Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

beste heer mevrouw,

[Gesteld op: 24-09-2009]

Toelichting:
Ik heb nog één vraag betreffende mijn ex vriendin. Ze heeft borderline daar is verder geen twijfel aan. Vind het klote voor mezelf en nog rotter voor haar, ze heeft tenslotte ook niet gevraagd om alle ellende in haar jeugd. Ze heeft al en maand iemand anders maar vertelde me voordat ik al het contact verbrak dat ze nog nooit zulke sterke gevoelens had gehad als voor mij. Ik trok de relatie neit meer door de vele leugens. Nu belt en smst ze me zowat elke dag, krijg emails van haar . vanmorgen ging ze naar spanje ( die reis had ze geboekt toen we nog samen waren, ze gaat met een groep meiden.) en stuurt ze me dit bericht: ik kom nog langs. Laf en ego:istisch ben je. Je hebt nooit van mij gehouden dat blijkt maar weer. ik vraag me af wat ze hier nu mee bedoelt en vooral wat ze nu eigenlijk wil. eerst vond ze dat ik haar ook maar niet mer moest bellen en nu baalt ze dat ik niets meer laat horen op wat dan ook. Onbegrijpelijk.
Antwoord:

Uw enige vraag die ik kan ontdekken in het verhaal, wat ik overigens goed begrijp ook, is dat u zou willen begrijpen wat deze mensen bedoelen met wat ze doen of niet doen enzovoorts.

Als ik nu vertel aan u dat de grootste deskundigen niet eens begrijpen waarom die mensen iets doen of laten, gelooft u het dan?

Ga ervan uit dat als die deskundige diagnose is gesteld, dit niet over zal gaan. Wellicht een kleine kans op verbetering middels goede therapie. Maar dan nog is deze stoornis of dat gedrag niet weg.

Daarom is het ook een ernstige geestesstoornis. Wat ze aan het doen is, kennellijk op te maken uit uw verhaal is het -pakketje schuld- wat zowiezo niet bestaat alleen tussen HUN oren, bij anderen leggen.

Die mensen willen overal een oorzaak voor hebben terwijl ze wel degelijk beseffen dat zij het zelf doen. Met andere woorden een goeie therapeut zal wellicht deze mensen confronteren met hun gedrag. Wat zij veelal vervolgens niet willen en daarom lopen velen ook de therapie uit.

Kunt u het volgen? Omdat ze zelf geen enkele verantwoording wensen te nemen over wat  zijzelf fout doen ook. Het is ZIJ en de wereld zo denken ze.

Alles wat niet meepraat, is vijand als het ware. Maar als omstanders meepraten en gewoon geen grenzen stellen vinden ze dat wel makkellijk. Dan kunnen ze anderen gebruiken (c.q. misbruiken).

Misbruik wordt door hen overigens verweten dikwijls aan anderen, nou beste, het ligt vaak even iets anders. Zij misbruiken anderen vaak. Of gebruiken anderen als de piano. Een deskundige schreef ergens ze zien anderen als een soort van mede-object meer niet.

Daar kunnen mensen niet mee overweg immers. Omdat u zelf niet zo bent. Wees maar blij.

En wat u zei over vroeger. Ook dat is een verhaal wellicht van haarzelf? Kijk u zegt ze liegt veelal.

Met andere woorden ook over vroeger (je ziet het in verklaringen vaak terug dat ze misbruikt zouden zijn) zijn het wellicht ook grote fantasten te noemen.

Onmiddellijke waarheidsvinding willen velen niet. En veel komt ook voor valse aangiftes door zulke met valse aantijgingen en erger beschuldiging. (Denken ik kan het zo niet winnen dan doe ik het toch lekker zo om de wereld te laten denken dat een ander een rotzak zou zijn?)

Misschien heb ik het u zo uitgelegd. Overigens kan dat sms-sen wel een tijd voortduren. En weet je nooit wat zo iemand doet of gaat doen. Dat maakt het juist zo vreemd ook.

Je gaat toch niet naar een ander en gelijk naar de ex, dat is niet normaal meer. En wat dat betreft willen ze van meerdere mensen gebruik maken. Dat kan niet en dat is afwijkend gedrag voor deze mensen. Grenzeloos.

Ik proef een soort van meelij door u ook. Ga daar ook niet te veel in mee als ik u was. Want ook dat is maar de vraag. Vaak willen ze dat ook.

Therapeuten worden zelfs gewaarschuwd niet -op verkeerde benen te gaan- of op -eieren te gaan lopen--

Kan ook zeggen dit. Geloof van zulke mensen niets maar dan ook niets meer zondermeer. Te vertrouwen?

Kijk eerst 10.000 keer en daarna nog een keer. Voordat u enige aktie onderneemt met wat dan ook als u te maken hebt met deze mensen.

Vele rechters trappen er in ondanks waarschuwingen dat niet te doen zondermeer. En dan hou je dat gedrag ook nog eens in stand, en daarmede wellicht het ziektebeeld.

Kort door de bocht komt dit voor u over misschien. Doch er zit een grote kern in van waarheid. Daarom begint het welzeker in opvoeding -puberteit enzovoorts.

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+