Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat en krijg online een antwoord van de specialist in Aandoeningen Bewegingsapparaat

Zelf een vraag over Aandoeningen Bewegingsapparaat? Klik hier.
Meer vragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat.
De huidige beheerder van de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Aandoeningen BewegingsapparaatVragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat via RSS. Klik hier.
RSS over Aandoeningen Bewegingsapparaat op jouw website?Vragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Aandoeningen BewegingsapparaatVragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat via E-mail. Klik hier.

Ik heb heup dysplasie gehad en heb nu weer pijn.

[Gesteld op: 29-09-2009]

Toelichting:
Mijn huisarts heeft toen ik 1 jaar was geconstateerd dat ik heup dysplasie had. Ik was toen al aan het kruipen. Als oplossing heb ik toen een spreibroek gehad, waar ik ook mee rond liep.
Toen ik 10 jaar was heb ik veel last gehad van slijmbeurs ontstekingen in beide knieën, dit ging door tot ik een jaar of 12 was. Vanaf ongeveer mijn 14de heb ik last van stijfheid/ krampen in de rechter kant van mijn heup als ik mijn schoen aantrek of mijn sokken. Vanaf mijn 18de leeftijd heb ik dit ook als ik lichamelijk contact hebt, weer in de rechter kant van mijn heup.
Sinds mijn 18de heb ik nu ook last van pijn in de onderrug/ bilstreek/ liesstreek/ dijbeen, maakt niet uit of ik loop/zit/sta of lig. Ik merk wel dat ik vooral last heb als ik lang heb gestaan of veel heb gelopen. Op mijn 21ste had ik een SI-gewricht ontsteking, ben hiervoor naar de fysio geweest, maar de pijn in de heup bleef aanwezig.
Nu ben ik 22 en ik heb nog steeds last, de pijn is altijd lichtelijk op de achtergrond, en dan vooral weer aan de rechterkant. Pas als ik veel heb gedaan komt het op de voorgrond.
Mijn huisarts heeft een half jaar terug een foto laten maken van mijn heup, maar hij kan geen artrose constateren of iets anders. Mijn fysio viel wel op dat mijn linker zij anders was ontwikkelt dan de rechter.
Ik weet niet meer wat ik nog meer kan doen, ik heb er veel last van, sporten is niet meer leuk, want het doet altijd pijn. Heeft U nog een idee?
Antwoord:

Geachte mevrouw/heer,

Hartelijk dank voor uw vraag. Het is natuurlijk voor mij onmogelijk om precies te beoordelen waardoor uw pijn in de lies heeft. Voor een goede diagnose en behandelplan heb ik veel meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek.

Ik vermoed dat u problemen heeft met uw bekken. Het bekken is de basis waar de wervelkolom op rust. Het bestaat uit 3 botten; het heiligbeen en de twee bekkenbotten of darmbeenderen. Deze 3 bekkenbotten zijn aan de achterkant met elkaar verbonden door de sacro-iliacale gewrichten (SI gewrichten) en aan de voorkant met het schaambeen. Deze gewrichten zijn een veelvoorkomende bron van pijnklachten. Door de heupdysplasie wordt het bekken waarschijnlijk ook anders belast. Maar dit betekent absoluut niet dat u last van uw rug moet hebben. Wanneer het bekken en de rug goed bewegen en functioneren worden de klachten vaak een heel stuk minder of verdwijnen zelfs helemaal. In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik zeer regelmatig mensen die heupdysplasie gehad hebben.

Het SI-gewricht kan geblokkeerd zijn waardoor het niet goed beweegt. Dit kan de onderliggende oorzaak zijn van een bekkenscheefstand zijn. Als gevolg hiervan kunnen zijwaartse krachten op de rest van de wervelkolom ontstaan. Dit kan weer leiden tot problemen in de onderrug, maar ook resulteren in klachten in de bovenrug en nek. 

Pijn vanuit de SI-gewrichten kan lokale bilpijn geven, maar ook pijn ter hoogte van de broekriem, liespijn, pijn ter hoogte van het schaambeen of beenpijn. 

De klachten worden vaak verergerd door opstaan vanuit zit, lang zitten of staan, bukken of tillen. Bewegen en m.n. wandelen/lopen en fietsen geeft meestal vermindering van de klachten.

 

Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een erkende NCA chiropractor. Want ik ben ervan overtuigd dat chiropractie u ook kan helpen met uw klachten. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken (niet te verwarren met het algemeen “kraken” van de fysio- of manueel-therapeut) maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat:
Fibromyalgie
Hernia
Nekklachten
Osteoporose
Reuma
Rugklachten
Whiplash
Ziekte Van Kienbock


Gerelateerde vragen aan Ik heb heup dysplasie gehad en heb nu weer pijn.:

is hoofdpijn / migraine ook te behandelen met chiropractie
      [Gesteld in Chiropractie]
2007-01-10 00:04:23
Pijn onder in de rug/Tintelingen benen
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-01-05 14:08:41
Chronische spanningshoofdpijn
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-03-23 18:13:10
hoe kom ik van mijn rugpijn af?
      [Gesteld in Rugklachten]
2009-07-16 14:09:07
kan u iets over de brandweerauto vertellen
      [Gesteld in Brandweer]
2009-11-08 14:10:21

Gemiddelde score Aandoeningen Bewegingsapparaat: 9.0 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+