Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies » Bachbloesem Dieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bachbloesem Dieren en krijg online een antwoord van de specialist in Bachbloesem Dieren

Zelf een vraag over Bachbloesem Dieren? Klik hier.
Meer vragen over Bachbloesem Dieren.

Beheerder worden?

De rubriek Bachbloesem Dieren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bachbloesem Dieren Klik hier.

RSS over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via RSS. Klik hier.
RSS over Bachbloesem Dieren op jouw website?Vragen over Bachbloesem Dieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via E-mail. Klik hier.

kattenpoep op de deurmat

[Gesteld op: 07-10-2009]

Toelichting:
mijn kat heeft de hinderlijke gewoonte regelmatig op de deurmat van de voordeur te poepen. Hij kan door het kattenluik van de achterdeur naar buiten en dat doet hij ook meestal, gelukkig. Het maakt niet uit welk weer het is. Hij kruipt 's avonds graag op schoot maar vindt het niet prettig om stevig geaaid te worden. toen hij klein was deed hij zijn behoefte niet op de kattenbak maar ook het liefst op de mat. Ook een andere mat heeft niet geholpen. wat kan hier achter zitten
Antwoord:

Beste mevrouw/meneer,

Bedankt voor uw reactie.

Het is natuurlijk een erg vervelende situatie, telkens weer die vieze deurmat. Wat daar achter kan zitten, heb ik echt totaal geen idee van.

U zou hiervoor eens een bachbloeseremedie kunnen inzetten, de chestnud bud, voor het niet leren van situaties en telkens weer in dezelfde (fout) vervallen. Hierdoor wordt uw kat misschien alerter en ook t.a.v dat u dit niet wilt. Misschien is het een optie op dezelfde mat, exact dezelfde plek de kattenbak neer te zetten of iets anders, dat voorkomt dat hij nog op de mat poept, en wel naar buiten moet, dus als het ware de kans zo klein mogelijk maken voor hem, wat dwingt tot nadenken en andere mogelijkheden, zoals wel naar buiten gaan.

Misschien is het gemakzucht, dus verklein die mogelijkheid en kans. Beloon goed gedrag door entueel een kattensnoepje (of iets anders lekkers) te geven voor het poepen buiten, zodat hij poepen buiten, gaat associëren met een snoepje en daardoor ander inprentingsgedrag en voorkeur krijgt. Liever poepen buiten en een snoepje dan poepen op de mat en niets krijgen b.v. Misschien kunt u zo ook een idee verzinnen, als die maar werkt, daar gaat het om !

Ik heb bij mijn eigen katten grote veranderingen gezien en zie het nog, ik behandel ze door eerst goed te obsererveren, in wat voor een gemoedstoestand ze kunnen zitten. Zo is mijn ene kat, al veel moediger geworden en alerter, was voorheen erg nerveus, zenuwachtig en een flinke dromer. Nu is hij moedig, verdedigd zijn territorium en is erg geïntereseerd, kijkt b.v soms een hele poos ergens naar en dan vraag ik me af, waar kijkt hij naar? Dan blijkt hij een poosje rustig een mug op de muur te zitten volgen en bekijken. Erg grappig, want hij was vroegr een dromer, weinig geïntereseerd in de omgeving en ook had hij een trauma t.a.v eten. Dit is gelukkig allemaal verleden tijd, maar eten was voor hem eerst enorm belangrijk , nu niet meer.  Voor uw kat lijken me dus ook veranderingen mogelijk, in zijn gemoedsgesteldheid en het poepen op de mat kan hier dus mee hebben te maken. Maar het vraagt serieuze inzet en doorzettingvermogen om een en ander te veranderen en aan te pakken.

Heeft u het er voor over, dan kunnen we eventueel middels een uitgebreider emailconsult, gerichter zijn karakter bespreken en een flesje samenstellen.

Hoplijk heeft u zo voldoende info. ontvangen ! Veel succes en hopelijk behoren de poepjes op de deurmat gauw tot het verleden.

Met een vriendelijke groet,

J. Osinga

Voor uitgebreidere info. over de werking/toepassing van de bachbloesemremedies, een passend advies t.a.v de situatie waarin uw dier verkeerd, berichten via een emailconsult mailt u naar:

Osinga@bachbloesem-advies.vpweb.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan kattenpoep op de deurmat:

poes is ineens niet meer zindelijk
      [Gesteld in Kattengedrag]
2007-08-22 15:50:49
poes plast op mat terwijl de bak vlakbij staat
      [Gesteld in Katten]
2008-10-05 17:24:05
Me kittens spugen steeds op de voetvegermat
      [Gesteld in Kattengedrag]
2008-10-29 16:24:14
Vreemde slaapplaats van onze Jack Russel ?
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-08-03 11:40:54
Alimentatie aanvechten.
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2012-02-06 11:40:04

Gemiddelde score Bachbloesem Dieren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+