Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

hoe verwerk ik mijn verdriet over de scheiding.

[Gesteld op: 02-10-2009]

Toelichting:
Ik ben nu zo'n half jaar gescheiden van mijn vrouw, maar heb toegang tot een goede omgangsregeling met mijn kinderen. Ik heb geprobeerd een nieuwe relatie aan te gaan. Maar dat werkte al snel niet. Ik kan niet zonder mijn ex. Zonder haar voel ik me betekenisloos en kan ik mijn kinderen niet onder ogen komen. ná Ieder weekend als ik ze weer terugbreng en mijn ex zie, kan ik een week niet meer eten. Ik zoek daarintegen mijn heil in cannabis. Ondanks dat ik weet dat dat me ook niet gaat helpen op de lange duur, maar het maakt het allemaal wat draaglijker. Ik heb het gelukkig druk met mijn werk en vind daar veel afleiding in en heb ik het geluk veel leuke jongedames te kennen. Maar toch..... ik raak het verdriet maar niet kwijt.
Antwoord:

Hoi,


Allereerst is het belangrijk dat je er met mensen over praat, goede vrienden, familieleden, of andere mensen waar je veel vertrouwen in stelt. Uit je gevoelens, stop ze niet weg in veel werken, vluchten in nieuwe relaties, canabis of andere verdovende middelen, etc. Geef je gevoelens de ruimte. Hou een dagboek bij, waarin je elke dag op dezelfde tijd je gevoelens bijvoorbeeld een half uur lang, op papier zet, koop er een mooi schrift voor, plak er plaatjes bij, teken erin, schrijf erin, wees creatief. Maar doe het slechts een half uur per dag en berg het dan op.


Verder is het belangrijk om afleiding te zoeken, ga dus op stap met mensen waar jij je goed bij voelt. Lekker wandelen bijvoorbeeld, of samen sporten, of een bioscoopje pakken. Positieve activiteiten ondernemen dus! Ook muziek helpt in het verwerkingsproces. Draai muziek waar jij je supergoed bij voelt, dus geen "jankmuziek", maar muziek die jou power geeft, waar je blij van wordt. Muziek waar je graag bij danst, waar je graag bij meezingt, ik weet zeker dat je wel wat favorieten hebt!!!

 
De canabis zorgt er alleen maar voor dat je je emoties verdooft, en dat is nu juist niet de bedoeling. Die emoties, hoe naar en pijnlijk ook, mogen gevoeld en geuit worden. Daar moet je even doorheen. Stampvoet, schreeuw, jank, krijs, koop een boksbal en sla er tegen. Gun jezelf je verdriet, al doet het pijn, besef je tegelijkertijd dat er met jou over de hele wereld, miljoenen lotgenoten zijn die door dezelfde hel gaan als jij nu ervaart.


Het is belangrijk je te beseffen dat je weer zult opklimmen uit deze situatie en dat het je een ander mens heeft gemaakt, dat je ervan hebt geleerd. Nu zie je dat misschien niet zo, maar over een poosje wel. Besef je steeds weer dat er na regen zonneschijn komt, het gaat weer over, alleen nu even niet, nu heb je pijn en dat is heel normaal. Vecht er niet tegen maar accepteer je pijn en laat de pijn toe, maar verzuip er niet in. Zoek naar een goede balans tussen het ervaren/uiten van pijn en verdriet en het zoeken van positieve afleiding.


 
Mocht je er met deze tips niet uitkomen en/of hulp nodig hebben bij je verwerkingsproces dan kan ik je onderstaande website van harte aanbevelen:http://www.liefdesverdriet.info/Je vindt er ook veel informatie en tips waar je echt veel aan kunt hebben. Ik wens je veel sterkte en kracht toe in deze hele moeilijke tijd. Geloof in jezelf, je komt er weer bovenop, die kracht zit in je!Vriendelijke groet,
Anja
 
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
Kinderpsychologie


Gerelateerde vragen aan hoe verwerk ik mijn verdriet over de scheiding.:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
wat betekent het als je veel slijmverlies hebt
      [Gesteld in Onvruchtbaarheid]
2009-05-26 14:41:45
is dit normaal?
      [Gesteld in Onvruchtbaarheid]
2010-08-11 12:18:21
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08

Gemiddelde score Psychologie: 7.8 (83x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+