Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Belastingen » Belastingen-Overijssel
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Belastingen-Overijssel en krijg online een antwoord van de specialist in Belastingen-Overijssel

Zelf een vraag over Belastingen-Overijssel? Klik hier.
Meer vragen over Belastingen-Overijssel.
De huidige beheerder van de rubriek Belastingen-Overijssel:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Belastingen-OverijsselVragen over Belastingen-Overijssel via RSS. Klik hier.
RSS over Belastingen-Overijssel op jouw website?Vragen over Belastingen-Overijssel op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Belastingen-OverijsselVragen over Belastingen-Overijssel via E-mail. Klik hier.

Waar belasting en social verzekeringen betalen?

[Gesteld op: 08-10-2009]

Toelichting:
Beste adviseur,

Ik ben sinds kort weer in Nederland gaan wonen, maar ben nog in Engeland part-time in loondienst en dit zal tenminste tot en met eind december van dit jaar zo zijn. Nu dacht ik via een E-101 formulier sociale verzekeringen in Engeland te kunnen blijven betalen om in Nederland daar dus van vrijgesteld te worden, maar volgens mijn baas kan dit formulier alleen worden aangevraagd door mensen die permanent in Engeland wonen. Ik heb al eerder contact gehad met de belastingdienst en sociale verzekeringsbank hier in Nederland en die gaven mij in mijn situatie o.a. het advies van de E-101, dus u begrijpt mijn verwarring. Wat raadt u mij aan? Ook wanneer het niet via het E-101 blijkt te kunnen.

Alvast bedankt!

Mvg

Elsabeth
Antwoord:
Een bijzondere situatie; u bent dus Nederlander, maar heeft in Engeland gewoond en gewerkt, en nu woont u weer in Nederland, maar werkt nog in Engeland? Dat is geen standaardsituatie, en daar zal u best wel tegenstrijdige antwoorden op krijgen.
Van belang is: in welk land worden de werkzaamheden uitgevoerd? Als dat Engeland is, dan heeft u helemaal geen problemen. In Engeland worden dan loonbelasting en sociale lasten ingehouden, en u heeft niets te maken met een verzekeringsplicht in Nederland.
Als u echter in Nederland werkt voor het Engelse bedrijf, dan moet dit bedrijf in Nederland loonbelasting en sociale lasten inhouden, en afdragen aan de Nederlandse belastingdienst. U bent dan verplicht verzekerd in Nederland, tenzij u een E-101 verklaring in Engeland aanvraagt. Dit formulier is bestemd voor als u tijdelijk in een ander land gaat werken. Als het gaat om het permanent in het buitenland wonen krijgt u dit formulier niet. Uw werkgever heeft hier dus geen gelijk.
Als u dus in Nederland werkt, en in Engeland verzekerd wilt zijn raad ik u inderdaad een E101 aan. Als u die krijgt weet u direct waar u aan toe bent. Als u die niet krijgt ook.
Bedenk overigens wel dat er verschillen zijn tussen de Nederlandse en Engelse zorgverzekering, en dat als u iets overkomt (vb ziekenhuisopname) dat u dan wel spijt zou kunnen krijgen van uw keuze. Ik ben geen deskundige op dit gebied, maar hoop toch u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.
 
Reactie vraagsteller:
Dank u voor uw snelle en heldere reactie. De tegenstrijdige antwoorden heb ik zeker al mee te maken gehad! Ik had verwacht dat er meer Nederlanders in een soortgelijke situatue zouden bevinden..
Ik verricht het werk in Nederland, met af en toe tripjes naar Engeland. Ik heb net opnieuw contact gehad met de Engelse 'svb' en zij hebben ook bevestigd dat ik niet voor een E-101 in aanmerking kom.
Is het Engelse bedrijf verplicht tot afdraging aan de belastingdienst of kunnen zij bijvoorbeeld mij mijn salaris bruto betalen en dat ik zelf de loonbelasting en sociale lasten afdraag? Of is dit erg ingewikkeld / prijzig? Naar mijn idee is dit het systeem in Engeland.. mvg
 
Antwoord Beheerder:
Dat is een tegenvaller dat u de E101 niet krijgt, maar ikvermoed dat men daar ook al problemen heeft met deze verwarrende situatie. Wellicht dat als u nog een keer belt u een ander antword krijgt. Uw situatie is immers niet anders dan die van een Engelsman die tijdelijk in Nederland gaat werken, en die krijgt wel een E101. Maar het zou de situatie wel vereenvoudigen als u zich bij het antwoord neerlegt, en zich gewoon in Nederland gaat verzekeren.

Als u feitelijk in Nederlnd werkzaamheden verricht is uw werkgever verplicht, voor die dagen dat u in Nederland bent, om in Nederland belasting in te houden en af te dragen. Uw voorstel om zich bruto te laten uitbetalen is wel eenvoudig, maar absoluut niet toegestaan Volgens mijn informatie is dit ook in Engeland verboden. In de praktijk gebeurt het wel, maar dat is bij "zwartwerkers".
Als u hier meer over wilt weten kunt u terecht bij de belastingtelefoon (tel 0800-0543).
Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Waar belasting en social verzekeringen betalen?:

ik wil graag thuis kappen maar hoeveel mag ik bijv
      [Gesteld in Thuiswerk]
2010-01-06 20:42:39
Dividendbelasting
      [Gesteld in Administratie]
2010-02-25 11:44:08
Opting-in naast reguliere baan
      [Gesteld in Prostitutie]
2010-06-24 17:09:18
Geachte, Overname door een buitenlands bedrijf
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-06-03 16:58:19
Inkomen uit Engeland.
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2012-08-17 21:40:01

Gemiddelde score Belastingen-Overijssel: 7.1 (672x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258133
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+