Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Familie » Adoptie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Adoptie en krijg online een antwoord van de specialist in Adoptie

Zelf een vraag over Adoptie? Klik hier.
Meer vragen over Adoptie.

Beheerder worden?

De rubriek Adoptie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Adoptie Klik hier.

RSS over AdoptieVragen over Adoptie via RSS. Klik hier.
RSS over Adoptie op jouw website?Vragen over Adoptie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AdoptieVragen over Adoptie via E-mail. Klik hier.

Wanneer kan je adoptieprocedure starten en waar?

[Gesteld op: 04-10-2009]

Toelichting:
Betreft lesbische relatie met geregistreerd partnerschap. Mijn partner is zwanger. Heb ik recht op adoptieverlof van 4 weken? Achternaam van kindje willen we op mijn naam hebben. Kan dit vooraf geregeld worden bij gemeente?
Antwoord:

Gefeliciteerd met de zwangerschap. Ik ben niet helemaal up to date mbt lesbische adoptie, volgens mij moet je eerst een jaar verzorgen alvorens te mogen adopteren. Goede en adequate informatie hierover kan je krijgen op www.kidinformatie.com. Hier schrijven veel lesbische stellen.

Veel succes !

 
Reactie vraagsteller:
Nee, adoptie niet meer pas na 1 jaar aan te vragen. Ik weet zeker dat dit eerder kan.
Ik wilde weten of dit meteen na geboorte of zelfs vooraf al mogelijk zou zijn en waar. Toch bedankt voor je reactie, maar ben niet veel verder gekomen. Wellicht iemand anders?
 
Antwoord Beheerder:
het gaat om 2 vragen:

1. de tenaamstelling
2. adoptieverlof 

Om met de laatste vraag te beginnen:
alle werknemers die overgaan tot de adoptie van een kind hebben recht op adoptieverlof. Dit verlof geldt voor beide ouders. Ook pleegouders kunnen in aanmerking komen voor adoptieverlof. De voorwaarde hierbij is dat de pleegouders op hetzelfde adres wonen als het kind dat zij verzorgen. Ook moet er een contract zijn, waaruit blijkt dat de pleegouders verantwoordelijk zijn voor de opvoeding en verzorging van het kind.

Als een werknemer met adoptieverlof wil, moet hij of zij dit in principe minstens drie weken van tevoren bij je aangeven en aanvragen. Tussen de aanvraag en het ingaan van het verlof mag minder dan drie weken zitten, maar alleen als de werknemer kan aantonen dat hij of zij niet eerder op de hoogte was van de exacte adoptiedatum.Bij de aanvraag moet de werknemer officiele adoptiepapieren toevoegen die aantonen dat hij of zij daadwerkelijk een kind gaat en mag adopteren. Voorbeelden van deze officiele papieren zijn een verklaring van de bemiddelingsorganisatie, een uittreksel van het bevolkingsregister of een verklaring van de Vreemdelingenpolitie.


Het adoptieverlof duurt maximaal vier weken. Als werknemer mag je dit verlof alleen aaneengesloten opnemen, dus maximaal vier weken achter elkaar. Het verlof mag alleen plaatsvinden vanaf twee weken voor de officiële adoptie tot zestien weken erna.


Nu de beantwoording van vraag 1:

Als je niet getrouwd bent, ben je als partner niet automatisch de officiële vader/moeder van het kind. Je zult het kind moeten erkennen. Je kind erkennen regel je eenvoudig en simpel bij de burgerlijke stand van de gemeente waar je woont.


Je kunt je kind op diverse momenten erkennen: 

  • Tijdens de zwangerschap. Er wordt een akte gemaakt waarin wordt erkend dat jij de vader/moeder bent, de moeder moet hier altijd bij aanwezig zijn.
  • Bij de geboorteaangifte, maar let wel op, is dit jullie eerste kind, dan moet de moeder erbij aanwezig zijn. Aangezien een geboorteaangifte binnen 3 werkdagen na de geboorte moet plaatsvinden, is het vaak nogal belastend voor de moeder om dan mee te gaan naar het gemeentehuis.
  • Op enig moment na de geboorte. Als je het kind niet tijdens de geboorteaangifte hebt erkend, dan kun je dit op een later tijdstip altijd nog doen. Er wordt dan een aparte akte opgesteld waarin je wordt erkend als de officiële vader/moeder van het kind.

 

Het advies is ga nog tijdens de zwangerschap naar de burgelijkestand van de eigen gemeente en maak het daar bespreekbaar.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wanneer kan je adoptieprocedure starten en waar?:

Mijn Acer 5630 laptop , start op niet meer op?
      [Gesteld in Computer Reparatie]
2007-12-18 15:11:08
ACER : mijn laptop is slecht afgesloten
      [Gesteld in Laptops]
2008-04-13 12:44:40
ik wil eigen zaak openen hoe moet ik dat doen
      [Gesteld in Detailhandel]
2008-06-30 17:00:57
Na herstart zie ik een draaiende wereldbol.
      [Gesteld in Apple]
2009-03-26 15:43:16
mag je klanten ontvangen in een geboekte locatie?
      [Gesteld in Prostitutie]
2011-09-15 16:32:54

Gemiddelde score Adoptie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+