Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Mensen » Maatschappelijk Werk En Dienstverlening (MWD)
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) en krijg online een antwoord van de specialist in maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)

Zelf een vraag over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)? Klik hier.
Meer vragen over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD).
De huidige beheerder van de rubriek maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD):
Naam: Nona
Bedrijf: Coaching
Reactiesnelheid: 1851 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over Nona vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)Vragen over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) via RSS. Klik hier.
RSS over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) op jouw website?Vragen over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)Vragen over maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD) via E-mail. Klik hier.

hoe schuldsanering voorkomen?

[Gesteld op: 29-09-2009]

Toelichting:
Mijn man zat al een poos in de ww toen zich een kans op werk aan de andere kant van het land voor deed.
Ik had een vaste baan en heb deze opgezegd. Via uitzendbureau ben ik gaan werken. Echter mijn overbelaste knie speelde weer op. Ik heb dit zoveel mogelijk genegeerd en ben door blijven werken ( strompelen) Er kwam al snel een dag dat dat dus niet meer ging en ik noodgedwongen thuis moest blijven. Kon helemaal niet meer lopen van de pijn en konstant op slot schieten van de knie. Fysio had ik al gehad en kan daar dus niet meer heen. Ik heb wel voor 2 weken diclofenac van de huisarts gehad. \En de mededeling dat het z'n tijd moet hebben.
Tijd heb ik echter niet, omdat we ook schulden hebben moet ik gaan werken. Dit lukt echter op dit moment nog niet en ik zak steeds dieper in de put. Verwijt m'n man nu dat ik ontslag moest nemen, zie het leven niet meer zitten. Ik wil m'n man sparen, die is zo gelukkig dat hij weer werk heeft.
Maar ik zie het al aankomen, schuldsanering en dat wil ik met alle macht voorkomen. Wil m'n man z'n vrijheid terug geven zodat hij in elk geval verder kan.
Zelf trekt de zee steeds harder, gewoon het water inlopen en alles achter laten. Weet dat het een laffe daad is maar de schande van een schuldsanering vind ik vele malen erger
Antwoord:
De hoofdvraag is 'hoe schuldsanering voorkomen'. Zonder iets meer informatie over de (aard van) schulden, inkomen en budget tekort is het lastig hierover iets te zeggen. Mogelijk kunt u hulp vragen bij een schuldhulpverlener? Die kan mogelijk e.e.a. op een rijtje zetten en samen kijken naar oplossingen. Indien u in aanmerking komt voor schuldsanering zou ik dit toch eens serieus overwegen, al lijkt op dit moment de schande misschien groter. Persoonlijk vind ik het absoluut geen schande maar is het de problematiek in het gezicht kijken en er mee aan de slag willen (durven) gaan. Als dat gebeurt is er in een vrij korte periode veel winst te behalen (vaak kan in een periode van drie jaar gewerkt worden naar een schuldenvrij bestaan! Dit is vaak sneller dan je zelf zou kunnen bereiken zonder hulp doordat er van regelingen gebruik kan worden gemaakt (zoals schuldsanering of het minnelijk traject).

Naast het schuldenvrij worden speelt er echter meer zoals de relatie met uw man en de zingeving binnen uw huidige bestaan. Hier doorheen geweven uw lichamelijk/medische problematiek. Het lijkt me erg zwaar daar doorheen te moeten gaan, het klinkt ook eenzaam. Zijn er mensen in uw omgeving (vrienden/familie) die u misschien kunnen helpen? Heeft u iemand die u in vertrouwen kunt nemen? Mijn advies is om zo iemand te zoeken zodat u gesteund wordt en u niet alleen deze last hoeft te dragen. Ook lijkt het mij verstandig om iemand te zoeken die u professioneel kan steunen zoals bijvoorbeeld een maatschappelijk werker. Die kan doorverwijzen voor uw schulden en samen met u kijken hoe u uw leven kunt vormgeven onder de huidige omstandigheden zodat er weer hoop kan opbloeien.

Hopelijk heeft u iets aan dit advies. Ik wens u veel sterkte en wijsheid toe, en de kracht om hulp te vragen. Vriendelijke groet, Erwin
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan hoe schuldsanering voorkomen?:

Schuldsanering en allimentatie
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2009-11-05 20:31:36
ik wil niet meer........
      [Gesteld in Zelfdoding]
2010-02-05 16:22:55
Hoe kan je bij toeval kanker krijgen?
      [Gesteld in Kanker]
2010-04-02 13:48:10
Hoe leer ik 't bijten van duitse herder af
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-16 22:09:11
Alimentatieplicht in schuldsanering.
      [Gesteld in Alimentatierecht]
2014-09-20 13:45:34

Gemiddelde score maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD): 5.7 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+