Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Mannen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Mannen en krijg online een antwoord van de specialist in Mannen

Zelf een vraag over Mannen? Klik hier.
Meer vragen over Mannen.
De huidige beheerder van de rubriek Mannen:
Naam: DHR. van Baal
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 88 uur
Waardering: 1.4 (van max. 10)
Meer informatie over DHR. van Baal vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over MannenVragen over Mannen via RSS. Klik hier.
RSS over Mannen op jouw website?Vragen over Mannen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over MannenVragen over Mannen via E-mail. Klik hier.

hoe moet ik reageren op hem?

[Gesteld op: 02-10-2009]

Toelichting:
telkens als ik ruzie heb met me vriend loopt hij boos weg.

De eerste jaar dat we samen waren ging het goed maar daarna hebben een hele grote ruzie gehad en sindsdien (nu 1,5 jaar geleden) gebeurd het dat hij steeds boos is en zegt dat hij me nooit wilt zien maar dan staat hij paar weken later voor me deur half huilend en zegt dan dat hij me heel erg mist.
Vroeger kregen we om de maand wel zo een ruzie.
Ongeveer 4 maanden geleden was ik het zat en zei ik dat het afgelopen moest zijn we zijn. Hij stond weer voor de deur en dit x zei hij dat hij wilde trouwen en me niet kwijt wilde, hij is zelfs toen bij me ingetrokken.
Maar vorig week hadden we ruzie en toen is hij weggelopen en kreeg ik een smsje dat ik zijn spullen moest inpakken.
Mijn vraag is; hou van hem wil hem niet kwijt maar ik wil dit gedrag wel doorbreken had het idee dat het wel goed ging voor 4 maanden maar wat nu? hoe kan ik hem duidelijk maken dat ik dit gedrag niet meer wil? Mijn vrienden zeggen dat hij altijd zal weglopen maar is dat zo?
groet
Nathalie
Antwoord:
Ik denk dat je hem keihard de grens moet geven. Je voelt aan als iemand die het niet duidelijk is in je grenzen. Want voor jou houdt het ook ergens op toch? Als je het wil doorbreken denk ik dat het vooral belangrijk is dat jij je beseft dat je niet met je laat sollen. Er zijn een aantal dingen die je kan doen. Het begint bij jezelf heel heel goed beseffen wat jij waard bent en daarnaar gaan handelen. Geen toneelspel, want dat heeft geen zin; dat zal iedereen merken. Echt! Gewoon wie jij bent. Ben jij toevallig iemand die het gevoel heeft dat je het anderen altijd naar de zin maakt en dat er weinig terugkomt? Zo ja, stop er dan direct mee. Natuurlijk zullen mensen die jou anders gewend waren gaan bokken, en je kan ze zelfs kwijt raken. Maar nu raak je jezelf kwijt en daarmee ben jij in het ergste geval degene die uitgeput aan het randje van de afgrond staat en jezelf totaal kwijt bent. Dus ga er maximaal voor. De ander is jou alleen waard als hij jou volledig respecteert. Nu eist hij alle aandacht op. Geen gelul dus meer. Als er geen verandering komt: exit! Voel je al verdriet bij de gedachte? Bedenk je dan waarom je zo nodig aan hem vast wil houden. Uit angst dat je niemand als hij meer tegenkomt? Als dat zo is, is het misschien maar beter... het kan dus alleen maar beter worden voor jou. Hij gaat daardoor ook ontwikkelen. Je hebt alleen maar te winnen!! 

Ga ervoor lieve Nathalie. Ik zeg altijd tegen mensen die voor zichzelf moeten gaan staan en dat niet doen uit angst anderen te verliezen: "feel the fear and do it anyway". Dus: voel de angst van datgene waarvan je bang bent om het te doen, maar doe het toch maar. Je zal zien dat angst maar een illusie is, een sluier mist waar je simpel weg doorheen kan stappen en wat niets inhoudt. Het lijkt iets, maar weerhoudt je gewoon van je kracht en je echte liefde.

Veel kracht en liefde voor jezelf gewenst, en laat even weten.
Marco
 
Reactie vraagsteller:
Hoi Marco,

Je analyse klopt inderdaad ik heb echt moeite met het aangeven van mijn grenzen, soms ga ik vanuit dat mensen er wel rekening mee zullen houden maar helaas is dat niet zo.

Vandaag kwam me vriend langs om zijn laatste spullen op te halen. Hij begon al te lachten bij de deur en te vragen hoe het ging enz (standaard proces van goedmaken). Dus ik gaf hem zijn spullen en deed de deur dicht in zijn gezicht! Hij belde weer aan en vroeg je bent echt boos he? nou dan niet... en hij liep weg! Later kreeg ik een emotioneel smsje dat ik hem had gekwetst en dat hij begreep dat het uit was en dat hij me zou missen.

Het is nu paar uur verder en ik ben nog steeds een beetje in de war en geschokeerd door mijn eigen gedrag. Ik ben echt nooit zo bot tegen hem geweest.
Ik voel mij er eerlijk gezegd een beetje schuldig over, is dat normaal?


Groetjes
Nathalie 
Antwoord Beheerder:
Nathalie,

je moet leren om meer egocentrisch te zijn. Dat is wat anders dan egoistisch. Want dat laatste is ten koste van anderen. Blijf daarin realistisch, want voor je het weet zit je in een discussie met je verstand over wat nu wel of niet egocentrisch is en ben je zo weer terug bij af.

Dat weer aanbellen en op die manier weglopen van je ex was gewoon een manier van hem om jou nog even terug te pakken, want hij wist dat je zou opendoen. Dat is hoe ego's met elkaar omgaan. Mooie praatjes dichten geen gaatjes, ook niet via sms.

Het is logisch dat je wat geschokt bent door je eigen reactie, hij was ook best heftig - de deur in zijn gezicht dichtgooien. Die heftigheid vertelt veel over hoe lang je je emotie hebt opgekropt. Doe dat niet meer. Daarmee zeg ik niet dat je altijd uit je dak moet gaan, het wordt tijd dat je je binnenkant, met name alles wat je hebt weggestopt, gaat onderzoeken. Vooral in het spirituele cirquit zijn veel manieren om daarin te groeien.

Ik denk absoluut niet dat je bot bent geweest. Je hebt alles in 1x eruit gegooid en de grens getrokken. Leer uit dit verhaal dat je niet meer over je heen laat lopen. Jezelf inhouden maakt alleen jouzelf kapot. Jij moet leren om op alle manieren jezelf te zijn en te houden van wie en hoe jij bent. Pas dan komt er iemand die jou ook accepteert zoals je bent. Mensen houden alleen maar rekening met jou als jij stellig bent over wie je bent en tot hoever ze kunnen gaan.

Even een voorzichtige voorspelling: mensen gaan er niet altijd fijn op reageren. Ze zullen je hierop gaan uitdagen. Want als je altijd het lieve, vriendelijke meisje was dat met iederen rekening hield, zullen ze dit nu in eerste instantie zien als egoistisch. Besef je dan dat er een WERELD van verschil zit tussen egoisme en egocentrisch. Egocentrisch wil zeggen dat je eerst bij je zelf voelt of het klopt, voor jou goed is of dat het je schade toebrengt. Daar is niets mis mee. Sterker nog, als een ander jou feitelijk vraagt om niet egocentrisch te zijn vraagt hij/zij jou om al jouw aandacht. De vraag is of die ook ooit naar jou terugkomt. Mensen doen soms alles om er zelf beter uit te springen, ook op het gebied van aandacht. Dus: blijf heel dicht bij jouw gevoel, kies voor jouzelf en als dit heel heel sterk geworden is voel je toenemende rust en zelfvertrouwen. Je kan jezelf geen groter kado geven. Pas daarna, vaak na jaren te zijn ingesleten, kan langzaam aan het gevoel ontstaan dat je onvoorwaardelijk met anderen bezig kan zijn. Maar laat dit geen doel zijn. Ontwikkel jezelf door gewoon steeds bij het moment zelf te zijn, leef vanuit je hart en bescherm jezelf.

Als laatste: dat je je er schuldig over voelt wat je gedaan hebt is logisch, maar dat komt omdat je nog twijfelt tussen kiezen voor hem en jouzelf. Twijfel over of je het goed hebt gedaan. Dat zegt genoeg over je zelfvertrouwen, wat nog niet zo sterk is. Dat wordt beter naarmate je steeds sterker voor jezelf gaat staan.

Ga lekker leven meid !!

Veel kracht, liefde en vertrouwen in jouzelf gewenst!
Marco
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Mannen:
ProstaatkankerUrologie


Gerelateerde vragen aan hoe moet ik reageren op hem?:

hond blaft wanneer er een andere hond voorbij komt
      [Gesteld in Honden]
2008-08-20 14:32:17
Jack Russels aangelijnd agressief naar honden
      [Gesteld in Honden]
2008-10-26 20:33:48
hey katja heb een lieve shar pei van 2jaar oud
      [Gesteld in Honden]
2008-11-04 02:12:44
wat is de wettelijke reactietermijn bij sommatie?
      [Gesteld in Advocaten-Noord Holland]
2011-05-17 11:02:35
Gemeente reageert niet in 6 weken op bezw.schrift?
      [Gesteld in Bestuursrecht]
2017-05-03 12:24:49

Gemiddelde score Mannen: 1.9 (57x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+