Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies » Bachbloesem Dieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bachbloesem Dieren en krijg online een antwoord van de specialist in Bachbloesem Dieren

Zelf een vraag over Bachbloesem Dieren? Klik hier.
Meer vragen over Bachbloesem Dieren.

Beheerder worden?

De rubriek Bachbloesem Dieren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bachbloesem Dieren Klik hier.

RSS over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via RSS. Klik hier.
RSS over Bachbloesem Dieren op jouw website?Vragen over Bachbloesem Dieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via E-mail. Klik hier.

Vermoedelijk mishandeld paard, welke bach remedie?

[Gesteld op: 09-10-2009]

Toelichting:
Hallo. Ik werk op een stal waar we een merrie hebben staan van negen jaar oud. Ze staat nu ongeveer vier jaar bij ons op stal. Wanneer ze in haar boks staat is ze niet te genieten als je bij haar in de buurt komt. Ze komt dan met haar hoofd naar buiten, oren plat in d'r nek en tanden bloot. Ze waarschuwt, als je niet opzij gaat, bijt ze je. Dit is nog erger wanneer ze eten heeft; bij krachtvoer meer dan bij hooi. Als je op afstand blijft en tegen haar praat, komt ze wel met haar hoofd naar buiten en kan ze ook vrolijk kijken. Als de eigenaresse of ik haar moeten pakken, kan dat of met eten en dan kun je een touwtje aan d'r halster (die ze ALTIJD om houdt in stal) vast maken en haar pakken. Als ze voor haar boks staat, om gepoetst en gezadeld te worden, is ze ook nijdig wat soms tot poging tot bijten en trappen leidt (als je laat zien dat je bang bent eerder dan wanneer je dat niet laat zien). Zodra ze een hoofdstel in heeft, is er niks meer aan de hand. Je kunt haar poetsen en hier geniet ze van, je kunt haar opzadelen (wanneer je rechts van haar staat, is ze pissiger dan wanneer je links van haar staat) en in de bak kan iedereen op haar rijden. Ze vindt het erg leuk om te werken en doet altijd haar best. Na het rijden is ze een stuk liever, maar blijft nukkig bij haar boks. Ook wanneer je haar weer binnen hebt gezet, moet je altijd alert blijven en niet te dicht in de buurt komen.
Wat verder opvalt; als ze in haar boks staat, trapt ze regelmatig, zeker wanneer ze eten heeft, dan trapt ze regelmatig naar achter. Na het rijden trapt ze ook naar achter (duidelijk verschil met trappen wanneer ze pissig is), we vermoeden dat ze last heeft van haar knieeŰn. Als ze buiten staat, moet je ook niet te dicht bij het hek komen, want dan probeert ze ook te bijten... (Dit vooral bij onbekende, toen ik een aantal weken elke dag kwam, kon ik goed in de buurt komen en haar soms over haar neus/voorhoofd aaien, al blijven haar oren naar achter...
Zo, heel verhaal... Wij vermoeden dat ze vroeger mishandeld is in haar boks of alleen maar aandacht heeft gehad terwijl ze haar hoofdstel in had...
Ik vind het sneu voor het paard, want ze geniet best wel van wat aandacht, maar je ziet gewoon dat ze bang is en zich daarom zo gedraagt..
Antwoord:

Beste vragensteller/-stelster,

Moedig van u dat u haar toch, ondanks gevaar van bijten en trappen, de liefde en aandacht geeft die ze verdient, en daarbij haar ook wil ondersteunen met bachbloesemsremedies. U weet vast ook wel dat het tijd nodig heeft, wil het paard weer helemaal " zichzelf "zijn, en daar het u vast ook puur gaat om haar, dat ze in de toekomst weer een gelukkig paard is, neem ik aan dat u haar die tijd geeft om haar te ondersteunen met de bachbloesemremedies.

Ik zou als eerste flesje beginnen met Star of Bethlehem, Honeysuckle, Holly, Vervain, Walnut, Rock Rose en Mimulus.

Star of Bethlehem: Onverwerkte gebeurtenissen, van kort/lang geleden een plaatsje geven. Troost bij extreem verdriet.

Honeysuckle: Verbreker van het verleden, open staan voor het "nu" en het verleden los laten. (voor associatie box> met > nare gevoelens)

Holly: Weer leren durfen vertrouwen op liefde, goede bedoelingen. De bloesem bij woede en driftbuien.

Vervain: Vastgezette ideeën, gefixeerde ideeën versoepelen, zodat opening ontstaat om situaties met "nieuwe ogen" te bekijken en zo ook helpen om zaken die gebeurd zijn, achter je te kunnen laten en nieuwe waarheden aan te nemen, te gaan erkennen en zien.

Walnut: De remedie in veranderingssituaties, help bij overgevoeligheid voor invloeden, in de omgeving van het paard, ook bij angst gevoelens die niet van haar zijn en waardoor ze moeilijker het verleden los zou kunnen laten door steeds weer met de oude angst geconfronteerd te worden. Walnut geeft haar een bescherming tegen invloeden die niet van haar zijn.

Rock Rose: Voor extreme paniek en stress door angst.

Mimulus: Gevoeligheid, nervositeit, angst voor herhalen van vroegere gebeurde situaties die niet goed voor haar waren.

Probeert u het eerst eens met deze samenstelling. Merkt u binnen 10 dagen weinig verschil, dan zouden we een andere samenstelling kunnen overwegen.

Heel veel sterkte voor het paard en succes met het toedienen van de bachbloesemremedies.

Met vriendelijke groet,

J.Osinga

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Vermoedelijk mishandeld paard, welke bach remedie?:

Sta ik sterk juridisch?
      [Gesteld in Hippisch recht]
2014-03-17 19:02:17
Gekocht paard is niet betrouwbaar.
      [Gesteld in Advocaten-Flevoland]
2016-03-23 03:03:46
dag in dag uit bachbloesem geven Ó paarden ?
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2008-08-20 17:05:59
reactie Hoe stalgedrag (rondjes draaien) paard.
      [Gesteld in Bachbloesem Dieren]
2008-08-22 11:22:24
paard bokt tijdens rijden.
      [Gesteld in Fries]
2009-10-18 01:02:48

Gemiddelde score Bachbloesem Dieren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+