Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Zuid Holland

Zelf een vraag over Interieur-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Welke kleur in de slaapkamer op het noorden?

[Gesteld op: 28-09-2009]

Toelichting:
Ik wil mijn slaapkamer veranderen van kleur. De kamer ligt op het noorden en ik wil graag de wand achter het bed donker hebben. Ik dacht aan donkerblauw en dan de andere muren in de kleur oester van flexa. De vloerbedekking is zand kleurig en ik weet niet of oester daar bij staat. Het moet een warme , wat landelijke uitstraling krijgen. En moet ik dan verschillende tinten gebruiken?
Of de achterwand een soort aubergine en de gordijnen en dekbedhoes donkerblauw? Dit omdat ik niet weet of er stoffen in de kleur oester te koop zijn.
Kunt u mij wat op weg helpen?
Antwoord:

Als er al zandkleurige vloerbedekking aanwezig is en je wil deze vloerbedekking houden, dan zou ik dit wel als uitgangspunt nemen. Het volgende waar je rekening mee moet houden is de kleur van de meubels, zoals bed, eventuele nachtkastjes, garderobekast, enz.

Oester is een wat lastige kleur, hij lijkt grijzig, maar kan, bij bepaalde lichtval, ook paarsig lijken. Daar komt bij, dat je schrijft dat de slaapkamer op het noorden ligt. Noordenlicht is blauwig en kil. Ik zou dus liever voor warmere kleuren kiezen.

Mijn voorstel zou zijn:

Aubergine (niet al te donker) op de wand achter je bed en de andere wanden lavendelblauw. De auberginetint zou bijv. "true lilac" van Flexa Pure kunnen zijn en de lavendeltint "fine lavender" van Flexa Pure.

Lavendelblauw is een lichtblauwe kleur met (naar verhouding) veel rood in de ondertoon. Dit maakt dat het lichtblauw niet kil overkomt.

Voor het beddengoed zou je bijvoorbeeld ook helderwit kunnen kiezen. Om het frisse/koele iets af te zwakken zou je dan een paar sierkussens in een aubergine- of lavendelkleur kunnen neerleggen.

De kleuren, die ik je hierboven adviseer, passen ook mooi bij de zandkleurige vloerbedekking. Misschien kun je de zandkleur van de vloerbedekking (eventueel in een tint lichter of juist donkerder - afhankelijk van de precieze kleur van de vloerbedekking) in de gordijnen terug laten komen.

Succes met het veranderen van je slaapkamer.

Met vriendelijke groet,

Ingrid Gommers

Interieuradviesbureau Huis & Interieur

www.huis-en-interieur.com

 

 
Reactie vraagsteller:
Heel hartelijk bedankt voor het snelle en originele antwoord. Op deze kleuren was ik zelf niet gekomen en ik ga zeker grote stalen halen.
Ik begrijp dat ik mijn lang gekoesterde wens van een donkerblauwe muur in deze kamer beter niet kan toepassen? Ook niet met zandkleur op de muren?( Dat wat ik zandkleur noem heette vroeger beige op de verfpot.)
De meubels zijn van blank hout.
Vriendelijke groeten, Tilly
 
Antwoord Beheerder:
Beste Tilly,

Een donkerblauwe muur kan in sommige gevallen ook in een kamer met noordenlicht. Of dit bij jou ook kan, kan ik zo niet beoordelen. Dit is nl. afhankelijk van de hoeveelheid daglicht en afmetingen van de muur. Als er niet zo heel veel licht binnenkomt, maar je toch heel graag donkerblauw wil toepassen in je slaapkamer, dan zou je ook kunnen kijken of je achter je bed een heel groot donkerblauw vlak kunt maken. Uiteraard moet de muur achter je bed dan geen aubergine worden, maar bijvoorbeeld beige/zandkleur of lavendelblauw (als je het lavendelblauw uit mijn eerdere bericht zou toepassen). Het grote donkerblauwe vlak moet dan een brede omlijsting rondom het hoofdeind van je bed gaan vormen. Indien je nachtkastjes naast het bed hebt staan, zou ik het vlak zo groot maken, dat het donkerblauwe vlak de nachtkastjes ook ruim omlijst.
Op een andere muur zou je dan bijvoorbeeld een paar kleinere donkerblauwe vlakken kunnen laten terugkomen, waar je een paar leuke schilderijen (of foto's) ophangt. Het donkerblauw vormt dan een extra (brede) lijst om de foto's of schilderijen.

Als je heel handig bent, zou je zelfs voorzichtig uit de vloerbedekking rond het bed een paar strookjes of blokken kunnen snijden, die je dan met een donkerblauwe vloerbedekking opvult. Extra leuk als er een verschil in poolhoogte in zit.

Hopelijk heb ik het nu niet te lastig voor je gemaakt.

Met vriendelijke groet,

Ingrid Gommers.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke kleur in de slaapkamer op het noorden?:

Welke kleur is het mooiste op de slaapkamermuren
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-02-03 10:12:53
grijs in de slaapkamer in combi met creme bed?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-02-24 22:51:24
Welke kleuren best op muren/gordijn?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-09-02 16:36:24
kan ik in 1 kamer 2 kleuren gebruiken?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2010-03-26 18:38:10
Dessin van gordijnen versus vloerbedekking
      [Gesteld in Interieur-Drenthe]
2010-08-21 20:51:56

Gemiddelde score Interieur-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+