Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geneeskunde » Neurologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Neurologie en krijg online een antwoord van de specialist in Neurologie

Zelf een vraag over Neurologie? Klik hier.
Meer vragen over Neurologie.

Beheerder worden?

De rubriek Neurologie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Neurologie Klik hier.

RSS over NeurologieVragen over Neurologie via RSS. Klik hier.
RSS over Neurologie op jouw website?Vragen over Neurologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NeurologieVragen over Neurologie via E-mail. Klik hier.

Ben 49 jaar en heb discopathie C5-C6.

[Gesteld op: 05-10-2009]

Toelichting:
Mijn nek zit momenteel links muurvast en heb zeer veel last van duizeligheid.Heb het gevoel alsof ik dronken ben.Ook heb ik momenteel slijmbeursontsteking linker schouder wat waarschijnlijk uit mijn nek komt.Kan de duizeligheid uit mijn nek komen?Ga binnenkort wel naar fysiotherapeut.Waar ik momenteel veel last van heb is oorsuizingen.Er zit vaak constant een hoge piep in mijn oor.Waar ik ook veel last van heb is aan de linkeroor waar ik vaak gekriebel voel in mijn oor alsof er duizenden mieren in mijn oor lopen.Mijn nek zit momenteel vast en merk dat dit gekriebel erg positie afhankelijk is.Draai ik mijn hoofd dan is het weg en draai ik mijn hoofd weer in een bepaalde positie dan voel ik het gekriebel weer.Waar ik de laatste maanden ook last van heb gehad is dat ik me soms spontaan moet corrigeren omdat ik drijg om te vallen.Mijn moeder is overleden aan brughoektumor en had in het begin de zelfde klachten van omvallen.Kunnen mijn duizeligklachten te maken met de slijtage in mijn nek gecombineerd met het vastzitten aan de linkerkant of moet ik aan de dokter eventueel vragen of hij me door wil sturen naar neuroloog.Heb wel het idee dat ik mijn nek verkloot heb met jarenlange topsport(basketbal eredivisie)Heeft U een idee wat het beste is?
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag. Het is voor mij echter onmogelijk om te beoordelen waar uw duizeligheid en hoofdpijn vandaan komt. Voor een goede diagnose heb ik meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Een brughoek tumor is zeer zeldzaam, en ik begrijp uw ongerustheid, maar ik zie geen aanwijzingen voor deze diagnose.

 

Ik kan wel een paar algemene opmerkingen maken. Een mens haalt zijn stabiliteit uit drie dingen; ogen (naar iets draaiend kijken word je duizelig) en het middenoor (waar de evenwichtsorganen zitten). De derde component die men meestal vergeet zijn de receptoren in de nek. Deze receptoren vertellen je waar je je bevindt in de ruimte. Wanneer de wervels in de nek niet goed functioneren, kan je dus ook duizelig of draaierig worden.

 

Uit uw verhaal vermoed ik dat de klachten zeer waarschijnlijk uit de nek komen. Een chiropractor is gespecialiseerd in het behandelen van de nekwervelkolom en schedel.

 

Ik wil u dan adviseren om een afspraak te maken bij een erkende en geregistreerde NCA chiropractor. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

            &nb sp;            

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl.

 
Reactie vraagsteller:
Hartelijk dank voor Uw antwoord.Ben wel gerustgesteld en denk inderdaad dat klachten uit nek komen.
 
Antwoord Beheerder:
Graag gedaan. Mocht u zich toch nog zorgen maken of wanneer de klachten niet verbeteren dan kunt u natuurlijk altijd naar uw huisarts gaan.

Met vriendelijke groet,

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Neurologie:
NeurofeedbackQEEG


Gerelateerde vragen aan Ben 49 jaar en heb discopathie C5-C6.:

kun u in normale taal onderstaande vertalen
      [Gesteld in Chiropractie]
2011-07-23 16:26:47
Wat kan ik hiermee? Is dit nu heftig of niet? HG J
      [Gesteld in Chiropractie]
2011-09-16 13:07:49
Wie weet wat ik mankeer ?
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-05-07 12:13:06
Gaarne uitleg van verslag C.W.K. en advies.
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-03-24 15:01:19
Nachtelijke rugpijn
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2009-09-28 13:19:22

Gemiddelde score Neurologie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+