Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Gemmotherapie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Gemmotherapie en krijg online een antwoord van de specialist in Gemmotherapie

Zelf een vraag over Gemmotherapie? Klik hier.
Meer vragen over Gemmotherapie.
De huidige beheerder van de rubriek Gemmotherapie:
Naam: Olga Hulzink
Bedrijf: Praktijk voor aromatherapie en voedingsadviezen
Reactiesnelheid: 48 uur
Waardering: 6.5 (van max. 10)
Meer informatie over Olga Hulzink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over GemmotherapieVragen over Gemmotherapie via RSS. Klik hier.
RSS over Gemmotherapie op jouw website?Vragen over Gemmotherapie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over GemmotherapieVragen over Gemmotherapie via E-mail. Klik hier.

Welke maceraten helpen bij hyperthyroidie?

[Gesteld op: 22-09-2009]

Toelichting:
Ik ben een vrouw van 53, net in de overgang en nooit echt ziek geweest. Nu zou aan de ziekte van Graves lijden en overweeg om een 'behandeling' met radioactief jodium nog een tijd uit te stellen en een poging te ondernemen mijn schildklier/immuunsysteem te genezen via gemmotherapie/plantenextracten en/of acupunctuur? Is dat mogelijk of neem ik zo een te groot risico?
Antwoord:

Goedemiddag mevrouw,

Of het nemen van gemmo's in plaats van de jodium een te groot risico is, kan ik niet voor u invullen. Het kan het proberen wel waard zijn.

Ik heb zelf geen ervaring met het voorschrijven van gemmo's bij deze klacht, maar in de literaruur staat wel een goede aanbeveling beschreven van gemmo's die daarvoor geschikt zijn. Ook kan ik u desgewenst een innameschema geven . Het gaat hier om een combinatie van remedies die om de dag (afwisselend) ingenomen worden.

Radioactief jodium geeft nare bijwerkingen dus u kunt overwegen of u het zelf aandurft. Als ondersteuning kan ook een product uit het orthomoleculaire assortiment genomen worden: de thyronil.

Als u het op prijs stelt kan ik wel eens even overleg plegen met iemand van Bonusan, het bedrijf dat dit product ontwikkeld heeft, en een vragen hoe ze daar over de combinatie van thyronil en gemmotherapie aankijken en het in te schatten risico.

Een vriendelijke groet,

Olga Hulzink.

 
Reactie vraagsteller:
Beste mevrouw, hartelijk dank voor uw spoedig antwoord.
Of Thyronyl een goede remedie is bij de ziekte van Graves weet ik niet. Het probleem zou vooral in de auto-immuun antistoffen in mijn bloed zitten. Mijn schildklierwaarden zelf zijn licht te hoog (T3 licht t verhoogd en T4 hoog maar nog binnen de normen) omdat ik voorlopig ook geen schildklierremmende medicijnen inneem. Thyronyl bevat onder andere jodium en L-Tyrosine, en misschien jagen die producten mijn schildklierhormonen verder de hoogte in? Of kan het ook remmend werken? Volgens mijn ostiopaat, die ook aan kinesiologie doet, komt mijn hele schildklierprobleem door uitputting van de bijnieren (burn-out). Ik vind het echt een heel drastische beslissing om mijn schildklier met radioactief jodium te gaan vernietigen en vervolgens levenslang synthetische schildklierhormonen te moeten slikken. De endocrinoloog doet daar heel luchtig over, geen enkel probleem volgens hem, maar zo voel ik dat niet aan. Maar een of andere oplossing zal er wel moeten komen, met een onbehandelde hyperthyroidie blijven rondlopen kan ook nare gevolgen hebben: hartproblemen, spierpijnen en extreme magerte. Ik val nu reeds wat af, slaap niet zo best en ben trillerig en rusteloos. Dus u begrijpt mijn dilemma. Ik hoop echt dat het eventueel gaan gebruiken van gemmo's of andere remedies niet een soort 'wishful thinking' van me is, maar dat ik er echt beter van kan worden. Bedankt, mevrouw, voor uw aandacht en voor uw advies.
 
Antwoord Beheerder:
Ik begrijp uw dilemma absoluut en zelf zou ik ook eerst naar alternatieven uitkijken als ik in uw schoenen zou staan. De endocrienoloog kan dan zijn schouders erover ophalen, maar het is wel degelijk een ingrijpende beslissing.

Adviseurs zoals ik denken altijd holistisch en geloven niet dat je zomaar het een kan uitschakelen zonder dat het ook gevolgen heeft voor andere organen.

Het is misschien nuttig om even via mijn website contact met mij op te nemen want er is hier geen ruimte meer voor verdere overwegingen. Ik zal mij i.i.g.eens verder verdiepen in deze problematiek en kijken in hoeverre de thyronil ingrijpt bij graves/basedov.

Een vriendelijke groet,
Olga Hulzink
www.kamille-en-co.nl/pages/contact
Beantwoord door:
Olga Hulzink
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Welke maceraten helpen bij hyperthyroidie?:

Framboos, vijgenboom en zwarte bes
      [Gesteld in Gemmotherapie]
2016-03-26 10:07:43
Duur van gebruik en ook stoppen tussendoor?
      [Gesteld in Gemmotherapie]
2008-03-02 19:38:26
Ficus Carica, dosering ???
      [Gesteld in Gemmotherapie]
2013-03-27 21:23:34
Framboos, vijgenboom en zwarte bes
      [Gesteld in Gemmotherapie]
2016-03-26 10:07:40
Kan gemmotherapie helpen bij zware benen?
      [Gesteld in Gemmotherapie]
2007-07-11 20:48:24

Gemiddelde score Gemmotherapie: 9.4 (55x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+