijl ik zo mijn best doe en er alles voor doe om een lieve, goede moeder te zijn?
Antwoord:

Oh hele lieve mamma, wat is er toch mis he. Nou helemaal niets hoor, alleen dat je zelf een beetje vertrouwen moet hebben in je eigen kunde en liefde voor je kind. Dat je geen vergelijkbare verhalen hoort op internet is meer omdat de meeste mensen zich schamen voor dit gevoel net als jij, maar geloof me heel veel mamma's zijn er erg bang voor, dat hun kind hun niet liever vind dan oma of anderen.

Uw kindje is nu pas 13 maanden en ontdekt al die andere mensen om zich heen en oma is nu iemand die toevallig meer in trek is bij hem dan mamma. Hoe dat komt is niet echt duidelijk, maar vaak is een vreemde een grotere uitdaging dan een vast iemand om zich heen, omdat die elke keer tegen hem praat en ook een kind zoekt afwisseling en ontdekt. Oma heeft misschien een iets lievere stem, omdat die niet bang is dat het kind niet om haar geeft.

Wat ik wil adviseren is om een keer goed te gaan nadenken of je wel gelijk hebt, dat het kind oma liever vind dan mamma. Hij staat toch met zijn armpjes te zwaaien van blijdschap als je binnen komt????

Denk niet negatief, porbeer de kleine te laten zien dat je accepteerd, dat hij oma lief vind en een grotere uitdaging haar grensen te vinden.

Laat uw lieve zoontje merken dat u van hem houd, want hij houd ook van jou. Hoe meer angst je hebt hoemeer hij dit gaat voelen en hoe erger het gaat lijken, terwijl het een natuurlijke reactie is. Zelf heb je ook mensen die je aantrekken en sommige niet en dan heb je het niet eens over lief vinden. Negeer de huilbuien als hij niet opgetild wil worden, blijf net zo lief als altijd en accepteer dat het idee dat je hebt een eigen beeld is, dat niet echt klopt.

Mocht je hier niet mee overweg kunnen, ga dan praten met iemand die je vertrouwd of met je huisarts. Misschien is een psychisch hulptrajest ook een oplossing, maar meeste kan je denk ik wel zelf oplossen, door niet negatief te denken. Een middeltje hiervoor is een onderdeel uit de RET therapie, waarbij je je gedachten op papier zet en dan gaat verklaren of die gedachten wel kloppen. Hiermee kan je vaak zien, dat veel gedachten een invulling zijn met je eigen idee, terwijl de werkelijkheid heel anders is. Meeste vragen die je dan hebt staan en kan antwoorden met o.a. maar als of misschien zijn vragen die niet rieel te beantwoorden zijn, omdat je dit niet bewezen ziet.

Heel veel succes en hou me een beetje op d ehoogte, je kan reageren op dit antwoord, zodat ik het verhaal goed kan volgen oke.

Heel veel sterkte JP

 

 

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor het geruststellende antwoord. Ik denk dat het klopt dat oma iets nieuws is, een afwisseling van elke dag. Ze ziet hem wekelijks en ze verdraagt dan alles van hem. Misschien net iets te veel. Ik verdraag niet altijd alles van ons zoontje. Soms heb ik na een dag werken, echt geen zin in een gevecht om kleren aan en uit te doen, verdraag ik zijn protest niet. En ik ben bang dat ik ook tegen een depressie aan het vechten ben, met heel veel ups and downs.
Nogmaals bedankt voor de reactie, het helpt om alles te relativeren.
Vriendelijke groeten.
 
Antwoord Beheerder:
Heel veel succes en geniet probeer ook iets rust in je drukke bestaan te brengen oke. Lijkt me dat je heel goed weet wat er mis gaat en dit is moeilijk, maar heel goed te overwinnen en te beheersen.

Wees in ieder geval trots op de moeilijkste taak van een vrouw en dat is moeder zijn.

Heel veel sterkte JP.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Peuters & Kleuters:
Handwerk
Kleuren & Tekenen
Prematuren
TelevisieGerelateerde vragen aan Mijn zoontje huilt als ik hem opneem.:

oudst zoon bang voor puppy
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-12 11:37:47
Zieke alleenstaande ouder regelen nalatenschap
      [Gesteld in Relaties]
2009-08-02 09:15:19
Hoe kan ik mijn zoontje helpen?
      [Gesteld in Familierecht]
2010-07-19 13:25:40
vader van zoon steeds nieuwe vriendin
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2009-11-13 19:55:25
Mijn ex is aan het immigreren en woont in america
      [Gesteld in Familierecht]
2008-02-26 15:58:39

Gemiddelde score Peuters & Kleuters: 10.0 (1x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+