Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Co-ouderschap met borderline patient

[Gesteld op: 29-09-2009]

Toelichting:
Mijn broer heeft na jaren zijn relatie verbroken met een vrouw met een geestesziekte (waarschijnlijk Borderline), zij hebben twee dochters van 6 en 8 jaar.

In de daar opvolgende rechtzaken heeft de rechter de kinderen toevertrouwd aan mijn broer en de moeder ziet de kinderen een aantal dagen per 2 weken. Een onderdeel van dit oordeel van de rechter was twijfel over de psychische gesteldheid van de moeder (borderline); de psychiater van de moeder heeft later in een brief aangegeven dat hij in een bepaalde tijd symtomen van borderline gesignaleerd heeft maar later is gaan twijfelen aan de diagnose. Dus ondanks dat moeder in onze ogen een borderline patient is kunnen we dit onvoldoende bewijzen voor de rechter.

De omgangsregeling verloopt allerminst goed, moeder stookt de kinderen op tegen vader en zijn familie, negeert afspraken mbt de omgang en blijft bellen en langskomen. De kinderen zijn op van de zenuwen en sympatiseren met moeder aangezien deze haar "slachtoffer-rol" uitgebreid met de kinderen deelt. De dochters bevinden zich in een loyaliiteitsconflict en willen het liefst bij moeder wonen.

Aangezien de zaken bleven escaleren staan de kinderen nu onder toezicht van jeugdzorg. Wij waren van mening dat dit een goede situatie voor de vader zou zijn aangezien een expert de situatie juist kan inschatten. Tot onze verbazing blijkt de gezinsvoogd juist richting een co-ouderschap te willen waarbij de dochters voor 50% van de tijd bij de moeder zijn. Wij vinden dit onbegrijpelijk aangezien mediation en afspraken maken al eerder totaal niet gelukt is maar ook omdat de moeder veel wisselingen heeft in haar gemoedstoestand waardoor ze de kinderen geen rust geeft. Verder roddelt ze veel en maakt mensen zwart waar de kinderen bij zijn, bovendien kan zij niet met geld omgaan. De voogd wil niets weten van een persoonlijheidsstoornis, dit ligt volgens haar allemaal in het verleden.

Wat kunnen we doen als een voogd co-ouderschap wenst en een verruiming van de omgang met moeder. Zij zal dit tzt bij de rechter bepleiten en mijn verwachting is dat de rechter hier direkt in mee zal gaan.
Antwoord:

Na lezing van uw verhaal komt dit me uiteraard weer zeer bekend voor.

Ik neem aan dat u bekend bent met de materie Passyndroom bij kinderen en overlapping naar Borderlinesyndroom.

(Onderzoeken door R. Gardner, www.rgardner.com

 o.a.)

Daarbij www.stop-passyndroom.eu

Verder wil ik u wijzen op de studies en uitgaves van Vaderkenniscentrum ook. en de site www.Goudi.be

Voor mij onbegrijpelijk nog steeds dat hier in Nederland zo te lezen totaal geen rekening wordt gehouden met de waarschuwingen, gedaan op www.bpdcentral.com

om kinderen en jezelf overigens ook te beschermen tegen gedrag, handel en wandel van mensen, vaak vrouw, met borderlinesyndroom.

Ken nu verhalen van bedreiging, belediging, valse aantijgingen, onterechte zwartmakerij, ook op papier en ga zo maar door.

Wat me interesseert is dit. Als uw broer zaken heeft gekonstateerd die niet door de beugel kunnen werd dan aangifte gedaan bij politie?

Zou daar geen seconde meer over twijfelen namelijk. Temeer omdat in verleden en dat is al gebleken ook, de politie wellicht onbekend met de materie niets kon doen of niks deed in gevallen.

Echter zeker nu ontslaat het niemand van de plicht wat die minister dfan voorstaat om melding te maken van psychische mishandeling. Want daar is dan kennellijk sprake van in uw geval ook immers....

Is dat al gebeurd? Of werd dat "ontraden" door mensen-de advokaat en dergelijke.

Weet u. U konstateert zo vertelt u een aantal zaken. Manipulatie waarschijnlijk begrijp ik door die moeder, (bezondig u zelf er niet aan uiteraard) komplete hersenspoeling komt voor van kinderen zoals ik verneem in gevallen, met ziekte als gevolg overigens ook.

Die vind je dan ook terug vaak in de psychiatrie later die kinderen, in de kopprojekten onder andere.

Meldplicht voor die ggz bestaat nog steeds niet, hoewel er al meer melding doen, ook zorgverleners. Althans dat zegt de minister. Alleen het -vervolg van die meldingen- daar gaat het om immers.

Daar blijven vele antwoorden onduidelijk. Men ziet in Nederland nog niet graag dat de realiteit is dat in nagenoeg al die zaken met die materie met zulke moeders dat gedrag van deze mensen de oorzaak wel degelijk is.

En of ze er dan iets aan zouden kunnen doen, maakt me niet meer uit. Het feit ligt immers daar. Het gevolg is hetzelfde.

Ik vind dat als een rechter ook maar enige twijfel heeft over feiten deze onderzoek dient te doen naar toestandsbeeld van zo'n moeder zeker als sprake is van borderline..

Dat is echter MIJN mening. Dat een psychiater volgens u is "gaan twijfelen" over een diagnose is op zijn minst vreemd te noemen. Is er een soort -second opinion gedaan dan?

De gezinsvoogd wordt wellicht ingepalmd zonder dat ie het in de gaten heeft dat kan, of niet van of onvoldoende weet van die materie ook nog.....

U vraagt een oplossing en die heb ik niet voor u. We zijn nog steeds helaas afhankelijk van de wil of onwil van de rechter in deze.

En als dat rechter a. is, die zegt van onderzoek naar moeder en u wilt niet dat moeder gezag heeft dan zult u dit moeten bepleiten uiteraard, met feiten ook, en die zijn er volgens u te noemen.

Als rechter b. echter zegt het gebeurt niet en laat zijn oren wapperen naar een gezinsvoogd, dan zit je weer.

Triest is het dan voor kinderen. Immers, en dat valt te lezen in prima onderzoek ook is kind de dupe en dient beschermd te worden tegen dat gedrag handel en wandel.

Wat de TAAK is van Jeugdzorg en AMK nota bene, doch ook van ons allen.

Er zal niets anders opzitten dan als belanghebbende een procedure te beginnen (u heeft advokaat althans broer neem ik aan die daarin adviseert) en eerst te bepalen wat u dan wel wilt...

-Wilt u dat de moeder geen gezag meer heeft in verband met etc....

-Wilt u dat kinderen niet langer onder invloed staan van etc.....

Zomaar een paar vragen die iemand toch moet stellen bij zichzelf.

En dan dit. Laat u niet afschepen. U konstateert (en noteer alles, data, tijden, en ja ik weet het het is moeilijk)

en uw broer konstateert en weet wellicht nog meer, en als u vindt dat in belang kind dan dient te worden opgetreden door instanties ook als belanghebbende dan zou ik ervoor kiezen te melden.

Ook al levert het niks op.

U doet dat voor kinderen tenslotte.

Tot zover even.

En een psychiater die zegt dat ie de éne keer wel en de andere keer niet konstateer slaat eigenlijk nergens op in voege dat als psychiaters zeggen dat het een ernstige geestesstoornis is, en de diagnose ligt er, dat dan dit "ineens over zou zijn"

Trap niet in dat fabeltje. Want dat bestaat niet namelijk. Letterlijk  niet.

Slechts 3-4 procent ondervond -verbetering- in een project behandeling borderliners in Maastricht en dat waren nog vrijwilligers ook.

Veel sterkte.

 

 

 

 

 
Reactie vraagsteller:
Hartelijk dank voor uw nuttige en snelle reactie!

Wij zullen nu de OTS (onder toezicht stelling) verder doorlopen en ons beraden op onze lijn richting Jeugdzorg en rechter. Voorheen hebben wij de harde lijn gekozen en zijn daar heel ver mee gekomen; de kinderen hebben immers beperkt bezoekrecht richting moeder. Echter de kinderen staan zo onder invloed van moeder's visie en mening dat ze bij haar willen wonen en met haar sympatiseren. Bovendien komt ze herhaaldelijk langs - woont in hetzelfde dorp) op school en thuis en blijft maar bellen, ze laat zich dus niet zomaar buiten spel zetten en wil blijven bepalen wat de kinderen doen, aantrekken, met wie ze spelen etc. Ik vrees dat als we de harde lijn weer doorvoeren we wellicht weer winnen maar moeder laat het er niet bij zitten en blijft de kinderen beinvloeden en opstoken. Met als gevolg dat de kinderen op termijn zelf naar moeder toe fietsen na school etc en zodra ze 12 zijn zelf voor moeder kiezen. Wellicht is het een idee te proberen het hoofdverblijf bij vader te laten (inclusief financiele huishouding) en de kinderen wel voor 50% naar moeder te laten gaan. Wellicht helpt dit haar strijd te staken... Ik vrees alleen dat ze dan voor het volgende doel gaat: het hoofdverblijf ivm de alimentatie aangezien ze nu op een minimum uitkering leeft. We zullen de komende maanden de tijd nemen om onze koers te bepalen. Het is zeer triest voor de kinderen aangezien ik echt vrees dat het zelf psychiatrische patienten worden door deze onrust in hun leven.
 
Antwoord Beheerder:
Ik blijf bij mijn mening net als u denk ik.
Mocht u kennis hebben van beschadiging door haar, op welke manier dan ook
dient dat gemeld te worden. Bij instanties die ervoor zeggen te zijn, en ook bij huisarts bijvoorbeeld.
Daarbij verbaas ik me iedere keer weer en ik weet niet of het in dit geval ook zo is, dat vele vele vaders nota bene gewoonweg door de ggz onterecht worden buitengesloten. Omdat dan dat de "keuzevrijheid" zou zijn van borderliners.....
Dat is volkomen waanzin gebleken. Want in de meeste zaken komt het zeer slecht uit.
Voor kinderen. Of te verwachten kinderen zelfs....
Men is dan nu eindelijk de discussie begonnen ook en wellicht interessant te weten, over of het verstandig is de verblijfplaats te houden bij een borderliner,
meest moeder.
En een paar professoren zeggen gewoonweg van NIET.
Wilt u dat stuk hebben?
Het staat in Kind en Adolescent, Praktijk. Een blad door professionals.
Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Co-ouderschap met borderline patient:

cvs en narcose
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-03-07 21:04:44
Relatie met iemand met borderline?
      [Gesteld in Borderline]
2007-05-17 12:33:02
Dochter is extreem manipulatief, graag advies!
      [Gesteld in Psychiatrie]
2008-08-07 10:38:48
Wat is nog echt
      [Gesteld in Borderline]
2009-04-21 04:29:49
informatieplicht therapeut borderliner ouder?
      [Gesteld in Borderline]
2009-05-25 10:46:34

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+