Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geestelijke Stoornissen en krijg online een antwoord van de specialist in Geestelijke Stoornissen

Zelf een vraag over Geestelijke Stoornissen? Klik hier.
Meer vragen over Geestelijke Stoornissen.
De huidige beheerder van de rubriek Geestelijke Stoornissen:
Naam: Nadine
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 96 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Nadine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Geestelijke StoornissenVragen over Geestelijke Stoornissen via RSS. Klik hier.
RSS over Geestelijke Stoornissen op jouw website?Vragen over Geestelijke Stoornissen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Geestelijke StoornissenVragen over Geestelijke Stoornissen via E-mail. Klik hier.

Ik sta op instorten

[Gesteld op: 21-09-2009]

Toelichting:
Hoi,

Ik ben een meid van 20 en ben op dit moment doodongelukkig. Best raar want ik heb lieve ouders, ben bezig met een WO studie en verder sport ik veel etc. Ik loop al een tijdje bij een psycholoog en waarschijnlijk heb ik een vorm van autisme, hier krijg ik woensdag meer uitsluitsel van. Ik denk namelijk heel erg zwart wit, ben ongeduldig, heel onzeker maar kan ook heel brutaal zijn. Het gaat gewoon op dit moment helemaal niet goed. Ik drink heel veel op feestjes, omdat ik dan wat losser wordt. Als ik niet heb gedronken vind ik mezelf best wel saai. Natuurlijk helemaal niet goed, en afgelopen weekend was het weer zover. Ik heb mezelf goed ten schande gezet en mijn zus moest mij letterlijk naar huis begeleiden. Dit was op het introkamp van mijn vereniging. Nu op dit moment vind ik het verschrikkelijk en ik wil niet weten wat iedereen nu van mij denkt. Ik wil gewoon dat ze me serieus nemen en me aardig vinden, maar ik heb het gevoel dat dat zonder drank niet lukt. Mijn ouders weten hier niks van en dat wil ik liever ook zo laten.

Ik zit ook op kamers, maar voel me daar helemaal niet thuis, ik voel me dan zo alleen dat ik vaak bij m' n ouders thuis ben. Op dit moment sta ik bijna letterlijk op instorten, doordat ik mezelf eigenlijk bijna haat om hoe ik doe.. Ik wil graag veranderen, in meerdere opzichten. Ik wil niet of in ieder geval veel minder drinken, ik wil spontaner zijn en minder ego´stisch. Ik wil dat ik gewoon goed ga studeren en geniet van het lezen... Ook eet ik op dit moment veel te weinig, dat geeft me wel rust omdat ik daar tenminste nog controle over heb. Mijn vader zegt namelijk altijd dat ik af moet vallen.

Hoe pak ik dit aan, zo'n verandering? Ik weet dat ik het aan de psycholoog kan vragen, maar dat is pas woensdag en het gaat op dit moment gewoon niet goed, dus ben benieuwd naar jullie mening. Bedankt alvast.
Antwoord:

Beste vragenstelster,

uit je bericht lees ik dat het belangrijk voor je is wat een ander van je denkt en dat je graag aardig gevonden wilt worden. Willen we dat niet allemaal? ik denk het wel. Uiteidenlijk willen we ons allemaal ergens in herkennen. Maar het is ook goed te realiseren dat als het uitmaakt wat een ander van ons vindt, dat we waarschijnlijk een leven lang ongelukkig zullen zijn. Immers.... de ander bepaalt dan.  Ergens zul je een middenweg moeten vinden. Nu vind je het verschrikkelijk dat je dit weekend diep in het glaasje hebt gekeken . Toch is dat op zich niet erg. Als het maar niet elk weeknd raak is. Soms is het juist goed om even alle spanning los te laten. En het gebruik van alcohol kan dat bevorderen. Waarschijnlijk neem je dan ook geen blad voor de mond. En ook dat is wel eens  gezond: gewoon kunnen uitspreken wat je voelt en wat je denkt zonder je druk te maken om de mening van anderen.  Maar je bent nu bang dat men jou niet meer leuk vindt. Daaruit spreekt angst dat men je niet waardeert. Maar misschien hebben jouw collega's juist erg genoten van je. Wie zal dit zeggen...... je zult er vanzelf wel achterkomen. Maar ik zou me niet zo druk maken om wat een ander vindt van jou. Het gaat in jouw verhaal om het krijgen van erkenning. Je hebt lieve ouders schrijf je .... wil dit zeggen dat ze jou erkennen in wie je bent? In je daden, in je denken, in je handelen.  Of zien ze liever dat jij past in HUN beeld? Het is een vraag die in mij opkomt. Want je hebt het over onzekerheid. En dan ben ik geneigd eerst naar de opvoeding te kijken.  Ik hoop van ganser harte dat jij op dit moment in je leven invulling kunt geven aan je verlangens en wensen.

En als de spanning dan even te groot wordt....gooi het van je af. Ga eens lekker aan de haal en dan kom je op een ontspannen wijze uit je roes. Dan mag een ander misschien zijn/haar neus optrekken. Maar jij bent je spanning kwijt.

Ik ben blij te lezen dat je aan sport doet naast je studie WO. Want daarmee houd je de boel  ook in balans. Anders belast je uitsluitend je hersenfunkties en krijgt het lichaam misschien te weinig aandacht.

Voor de rest een advies dat voor mij, voor jou, en iedereen geldt: leer van je vergissingen. Als je iets niet meer wilt, doe het dan de volgende keer anders. en als je wel wilt maar niet kunt, dan ontbreekt het je aan energie. Maar die kun je misschien wel bij een kundig therapeut krijgen, waardoor je daaarmee wel de stap kunt zetten op de weg die jij zelf hebt uitgekozen.

 

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Geestelijke Stoornissen:
ADD & ADHD
Angst & Paniek
Autisme
Borderline
Delier
Dementie
Depressie
Dissociatie
Dyslexie
Eten
Leer- & Gedragsstoornissen
Schizofrenie
Stress & Burnout
TMS-rTMS Behandeling
Zelfdoding
Ziekte Van AlzheimerGerelateerde vragen aan Ik sta op instorten:

wat te doen nu
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2011-06-16 17:28:47
Is deze herhalende nachtmerrie uit een vorig leven
      [Gesteld in Re´ncarnatietherapie]
2011-09-04 18:37:24
Is dit goed?
      [Gesteld in Afvallen]
2007-04-04 19:49:45
Wat is hier tegen te doen?
      [Gesteld in Dating]
2007-08-29 12:00:16
Kan mijn ex een dna-test afdwingen?
      [Gesteld in Familierecht]
2007-10-17 19:14:28

Gemiddelde score Geestelijke Stoornissen: 8.4 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+