Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Neurologische Stoornissen » Duizeligheid
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Duizeligheid en krijg online een antwoord van de specialist in Duizeligheid

Zelf een vraag over Duizeligheid? Klik hier.
Meer vragen over Duizeligheid.

Beheerder worden?

De rubriek Duizeligheid heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Duizeligheid Klik hier.

RSS over DuizeligheidVragen over Duizeligheid via RSS. Klik hier.
RSS over Duizeligheid op jouw website?Vragen over Duizeligheid op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DuizeligheidVragen over Duizeligheid via E-mail. Klik hier.

druk op mijn hoofd en duiziligheid, wat te doen??

[Gesteld op: 05-10-2009]

Toelichting:
Ik heb al weer een week last van duiziligheid en een druk op mijn hoofd en nek. Wanneer ik in bed lig heb ik er ook last van. Bij onverwachte bewegingen wordt het ook erger. Op dit moment ben ik onder behandeling bij een internist voor parasieten. Aanstaande woesdag krijg ik de uitslag of deze weg zijn. Verder slik ik medicijnen voor een te hoge bloeddruk (kinzalmono) ben ik pas weer meebegonnen en medecijnen voor een te hoog cholestrol (lipitor).
Ik heb ook veel last van spiertrekkingen. Ook van mijn oor heb ik de laaste tijd veel last. Deze heb ik laatst laten uitzuigen toen die dicht zat. Mijn oor jeukt nog wel en er komt af en toe ook oorsmeer uit. Ik heb ook al een hyperventilatie test gehad en daaruit bleek dat ik daar last van heb. Daar heb ik via mensendieck therapie voor gehad. Enig idee wat ik aan die druk op mijn hoofd en nek kan doen en aan de duiziligheid???
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag. Het is voor mij echter onmogelijk om te beoordelen waar uw duizeligheid en hoofdpijn vandaan komt. Voor een goede diagnose heb ik meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek.

 

Ik kan wel een paar algemene opmerkingen maken. Een mens haalt zijn stabiliteit uit drie dingen; ogen (naar iets draaiend kijken word je duizelig) en het middenoor (waar de evenwichtsorganen zitten). De derde component die men meestal vergeet zijn de receptoren in de nek. Deze receptoren vertellen je waar je je bevindt in de ruimte. Wanneer de wervels in de nek niet goed functioneren, kan je dus ook duizelig of draaierig worden.

 

Uit uw verhaal vermoed ik dat de klachten zeer waarschijnlijk uit de nek komen. Een chiropractor is gespecialiseerd in het behandelen van de nekwervelkolom en schedel.

 

Ik wil u dan adviseren om een afspraak te maken bij een erkende en geregistreerde NCA chiropractor. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan druk op mijn hoofd en duiziligheid, wat te doen??:

is hoofdpijn / migraine ook te behandelen met chiropractie
      [Gesteld in Chiropractie]
2007-01-10 00:04:23
Chronische spanningshoofdpijn
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-03-23 18:13:10
Vraaag over hoofdpijn
      [Gesteld in Kanker]
2010-09-27 15:19:56
Drukkerij overeenkomst niet nagekomen
      [Gesteld in Uitgeverijen & Drukkerijen]
2011-02-04 14:23:16
hoge bloeddruk
      [Gesteld in Geneeskunde]
2011-11-17 10:30:52

Gemiddelde score Duizeligheid: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+