Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Privacywetgeving
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Privacywetgeving en krijg online een antwoord van de specialist in Privacywetgeving

Zelf een vraag over Privacywetgeving? Klik hier.
Meer vragen over Privacywetgeving.
De huidige beheerder van de rubriek Privacywetgeving:
Naam: Mr. Erik Oranje
Bedrijf: Erik oranje
Reactiesnelheid: 36 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. Erik Oranje vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PrivacywetgevingVragen over Privacywetgeving via RSS. Klik hier.
RSS over Privacywetgeving op jouw website?Vragen over Privacywetgeving op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PrivacywetgevingVragen over Privacywetgeving via E-mail. Klik hier.

Overlast? hoeveel personen wonen er boven mij?

[Gesteld op: 02-10-2009]

Toelichting:
Ik heb toen ik de woning ging huren van de woningcorporatie heb ik twee vragen gesteld a. Is er sprake van overlast? b. Hoeveel personen wonen er boven mij.
Antwoord a. Nee er is geen overlast.
Later in brief bevestigd; Tijdens de eindinspectie bij de vorige bewoner is geen melding gemaakt van overlast.
Antwoord b. Over het aantal bewoners mogen/ kunnen wij in verband met privacyoverwegingen
geen informatie geven over bewoners van de boven woning.
Op die informatie heb ik de woning gehuurd en opgeknapt. Als ik er ga wonen blijkt dat er een heel groot gezin boven mij woont,vader moeder en zeven kinderen van 1tot 18 jaar die voor afschuwelijke geluidsoverlast zorgen. De woningcorporatie is van mening dat ik zelf bij de bovenburen had kunnen aanbellen om te informeren met hoeveel personen zij op de woning woonachtig waren. Tevens had ik bij de omwonende kunnen navragen of er sprake was van overlast in het trappenhuis.
Ik heb bij de bezichtiging van de woning, van 60 m2 met ÚÚn slaapkamer, een ruimewoonkamer, kleine douche, en een keuken niet kunnen vermoeden dat een etage hoger 9 mensen zouden wonen.
Deze woningen zijn m.i. geschikt voor 2 max 3
personen, en het verhaal neen,geen overlast aannemelijk. Later bleek dat de vorige bewoner van mijn woning onderverhuurde, wat verboden is maar er mee weg kwam. En geen belang had bij de eindinspectie de overlast waar hij zelf voor gevlucht was te melden.
Mag de woningcorporatie op de vraag hoeveel personen wonen er boven mij ? zich beroepen op de wet op de privacy en welk art. gebruikt men? Ik heb er niets over kunnen vinden. Ik heb een rechtzaak aangespannen en het juiste antwoord zou mij kunnen helpen vˇˇr 3 oktober a.s. de zitting is vastgesteld op 6 oktober 2009.
Antwoord:

Beste,

De enige wet die de privacy enigszins beschermd is de Wet bescherming persoonsgegevens. Die ziet op het beschermen van de persoonsgegevens die op een of andere manier verzameld en verwerkt worden. Deze wet ziet dus zeker niet op de situatie zoals die door u is geschetst. Als er geen bekende overlast is kan een woningbouwvereniging verder niet veel. Zij mogen ook niet bijhouden hoeveel kinderen er precies wonen in de flat. Want hoe weten ze dat? Dat kan alleen via de gemeente war de genboorte of andere ggeevne in eht gemeentelijk basisadministatie vast ligt en daar mogen zij gen gebruik van maken. Hoewel dit laatste wel aan het veranderen is om overleqast en lastige gezinnen uit huurhuizen te krijgen. Nu is het geven van info door de gemeente aan de woningbouwvereniging nog steeds in strijd met de Wet bescherming persoonsgegegevens. Dus wat zij hebben voorgesteld is inderdaad de enige weg om daar achter te komen. Als de woningbouwvereniging wél van de situatie boven u afwist, hadden ze dit naar mijn mening wel aan u moeten vertellen in verband met bescherming van (toekomstige) huurders en u niet moeten laten dwalen ontrent dit feit. Zij hebbe  geen onderzoeksplicht die zover gaat dat als ze niets weten dit moeten gaan onderzoeken en ze hebben wel de mededelignsplicht als ze het wel wisten van dat grote gezin. Het lijkt mij moeilijk uw gelijk te krijgen, maar hopelijk heeft de rechter daar voor u toch nog een meevaller omdat u als eenling/particuilier tegen de grote wonigbouwvereniging op moet boksen. U moet aantonen echt in een onhoudbare situatie te zitten, waar de woningbouwvereniging iets aan moet en kan doen. Vertel de rechter eerlijk en open wat uw verwachtingen waren voordat u ging huren en wat u van de woningbouw gevraagd heeft (rust geen overlast en geen vreemde toestanden: een woningbouwvereniging kan zo'n gezin toch niet inzo'n flat laten zitten?) voordat u het huurcontract tekende en wat u al allemaal heeft meegemaakt met dit gezin. Zeg aan wie er allemaal wonen, namen van de jongens en meisjes, leeftijd van kinderen, vader, moeder etc.

 Heel veel succes en laat aub weten hoe het afloopt in een reactie op mijn antwoord !

 
Reactie vraagsteller:
Hartelijk dank voor u informatie kunt u mij het nummerr geven van het artikel van dat ook informatie over het aantal personen onder de privacy wet valt ik kan er niets over vinden. Wel informatie over personen.
Ik denk de rechter ook niet maak ik op uit zijn vraag met groot vraagteken. Hij vraagt raakt het vermelden van gezinssamenstelling en leeftijdscategorie van andere huurders in de directe nabijheid van het gehuurde het recht op privacy?
De woningcorporatie heeft mij ook niet verteld dat ik dat zelf uit moet zoeken. Ik had dat dan misschien wel gedaan. Maar de woning bezichtiging gaf geen aanleiding om maar in verste verte te denken dat er in de woning boven mij negen personen zouden wonen. kan ik daar nog wat mee. graag uw reactie.
 
Antwoord Beheerder:
Beste ,
Het is geen speciaal artikel over aantallen personen. Het is de wet zelf die zegt dat gegevens die zijn verzameld voor een bepaald doel niet aan derden mogen worden gegeven die het dan weer gebruiken voor een ander doel (zie bijv. art. 9 Wet bescherming persoonsgegevens, zie www.overheid.nl en zoek op wet bescherming persoonsgegevens). Daarop zijn uitzonderingen mogelijk die dan gemeld moeten worden bij het College Bescherming Persoonsgegevens of die in de wet staan (zie art 27 van de wet). In uw geval mocht de woningbouwvereniging (als ze dat nog niet wisten) dus niet aan de gemeente vragen hoeveel mensen er wonen op dat adres boven u. En ze mochten die informatie al helemaal niet aan u geven, want dat zou twee keer doorgeven van de vertrouwelijke gegevens zijn. Dat bedoelde de woningbouwvereniging denk ik. Maar of de woningbouwvereniging helemaal niets van die overlast heeft geweten betwijfel ik ten zeerste. En dat moet u ook tegen de rechter zeggen: de woningbouwvereniging heeft het moeten weten en aanu moeten vertellen. Als hij hetzelfde denkt als u (en ik) dan kan hij wel eens in uw voordeel beslissen wat die beslissing ook is. Lees het eind van mijn eerste reactie. Vraag de rechter met u mee te denken en zeg dat de woningbouwvereniging wel heeft moeten weten dat er met zoveel kinderen overlast moet zijn geweest.

De vraag van de rechter kan alleen met ja worden beantwoordt door de woningbouwvereniging, als de woningbouwvereniging het antwoord op de vraag naar de gezinssamenstelling niet wist en dat bij de gemeente moest gaan navragen en de gemeente die informatie uit de gemeentelijke administatie moet geven. En dat mogen de gemeenten niet. Dat is in strijd met de wet U moet daar geen antwoord op geven !!! Dat moet de woningbouwvereniging doen. Als de rechter het toch ook aan u vraagt dat zegt u: volgens mij is het geven van de gezinssamenstelling en leeftijdscategorie van andere huurders niet in strijd met de privacy of de Wet bescherming persoonsgegevens. De vraag is voor de woningbouwvereniging niet zo makkelijk te beantwoorden door de woningbouwvereniging, dus liijkt de rechter met die vraag aan de woningbouwvereniging aan uw kant te zitten (?).
Ik ben benieuwd. Succes!
Beantwoord door:
mr. Erik Oranje
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Overlast? hoeveel personen wonen er boven mij?:

Armen trainen dmv halters en breder worden.
      [Gesteld in Fitness]
2010-03-18 17:25:46
Hoe kan ik buik, borst en arm spieren trainen?
      [Gesteld in Fitness]
2011-03-21 21:55:33
borst, buik, arm, been, rug spieren trainen, hoe?
      [Gesteld in Fitness]
2010-12-26 00:21:46
Hoe train ik thuis borst, arm, rug en buikspieren?
      [Gesteld in Fitness]
2011-01-29 11:41:28
Wat is een goed fitness schema?
      [Gesteld in Fitness]
2008-01-16 12:58:01

Gemiddelde score Privacywetgeving: 8.4 (378x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+