Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies » Bachbloesem Dieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bachbloesem Dieren en krijg online een antwoord van de specialist in Bachbloesem Dieren

Zelf een vraag over Bachbloesem Dieren? Klik hier.
Meer vragen over Bachbloesem Dieren.

Beheerder worden?

De rubriek Bachbloesem Dieren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bachbloesem Dieren Klik hier.

RSS over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via RSS. Klik hier.
RSS over Bachbloesem Dieren op jouw website?Vragen over Bachbloesem Dieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via E-mail. Klik hier.

Welke remedie voor stressgevoelig, dominant paard?

[Gesteld op: 21-09-2009]

Toelichting:
Mijn sensibele 5-jarige ruin is erg stressgevoelig, verandering van omgeving, de trailer in, alles vind hij "eng". Tevens is ie naar mij toe erg dominant (bijten, proberen te trappen), hij hangt ook erg aan mijn oudere merrie, bij wie hij als veulen al is komen te staan. Zonder haar staat ie helemaal bezweet in zijn stal
Antwoord:
Beste vragensteller/vragenstelster,

Mijn excuses voor het erg late antwoord. Door verandering van adviseur liet het even op zich wachten. 

Het lijkt erop dat uw ruin nu liefst alles onder controle houdt, en dit is vanuit zijn angst-gevoelens bekeken erg begrijpelijk. Veranderingen lijken dit gevoel bij hem aan te wakkeren. Hij lijkt zich kalm en veilig te voelen in het bijzijn van de oudere merrie, wat betekend dat hij hier duidelijk behoefte aan heeft voor zijn gevoel van welzijn. Of ze ook daadwerkelijk een band hebben met elkaar en het
"hangen aan haar" hiermee samenhangt kan ik niet uit uw verhaal opmaken. Uiteraard is dit erg belangrijk voor een duidelijk advies. Of het te over het algemeen te maken zou kunnen hebben met de merrie en hij liefts bij haar is en/of dan mogelijk niet bang zou zijn of mogelijk niet eenzaam voelen....dat kan uit uw verhaal niet opmerken en zou ik meer info. nodig hebben.

Zowiezo is het allemaal heel erg vervelend voor hem en een situatie die vraagt om spoedige behandeling en verbetering.

Het lijkt me van belang dat uw ruin leert de veiligheid in hemzelf terug te vinden. Belangrijk daarbij is om te weten: Spelen de klachten al langer of is het van kort geleden ? Hoe langer situaties spelen des te meer tijd voor herstel is nodig.
De dominantie.....dit kan op veel zaken wijzen en hier kan ik weinig over zeggen. Het lijkt me eerder op een overlevingsreactie vanuit zijn angst.

Mijn advies luid:

Geef hem de eerste tijd zo weinig mogelijk prikkels die hem het gevoel van angts doen geven. Geef zoveel mogelijk positieve prikkels, alles wat te maken heeft met zijn gevoel van vertrouwen en verlang in deze situatie niet méér van hem dan wat hij aan kan en prettig vind. Stress is niet goed en kan zeker niet té lang aanhouden,.....dat is niet gezond. 

Wanneer u het gevoel heeft dat het te maken heeft met angst voor eenzaamheid, dus wanneer de merrie niet in de buurt is, kan misschien iets in zijn stal worden gehangen waar haar geur aan " hangt ". Of mogelijk een radiootje zachtjes aan, dat hem dan wat rust geeft en een vertouwd gevoel. 

Doet vooral niets wat hem een gevoel zou kunnen geven, wat tegen zijn nu gevoelige en kwetsbare aard indruist. Geen dwang, geen verzet voor zover als mogelijk. Dit werkt het gevoel van angst meer in de hand en hij heeft juist mensen nodig nu die hem die veiligheid zoveel mogelijk kunnen bieden.

Probeer erachter te komen of het pure angst is of dat meerder zaken meespelen.

De verandering op zich zijn ook van belang. Hangt hij altijd zo aan de merrie of heeft het puur met zijn gevoel van vertrouwen en veiligheid in hemzelf te maken? Ik zou zeggen, staat u hierbij ook eens stil. 

Geef hem in ieder geval de tijd om zich weer "lekker in zijn vel te doen gevoelen" en houd alles wat hem stress geeft ver van hem. Dit lijkt me de eerste optie. Stress geeft een verlaging van algemeen welbevinden en bevorderd nooit de genezing. Dus eerst de stress aanpakken. Dan blijft er voldoende energie over voor de ruin om het leven positiever te kunnen beleven m.b.v de bachbloesemremdies die daarbij werken als katalisator......herkenning van de positieve gevoelens is daarbij erg belangrijk....wil het langdurige veranderingen brengen in liefst zo kort mogelijke tijd, qua lijden onder... in dit geval de angst.

Daarbij geeft u hem ondersteuning met de volgende remedies:

Star of Bethlehem: Voor het uitsluiten en behandelen van mogelijk "oud zeer" van lang of kort geleden. Alles wat een diepe indruk op hem heeft achtergelaten en nog niet is verwerkt. Stress kan hier erg mee hebben te maken.

Walnut: Vergemakkelijkt overgangssituaties. situaties die plots als "anders" worden ervaren. Wat vaak uiterlijk niet eens zichbare veranderingen hoeven te zijn maar meer in het dier zelf omgaat. Dit kan te maken hebben met verwerking van zaken of dat een dier zo'n last van de angts heeft dat het wel "moet" veranderen en zich daar hevig tegen verzet uit angst. Walnut helpt het bekende en vaak "oude, vetrouwde" wat losser te laten, waardoor vanzelf het nieuwere wordt geïntegreerd. 

Mimulus: Voor het bang zijn voor alles. Alles lijkt bedreigend en niets lijkt meer normaal. Ieder iets 'te hard" geluidje komt behoorlijk aan en maakt hem bang en doet overkomen als overgevoeligheid. Wanneer u het gevoel heeft dat hij erg schrikkerig is....meer schrikkerig dan schuw en timide,....geeft u hem dan Rock Rose. Dit is de remedie voor extreme angt en paniek.

Cherry Plum: Voor het gevoel niet los kunnen laten en hierdoor "over de rooie gaan." Deze remedie zorgt voor een gevoel van rust en kalmte, waardoor situaties minder bedreigend overkomen en hij de controle over zichzelf niet verliest. Geef hem hiervoor ook ruim te tijd.

Hierbij hoop ik u voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht iets niet duidelijk zijn schroom dan niet om alsnog een vraag te stellen.

Ik wens u en uw ruin veel sterkte toe en hoop dat hij weer gauw wat kan genieten, zonder last te hebben van angst !

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd weer opnieuw reageren.

Met vriendelijke groet,
J Osinga


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke remedie voor stressgevoelig, dominant paard?:

dag in dag uit bachbloesem geven Ó paarden ?
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2008-08-20 17:05:59
reactie Hoe stalgedrag (rondjes draaien) paard.
      [Gesteld in Bachbloesem Dieren]
2008-08-22 11:22:24
Hoe leer ik 't bijten van duitse herder af
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-16 22:09:11
Sta ik sterk juridisch?
      [Gesteld in Hippisch recht]
2014-03-17 19:02:17
Gekocht paard is niet betrouwbaar.
      [Gesteld in Advocaten-Flevoland]
2016-03-23 03:03:46

Gemiddelde score Bachbloesem Dieren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258139
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+