Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Depressie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Depressie en krijg online een antwoord van de specialist in Depressie

Zelf een vraag over Depressie? Klik hier.
Meer vragen over Depressie.

Beheerder worden?

De rubriek Depressie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Depressie Klik hier.

RSS over DepressieVragen over Depressie via RSS. Klik hier.
RSS over Depressie op jouw website?Vragen over Depressie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DepressieVragen over Depressie via E-mail. Klik hier.

Kan nortrilen pijnklachten geven in mond, kaak ?

[Gesteld op: 01-10-2009]

Toelichting:
Gebruik sinds drie maanden nortrilen, heb ook 6 ect behandelingen gehad, nu heb ik klachten van mijn mond, kaken, tong. Ze zijn verkrampt, pijn in mijn kaken, pijnstillers helpen niet. Dit werkt niet bevorderend voor mijn depressie. Wordt er s'morgens mee wakker, het scheelt wel de ene of de andere dag. Wat is hieraan te doen?
Antwoord:
Hallo.   Het is mogelijk dat een tricyclische antidepressiva zoals Nortrilen de drempel voor insulten en spiertrekkingen verlaagt dus dat u meer gevoeliger kunt worden voor bijvoorbeeld epilepsie, kramp en spiertrekkingen.   Het is moeilijk te beoordelen of deze bijwerkingen weer helemaal weggaan, meestal na 3 maanden antidepressiva gebruik worden de bijwerkingen behoorlijk minder of verdwijnen ze zelfs helemaal.   Alleen een psychiater die u voorgeschiedenis goed kent en weet waneer u klachten precies begonnen zijn kan een inschatting maken over de duur en de ernst van u bijwerkingen.   Normale wijze zou men voor de bijwerkingen die u heeft Benzodiazepinen spierverslappers voor kunnen schrijven , ware het niet dat deze samen met Nortrilen ook weer voor nog meer bijwerkingen kunnen zorgen.   De bijwerkingen die u heeft zijn niet ongebruikelijk bij het gebruik van antidepressiva, u kunt in overleg met u psychiater kiezen om zolang het nog dragelijk is op deze weg door te gaan en te hopen de bijwerkingen snel verminderen .   OF u kunt tijdelijk een middel tegen spierverkramping nemen en hopen dat de bijwerkingen daarvan niet te erg zijn.   Of u kunt als de bijwerkingen echt te erg worden in overleg met u psychiater besluiten om over te stappen op een ander middel.   Mocht u weer ECT’s ondergaan zorg er dan voor dat u duidelijk meld dat u deze bijwerkingen hebt.   Het lijkt mijn belangrijk dat u zo snel mogelijk met u psychiater overlegt over deze bijwerkingen en u hem/haar vraagt welke mogelijkheden er zijn om van deze klachten af te komen.   Ik wens u veel sterkte   Erik .
 
Reactie vraagsteller:
Met dank vor uw antwoord. Voor dat ik Nortrilen gebruik heb ik en allergische reactie gehad op drie andere antidepressiva. Ik voelde me wel beter bij deze middelen, meer mezelf en had echt weer zin om dingen tedoen. Bij Nortilen voel ik me niet zo prettig, ik kan functioneren maar niet van harte zoals het vroeger was. Ben niet mezelf. Wordt er moedeloos van, wil zo graag weer gewoon kunnen leven en genieten van dingen. Weet niet goed hoe hierin verder te gaan. Als ik ga wisselen van medicatie wat dan? Val ik weer terug? De angst daarvoor is er wel. Wat is wijsheid??
 
Antwoord Beheerder:
Hallo. De 3 antidepressiva waar u een allergische reactie op heeft gehad zijn waarschijnlijk allemaal van het type SSRI geweest, dit is de meest voorkomende groep. Vandaar dat men u de TCA Nortrilen heeft voorgeschreven . In de groep tricyclische antidepressiva zijn er nog diverse andere middelen beschikbaar, u zou dus eventueel indien nodig nog naar een andere TCA over kunnen stappen . Alleen is het probleem met dit soort middelen dat men van te voren nooit echt kan zeggen of iets goed werkt en hoe de bijwerkingen zijn. Ook moet u eerst de Nortrilen af bouwen en daarna een ander middel weer opbouwen voor u weer ongeveer op het zelfde peil zit bent u weer 3 maanden verder. Ik en met mij denk ik heel veel antidepressiva gebruikers snappen u angst voor bijwerkingen en terugvallen heel goed. Alleen is het vrijwel ondoenlijk om te voorspellen hoe u lichaam op nieuwe medicatie reageert , jammer genoeg is er maar 1 manier om hier achter te komen. Bijwerkingen kunnen bij een TCA soms best lang duren daarom raad ik u aan om zolang u het nog verantwoord acht nog even met dit middel door te gaan en nog even af te wachten of de bijwerkingen minder worden. Ik raad u aan om regelmatig u psychiater van de bijwerkingen en u bezorgdheid hier over op de hoogte te houden. Ik wens u veel sterkte Erik .
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kan nortrilen pijnklachten geven in mond, kaak ?:

Hoe werkt franchising?
      [Gesteld in Franchising]
2008-09-17 10:43:04
wat zijn de voordelen voor de franchisegever?
      [Gesteld in Franchising]
2008-09-17 16:11:21
wat zijn de voor en nadelen van franchising
      [Gesteld in Franchising]
2009-09-30 22:41:49
paar voorbeelden van franchiseformules
      [Gesteld in Franchising]
2009-09-30 22:42:28
outlook express importeren op mac
      [Gesteld in Computersoftware]
2012-11-22 15:59:17

Gemiddelde score Depressie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+