Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Overijssel
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Overijssel en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Overijssel

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Overijssel? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Overijssel.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Overijssel:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-OverijsselVragen over Personeel & Organisatie-Overijssel via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Overijssel op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Overijssel op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-OverijsselVragen over Personeel & Organisatie-Overijssel via E-mail. Klik hier.

Fibromyalgie+fulltime werk

[Gesteld op: 27-09-2009]

Toelichting:
Dag Diana,
Ik ben een vrouw van 53 jaar, ik werk 33 jaar bij het zelfde bedrijf. Heb al vanaf mijn 20ste last van fibromyalgie. Het is de laatste paar jaar verergerd:
Oververmoeidheid en (verspringende) pijn in gewrichten, vooral aan handen, armen en schouders, andere gewrichten gaan ook meedoen. Ik werk administratief met twee andere collega's, waarvan 1 collega in de wao zit 50 %, de andere collega heeft een aandoening waardoor zij al een paar keer langdurig uitgevallen is (ziekenhuisopnames). Ik heb er regelmatig alleen voor gestaan, daar het specialistisch werk is dat een ander niet zomaar over kan nemen. Ik ben lichamelijk uitgeput, heb hoge bloeddruk gekregen, suikerziekte en MD ontdekt, Carpaal Tunnel S. en was vanaf Nov 2008 t/m februari 2009 thuis. Ik ben weer aan het werk gegaan en kan nu nog maar 5 uurtjes aan. Eigenlijk nog geen eens, want er is in de werksituatie niets veranderd.
Nu wordt er tegen mij gezegd dat ik beter ander werk kan gaan doen daar ik te moe ben en niet meer uren aankan, zodat ik weer 8 uur kan werken in een andere (minder stressvolle) baan. Bedrijfsarts vind FM een symptoom en geen ziekte...
Ik wil van u weten of dit kan, wat zijn mijn rechten en plichten en van ook mijn werkgever, daar ik lichamelijk opgebrand ben en eigenlijk niet kan werken, wat ik toch graag wil en leuk vind.
Ik wacht met belangstelling uw antwoord af.
Met vriendelijke groet
M.J.
Antwoord:

Beste M.J.

Ik hoop dat u situatie verbeterd is. Ik raad u aan een second opinion aan te vragen bij UWV, omdat u het niet eens ben met de bedrijfsarts.

U kunt niet zomaar ontslagen worden, daar hoeft u niet bang voor te zijn. Als u kunt aantonen dat u inderdaad erg veel last heeft van uw gezondheid raad ik u aan om zoveel mogelijk dekundige advies in te schakellen, zoals het aanvragen van een second opinion en ook mogelijk een verlaring van uw huisarts. Als bij de second opinion uitkomt dat u inderdaad erg ziek bent, kunt u minder gaan werken. U werkgever dient u (gehele) loon doortebetalen voor 2 jaar, voor het aantal uur wat in uw arbeidsovereenkomst is vermeld. Daarna komt u (gedeeltelijk) in de ziektewet.

MVG.

NB. Ik ben pas sinds begin dit jaar beheerder geworden van deze rubriek, dit kunt ook terugvinden in mijn profiel. Dit rubriek is enige tijd onbeheerd gebleven, omdat de vorige beheerder zich heeft afgemeld. Vandaar dat u nu pas een antwoord op u vraag krijg. Mijn excuses voor dit ongemak.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Fibromyalgie+fulltime werk:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33
Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Overijssel: 8.7 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+