Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Depressie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Depressie en krijg online een antwoord van de specialist in Depressie

Zelf een vraag over Depressie? Klik hier.
Meer vragen over Depressie.

Beheerder worden?

De rubriek Depressie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Depressie Klik hier.

RSS over DepressieVragen over Depressie via RSS. Klik hier.
RSS over Depressie op jouw website?Vragen over Depressie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DepressieVragen over Depressie via E-mail. Klik hier.

Vriend is depressief en wil een break

[Gesteld op: 01-10-2009]

Toelichting:
Hallo,
ik heb een vraagje. Mijn vriend vertelde me gister depressief te zijn. Hij heeft dit zelf vastgesteld, want hij voelt zich al 2 maanden voor. Ik wil dat hij naar de huisarts gaat, zodat hij of doorverwezen kan worden naar een psycholoog of medicijnen krijgt. Maar hij gelooft niet in psychologen en wil geen medicijnen. Hij zegt nog verliefd op me te zijn en van me te houden. Hij wil echter een tijdelijke break nemen. Ik vind dit geen goed idee, omdat ik er juist voor hem wel zijn en omdat het verder dus niet met mij te maken heeft.
Ik heb hem in Argentinie leren kennen (hij komt uit Belgie) en hij is voor mij teruggekomen. Nu zouden we samen volgend jaar naar Australie gaan. Hij zou echter wel weer terug willen nu voor even naar Argentinie. Hij heeft daar een goede vriend leren kennen die hij mist. Hij zou zelfs mij daar voor achter laten.
Ik weet dus niet zo goed wat ik moet doen. Maar die break, die zie ik absoluut niet zitten...
Wat moet ik doen?
Antwoord:
Hallo. Omdat het mogelijk is dat u vriend zich om een andere reden dan depressie terneergeslagen voelt zou hij zijn huisarts het beste om een diagnose kunnen vragen. Het is heel gebruikelijk dat mensen die therapie nodig hebben dit zelf pas als laatste willen inzien. Als u vriend depressief is en hij gaat naar Argentinië kan het gebeuren dat hij een tijdelijke opleving krijgt en zich een paar weken of zelfs maanden een stuk beter voelt, wel zal uiteindelijk na die periode de depressie ook daar weer toeslaan. Sommige mensen voelen zich een stuk beter in het buitenland omdat ze daar een structureel andere manier van leven hebben die beter bij ze past dan de levenstijl hier. Na het buitenland wegvluchten voor depressie geeft uiteindelijk zelden verbetering. Ik zou een tijdelijke break voorlopig niet accepteren om dat hier eigenlijk geen van beide echt voordeel van heeft. Een psycholoog zou na enkele gesprekken met je vriend vast kunnen stellen of je vriend hier aanpassing problemen heeft en het daadwerkelijk beter voor hem is om (langdurig)naar Argentinië te gaan. Of dat de depressie van je vriend hier hellemaal los van staat. Het lijkt me verstandig dat je aan je vriend vraagt om bij zijn huisarts een doorverwijzing naar therapie te halen. Als hij zoals je aangeeft nog steeds verliefd op je is zal hij dit waarschijnlijk wel doen. Wil hij zijn depressie niet laten onderzoeken dan heeft hij waarschijnlijk al ideeën voor de toekomst en zal hij waarschijnlijk hoe dan ook voor een periode naar Argentinië vertrekken . Veel mensen met depressie, waaronder ik zelf zijn vaak behoorlijk eigenwijs en kunnen soms weinig begrip opbrengen voor de omstandigheden en de mening van hun partner. Zorg ervoor dat u goed voor u zelf opkomt en niet lijd onder de aandoening of het gedrag van u partner. Ik wens jullie veel sterkte Erik .
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Vriend is depressief en wil een break:

Hoe vindt mijn vriend zijn broers en zussen?
      [Gesteld in Adoptie]
2011-01-07 23:57:33
hoe nu verder
      [Gesteld in Huwelijk]
2011-01-30 21:58:11
geluidsoverlast fietslift
      [Gesteld in Geluidsoverlast]
2014-08-26 14:08:19
salat el aid
      [Gesteld in Islam]
2009-09-14 23:39:42
Kan je de hoeveelheid serotonine laten testen?
      [Gesteld in Depressie]
2009-02-08 21:50:19

Gemiddelde score Depressie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+