Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Whiplash, hersenschudding, bloeding?

[Gesteld op: 27-09-2009]

Toelichting:
Goedemiddag,

Eind augustus heb ik op een feestje een klap op mijn achterhoofd / nek gehad. De dag erop was ik misselijk, zweverig, gevoel dat ik moest overgeven en heel erg duizelig en ongeconcentreerd. Ik ben thuisgebleven en heb rust genomen. Toen de klachten aanhielden en ik ook verward werd, concentratieverlies en constant moe en gebrek aan energie had, ben ik naar de dokter gegaan. Daar ben ik de afgelopen weken 3 keer geweest. Na de diagnose 'een lichte hersenschudding' heeft de dokter na een aantal weken toch bloed geprikt. Daar kwam niets uit. Uiteindelijk ben ik doorverwezen naar een neuroloog, waar ik volgende week heen ga.

We zijn inmiddels 5 weken verder sinds ik de klap gekregen heb. De klachten leken minder te worden, maar niets is minder waar. Ik zit al vijf weken thuis, het rusten haalt niets uit en de drukkende, stekende pijn op mijn achterhoofd neemt steeds toe. Ik kan bijna niet meer op mijn kussen liggen, want door de druk op mijn hoofd word ik alleen maar duizeliger. Ik begin me echt zorgen te maken. Twee jaar geleden heb ik namelijk een whiplash opgelopen (daar heb ik nog steeds last van) maar deze klachten lijken toch meer op iets in mijn hersenen. Ik heb het gevoel alsof er een ballon in mijn achterhoofd zit die steeds groter wordt. Ik zie soms slechter, kan niet tegen drukte, vermijd contact met mensen en moet constant mijn hoofd masseren om de steken tegen te gaan en ik herken de levendige, drukke,actieve persoon die ik eerst was nauwelijks meer.

Kunt u me helpen? Heeft u enig idee wat het kan zijn, en belangrijker nog, wat ik eraan kan doen? Ik begin me steeds meer zorgen te maken dat het een bloeding in mijn hoofd is, of een ontsteking, en niet alleen maar een langdurende hersenschudding of whiplash.

Ik hoop dat u me kunt helpen, want mijn optimisme heeft plaatsgemaakt voor stress en onrust en daar wordt de klacht alleen maar erger van :-(

Alvast bedankt.

Ps.Ik heb twee weken geleden ook al advies gevraagd, maar daar is helaas niet op gereageerd.
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag. Ik weet niet aan wie u 2 weken geleden al om advies hebt gevraagd, maar zo ver ik weet heb ik alle vragen die aan mij gesteld zijn beantwoord.

 

Het is voor mij natuurlijk onmogelijk om precies te beoordelen waardoor uw klachten worden veroorzaakt. Voor een goede diagnose en behandelplan heb ik meer informatie nodig aangevuld met een lichamelijk onderzoek.

 

Ik kan wel een paar algemene opmerkingen maken. Er is niets in uw omschrijving wat kan wijzen op een ontsteking of bloeding in het hoofd, dan verwacht ik toch totaal andere klachten en symptomen.

 

Whiplash zegt verder niets over welke klachten iemand precies heeft, het zegt alleen maar iets over de oorzaak van de klachten. Een klap op het hoofd kan de zelfde of andere klachten geven als een auto ongeluk.

 

Ik denk dat u het beste de afspraak met de neuroloog kan afwachten. De neuroloog kan heel goed beoordelen of dat er nog een probleem met de hersenen is of niet. Maar een whiplash of een klap op het hoofd kan soms echt wel een tijdje duren voordat het beter is.

 

In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met whiplash klachten of mensen die klachten hebben nadat ze hun hoofd hard gestoten hebben. Want heel vaak zie je dat de nekwervels ook een anders zijn gaan functioneren. Hierdoor kan je ook klachten krijgen van hoofdpijn, duizelig, wazig zien, verminderde concentratie, etc. Gelukkig reageren de meeste patiënten heel goed op de behandelingen chiropractie. De klachten nemen duidelijk af of verdwijnen zelfs helemaal.

 

Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een erkende en geregistreerde NCA chiropractor.

 

Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Whiplash, hersenschudding, bloeding?:

graag ontvang ik meer info over schaamlipverkleing
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-15 22:11:00
Na morning after pil weer begonnen met de pil
      [Gesteld in Seksualiteit]
2009-02-03 21:20:05
Zwanger? innestelingsbloeding? Wanneer in cylcus?
      [Gesteld in Voortplanting]
2009-04-15 22:08:21
Ik heb nu sind 2 maanden de prikpil
      [Gesteld in Islam]
2013-06-13 11:05:49
Kunnen bloedingen verholpen worden (overgang)
      [Gesteld in Vrouwen & gezondheid]
2017-07-11 08:53:26

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+