Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Kinderen » Groei & Ontwikkeling
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Groei & Ontwikkeling en krijg online een antwoord van de specialist in Groei & Ontwikkeling

Zelf een vraag over Groei & Ontwikkeling? Klik hier.
Meer vragen over Groei & Ontwikkeling.

Beheerder worden?

De rubriek Groei & Ontwikkeling heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Groei & Ontwikkeling Klik hier.

RSS over Groei & OntwikkelingVragen over Groei & Ontwikkeling via RSS. Klik hier.
RSS over Groei & Ontwikkeling op jouw website?Vragen over Groei & Ontwikkeling op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Groei & OntwikkelingVragen over Groei & Ontwikkeling via E-mail. Klik hier.

Mijn zoon 6 jaar is erg ongehoorzaam en beweeglijk

[Gesteld op: 21-09-2009]

Toelichting:
Mijn zoon Joshua van 6 jaar is heel erg ongehoorzaam en beweeglijk. Hij kan geen ogenlijk stil en rustig zitten en luistert niet naar zijn ouders. Het kost een enorme inspanning om hem te laten luisteren. Hij wil alsmaar spelen en stoeien. Dat zijn de dingen die hij leuk vindt. Binnenkort moet hij naar de Basisschool en de vraag is of hij op de basis school wel goed zal functioneren vanwege zijn gedrag. Wat zou ik moeten doen om hem te laten veranderen. Wij (ouders) maken ons ernstig zorgen over zijn gedrag. (Ps. hij heeft ook een broertje van 2 jaar, maar die is niet zo onrustig).
Antwoord:

Beste Ouders. Als ik zo uw verhaallees lijkt het of u wilt horen dat uw zoontje wel eens ADHD kan hebben. Maar hierin kan ik geen uitsluitsel of advies geven. Wel denk ik dat u met uw zoontje spelltjes kan afspreken waarin u hem leert hoe rustig gedrag positief kan zijn voor iedereen.

Ik denkd an aan een spelletje als tikkertje. U bent de tikker en hij moet zich laten tikken, maar als hij af is dan is hij ook af en moet hij op de bnk gaan zitten en eventueel een appeltje eten. Lijkjt ene stom voorbeeld, maar zo leer je speels gewijs hem dingen af. Verder is het mogelijk dat hij een beetje jaloers is op de aandacht die aan zijn broertje wordt gegeven. Kan me voorstellen toe hij 4 was kreeg hij opeesnn een broertje waar iedereen naar kwam kijken en lief tegen deed, die aandacht was dus gefixeert op het broertje. Die leeftijd van hem wads dan de leeftijd, dat hij ging ontdekken wat emaoties waren. En aangezien hij toen minder aandacht kreeg is hij mogelijk drukker gaan doen en zo ontplooit in een kind dat door negatieve aandacht, zijn  aandacht kreeg. HIj kereeg op zijn donder, maard at maakt dan niet uit, de aandacht was er. Snapt u waar ik heen wil.

Probeer een leuke manier te vinden om hem te belonen voor de momenten die hij rustig blijft zitten, dan kan hij b.v. dat leuke tekenfilmpje kijken. Wil hij niet meewerken, dan zou ik ook proberen zijn drukte te negeren.

Straffen is een vorm van aandacht geven, maar geeft ook het idee dat hij iets fout doet en niets goed kan doen. Nognmaals lijkt het me een goed middel om zijn aandacht af te leiden, met samen dingen doen en spelender wijs hem leren wat wel goed is en wat minder prettig is.

Mocht hij zo blijven als nu en de reden niet te zoeken is in jaloezie of aandacht, dan is het misschien verstandiger een smet hem naar een arts te gaan, die hem kan laten onderzoeken door een gedragstherapeur. Hier komt vaak goede adviezen en hulpmiddelen uit.

Ik wens u veel sterkte en succes. JP

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Mijn zoon 6 jaar is erg ongehoorzaam en beweeglijk:

oudst zoon bang voor puppy
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-12 11:37:47
Mag mijn zoon (12jr) beslissen bij wie die woont?
      [Gesteld in Familierecht]
2009-05-07 22:20:40
hoe verwerk ik dit zelf ?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-10-04 21:04:33
hypotheekvoor een huis met boerderij als onderpanc
      [Gesteld in Erfrecht]
2011-01-19 19:00:32
vader laat zoon van 14 aan zijn lot over
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-09-09 08:51:25

Gemiddelde score Groei & Ontwikkeling: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+