Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

Hoe kan ik met wantrouwen van mijn vriend omgaan?

[Gesteld op: 08-10-2009]

Toelichting:
Ik ben 24, heb al vier jaar een relatie met een jongen in Mexico, het is mijn eerste echte relatie en ik ben erg verliefd op hem, al die tijd. In een aantal jaar ben ik steeds naar hem toe gereisd, ongeveer elk half jaar, dat ging met ups en downs omdat hij wel eens vreemd is gegaan en ik ook, van mijn kant totaal geen emotionele betrokkenheid bij degenen waar ik mee vreemd ben gegaan. Van zijn kant had hij na een half jaar iets met een meisje, waarvan hij ook zei te houden op dat moment, die heb ik toen ook ontmoet eigenlijk tegen mijn zin. Uiteindelijk zijn we na moeilijkheden samen verder gegaan en heb ik het afgelopen jaar met hem in Mexico gewoond. Dit ging goed gezien de omstandigheden, alleen veel problemen gehad vanwege zijn alcoholisme, waardoor ook af en toe hele heftige ruzies. Ik ben toen wel bij hem gebleven omdat ik heel veel om hem geef, ik wilde hem een eerlijke kans geven. Uiteindelijk is hij afgelopen augustus afgekickt en doet hij erg zijn best om van de drank af te blijven. Nu ben ik bij mijn familie in Nederland, aangezien ik ze al een jaar niet had gezien en ik ze erg miste, ik had een ticket terug al bij het begin gekocht, en om geld te verdienen in euros aangezien onze economische situatie niet zo best was. Hij was daar eigenlijk tegen maar heeft toen toch ingestemd dat ik zou gaan. Nu gaat het echter best slecht, hij heeft het moeilijk met het sober zijn, met de economische situatie gezien dat die nu slecht is voor ons beiden, voor hem in Mexico en voor mij in Nederland. Bij elk dingetje is hij daarnaast achterdochtig, hij wil op mijn facebook en op mijn email en als ik de toegang daartoe weiger word hij boos.Als hij een mail van een vriend tegenkomt word hij jaloers en boos.En daar mag ik niks tegenin brengen want hij heeft het al moeilijk genoeg zonder dat wij ruzie hebben.En verwijt het mij vervolgens dan dat ik weg ben gegaan.Dan hebben we ruzie en lopen de emoties bij mij erg op door pure frustratie, waardoor hij alleen maar geirriteerder word.Een uur later is hij dan opeens omgeslagen als een blad aan een boom.Maar ik voel me intussen een beetje gefrustreerd ik wil ook mijn ei kwijt zonder dat het op ruzie uitloopt, hoe doe ik dit??Daarnaast loopt hij opeens contact te zoeken met dat meisje waarmee hij die keer vreemd mee is gegaan en destijds van zei te houden?In het kader van zij is alleen een goede vriendin.Zij heeft een vriend, maar wat moet ik daar nou van denken?Ik weet dat hij van me houdt maar ben heel erg in de war!!
Antwoord:

Hoi,

Je omschrijft een lastige situatie hoor. Je vriend is niet zozeer wantrouwend denk ik maar heeft een dominante inslag en een drang tot controleren ook wel controledrang genoemd. En het is maar zeer de vraag of jij daarmee wilt leven. Want dit hoort bij zijn karakter en ik denk niet dat het zal verdwijnen eerlijk gezegd. Wil je dat echt? Het feit dat hij van zichzelf wel met andere meisjes mag omgaan en andersom problemen heeft met jouw vrienden maakt de zaak alleen maar gecompliceerder.
Praten jullie over dit soort dingen? Uit jij eerlijk en open je gevoelens en kom je voor jezelf op? Zeg je tegen hem dat je niet wilt dat hij jou controleert? Want daar begint het mee. Als hij daarover ruzie maakt zou ik serieus overwegen of je nog wel door moet gaan met deze man.
Al met al vind ik het niet klinken als een "gezonde relatie". En maak ik me toch wel wat zorgen om jouw houding hierin. Je stelt je namelijk wat afhankelijk op alleen maar omdat je liefde voelt voor hem. Maar die liefde kun je ook voor andere jongens gaan voelen, hij is niet de enige op de wereld. Het is in relaties heel belangrijk dat je elkaar vertrouwt en vrij kunt laten zonder de neiging te hebben elkaar te controleren. Het allerbelangrijkste is dat je gelukkig bent met elkaar, dat je je goed voelt bij elkaar en veilig, zonder allemaal opgekropte frustraties.


Jij kunt hem niet veranderen. Hij is wie hij is en alleen als hij zelf wil veranderen is er verbetering van de situatie mogelijk. Jij hoeft in deze situatie niet te veranderen, in een gezonde relatie zou jij je ei kwijt moeten kunnen. En als dat niet kan wordt het hoog tijd na te denken of je verder wilt met hem, hoe verliefd je ook bent, laat je verliefdheid je niet verblinden. Tenslotte is Mexico niet naast de deur en is de cultuur daar totaal anders dan in Nederland en wat jij gewend bent. Zet dus nog eens op een rijtje voor jezelf wat jou zo aantrekt in deze man en wik en weeg de voor en nadelen. Praat erover met je familie en vrienden hier in Nederland, vraag advies aan mensen die jou en je situatie kennen.

Ik wens je veel sterkte en als je nog iets wilt vragen of nog iets kwijt wilt reageer dan gerust. In de mail met de bevestiging van dit antwoord vind je een link waarmee je kunt reageren!Vriendelijke groet,
Anja

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
Kinderpsychologie


Gerelateerde vragen aan Hoe kan ik met wantrouwen van mijn vriend omgaan?:

Is het terecht dat ik me blijf schamen?
      [Gesteld in Mensen]
2011-05-10 16:56:25
hoe krijg ik mijn beste vriend terug?
      [Gesteld in Relaties]
2012-05-31 23:39:36
Is mijn wantrouwen in mijn vriend terecht?
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2011-06-20 15:59:18
Wat kan ik hieraan doen?
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2012-05-05 22:35:06
Moet ik deze relatie aanhouden?
      [Gesteld in Relaties]
2012-11-04 19:39:03

Gemiddelde score Psychologie: 7.8 (83x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+