Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatieproblemen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatieproblemen en krijg online een antwoord van de specialist in Relatieproblemen

Zelf een vraag over Relatieproblemen? Klik hier.
Meer vragen over Relatieproblemen.
De huidige beheerder van de rubriek Relatieproblemen:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: Reëel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via RSS. Klik hier.
RSS over Relatieproblemen op jouw website?Vragen over Relatieproblemen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via E-mail. Klik hier.

Hoe om te gaan met "koppige" schoonzus?

[Gesteld op: 24-09-2009]

Toelichting:
Sinds jaar en dag krijg ik geen vat op mijn schoonzus. Als wij onenigheid hebben, dan informeert zij de rest van de fam. hierover. Ze weet dat wij dat niet doen. Familie vormt hun oordeel adhv haar ervaringen. Daarnaast is zij niet altijd eerlijk. Bijv. zij vindt dat de vriend van haar moeder niet passend is. Dit vertelt ze mijn man 1 op 1. Later zegt dat ze dat niet zo gezegd heeft. Als we haar aanspreken op haar gedrag, dan ligt dat aan ons. Wil ze iets voor elkaar krijgen dat bewerkt ze eerst de anderen en op het laatst worden wij voor een voldongen feit gezet. Er is geen keuze meer mogelijk. Ze is sinds kort CADT counsellor en in gesprekken met haar verschuilt ze zich daarachter. Bijv. ik merk dat ervaringen uit het verleden ten grondslag liggen aan je reactie. Haar broer heeft het zelf ook ondervonden en vindt haar koppig en trots.
Afgelopen week in een gesprek, waarbij ze belerend aangaf dat ik vaker met mijn kinderen moest praten over normen en waarden, heb ik mijn grens aangegeven. Haar dochter en mijn dochter hadden gespeeld met een memorycard en deze zat nog in het toestel van mijn dochter.
Direct insinuaties gestolen. Aangegeven dat zij en ik er niet bij waren, waarheid in het midden ligt. Situatie zou bespreken met mijn dochter, kaartje opgestuurd. Helaas, insinuaties bleven van schoonzus. Haar dochter verteld een ander verhaal. Ze uitte geen duidelijke beschuldiging. Zei dat ik e.e.a. verkeerd had begrepen. Mijn man had zelfde gesprek, drong niet tot haar door. Ik heb afstand genomen van haar en besloten elkaar even niet meer te zien.
Antwoord:

Ga eens na bij jezelf wat de reden is dat je wilt doordringen tot je schoonzus? Wat wil je van haar? Waar gaat dit over voor wat betreft jouw eigen (emotionele) behoeften? De vraag kan ook zijn: wat doet je schoonzus niet om jouw behoefte te vervullen? Welke intenties zou je schoonzus kunnen hebben met haar gedrag en hoe laat jij je verleiden om daar zo in mee te gaan? Ofwel, hoe houden jullie dit conflict met elkaar in stand en waar dient dit conflict voor? Wat zegt dit over jou, met andere woorden wat heeft jouw schoonzus met jouw gelijk of erkenning krijgen te maken?

Nu je afstand van haar genomen, wat een hele goede beslissing is, kun jij je op jouw eigen gedrag en behoeften beraden.

Kijk eens of je iets kunt met mijn suggesties?

Groet Jan

 
Reactie vraagsteller:
Precies hetzelfde heb ik mij ook afgevraagd (ik heb maar 2500 tekens). Ik liet mij ook verleiden om met haar mee te gaan. Waarschijnlijk ook omdat ze het heel persoonlijk maakt.Conflict slaat ook nergens op, hebben wij ook aangegeven. Helaas heeft zij tot twee keer toe hierover gebeld. Ik heb weinig behoeften mbt haar. Het enige wat wij vragen is een "normale" relatie op gelijkwaardige basis, waarin het tevens mogelijk is om een aantal zaken te bespreken.
Een langere tijd ging het goed, maar tot onze verbazing mogen wij dingen niet bespreekbaar maken en zij wel. Dat is eigenlijk de enige dat ons verwondert.
De afstand kun je natuurlijk niet altijd behouden, ook niet gezien de familiebijeen- komsten.
 
Antwoord Beheerder:
Afstand nemen kan letterlijk en figuurlijk. Figuurlijk is in het directe contact je niet meer laten raken of mee te gaan in de strijd die jouw schoonzus bij je oproept. Je (jullie) laat je toch zeker niet door haar de les lezen over wat wel en niet bespreekbaar is? Duidelijke taal is gewenst. Maak haar duidelijk (wellicht een beetje arrogant) op het moment dat zij jouw weer overvalt met haar machtsspel dat je daar niet van gediend bent, gesteund door je man eventueel. probeer dit rustig te brengen, zonder verwijt en gebruik van 'oude koeien'. Hou het actueel, op wat gaande is in het moment en beslist niet op wat is geweest.

Succes groet Jan
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoe om te gaan met "koppige" schoonzus?:

€ 4000 schuld door niet betalen ziekenfondspremie.
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-04-12 13:09:47
is het mogenlijk het kind van een kennis te adopte
      [Gesteld in Advocaten-Noord Brabant]
2013-11-22 00:51:01
Hulp bij opstellen brief opzeg immo.
      [Gesteld in Vastgoed]
2011-01-10 15:17:36
Ik ben bang dat ik MS heb.
      [Gesteld in Hyperventilatie]
2013-05-26 19:49:15
hoe krijg ik meer massa en spieromvang?
      [Gesteld in Fitness]
2008-07-05 17:07:32

Gemiddelde score Relatieproblemen: 9.1 (119x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+