Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Kinderen » Groei & Ontwikkeling
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Groei & Ontwikkeling en krijg online een antwoord van de specialist in Groei & Ontwikkeling

Zelf een vraag over Groei & Ontwikkeling? Klik hier.
Meer vragen over Groei & Ontwikkeling.

Beheerder worden?

De rubriek Groei & Ontwikkeling heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Groei & Ontwikkeling Klik hier.

RSS over Groei & OntwikkelingVragen over Groei & Ontwikkeling via RSS. Klik hier.
RSS over Groei & Ontwikkeling op jouw website?Vragen over Groei & Ontwikkeling op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Groei & OntwikkelingVragen over Groei & Ontwikkeling via E-mail. Klik hier.

mijn zoon van 3 jaar wil niet slapen

[Gesteld op: 21-09-2009]

Toelichting:
goedemorgen wij hebben u mailtje gelezen en wij ga het proberen ik heb nog een vraag hij sta vaak bij ons in de kamer snachs wij zeggen vaak naar je eigen bed en slapen maar hij doe het niet hij gaat huilen alles wij het zggen en alles we hem terug brengen naar ze bed dan huilt hij heel erg wat kunnen wij daar mee doen moeten wij een haakje aan zij deur plaatsen dat hij gewoon in zijn kamer blijft mijn jongste zoontje woordt ook vaak wakker door hem tips zijn welkom ik hoop dat u ons kunt helpen vriendelijke groeten fam zieleman
Antwoord:

Inderdaad is het verveledn als de anderen er zoveel last van hebben. Ik vraag me dan af of hij apart slaapt of samen met iemand op de kamer. Een ahakje lijkt mij niet erg handig en eerlijk gezegd ook wel beetje hard. Hij kan dan ook niet uit de kamer als er echt iets is of naar de wc moet, dus dat lijkt me niet handig. Misschien kunt u uw kamer moeilijker toegankelijk maken, maar ook weer rekening houden met dingen die kunnen gebeuren.

Belangrijk is om hem niet te troosten, dat zeker niet. Dat huilen is de volgende stap in zijn "plan"om zijn zin te krijgen hij wil namelijk bij jullie liggem.

Enekel tips die ik regelmatig hoor zijn de volgende:

  • een knuffeltje geven met een lichtje erin
  • een lampje bij het bed
  • de gang iets verlicht houden
  • kijken of hij geen last heeft van geluiden van buiten af
  • overdag een uurtje rusten
  • een foto bij het bed

Dit zijn enkele dingen die ik gehoord heb die wel eens helpen. Natuurlijk is het meest belangrijke te achterhalen door met hem op andere tijden te praten over de angst, waarom en hoe komt het. Misschien is hij geschrokken een keer of droomt hij eng. Dit zijn belangrijke dingen.

Als je hiermee aan de gang gaat heb je in ieder geval weer een periode rust denk ik. Probeer van alles uit zonder boos te worden, maar laat zien dat je wel begrijpt dat hij bang kan zijn, maar dat jullie er in de buurt zijn en hij niet bang hoeft te zijn. Vertel hem op een rustige manier tijdens afspraken maken over beloningen, dat jullie je rust nodig hebben. Mocht hij bang zijn en jullie gaan hem hiervoor straaffen, dan gaat hij mogelijk denken, dat hij alles fout doet, terwijl hij er niets aan kan doen in zijn ogen.

De vuistregel is dus ook weer hier.

Beter goed gdedrag belonen, dan fout gedrag straffen.

Ik hoop dat het gaat helpen hoor en ik hoor graag af en toe hoe het gaat.

Heel veel sterkte JP. 

 
Reactie vraagsteller:
oke maar wij hebben alles geprobeert gang licht aan gelaten enz maar er is niks aan de hand hij kan nog niet zo goed uit legen wat er is en dat is moeilijk hij is wel moe maar hij wil dat ik ( mama) bij hem komt liggen of dat hij bij mijn en me man wil slapen maar hij moet in zijn eigen bed liggen wat zal er dan zijn vriendelijke groeten fam zieleman ouders van ricardo
 
Antwoord Beheerder:
Lieve mama ik denk dat het dan toph aankomt op negeren en echt niet reageren erop. Ik lig natuurlijk en misschien uzelf ook het liefst onder de warme vleugels van papa en mama. Is logisch.
Maar opsluiten met haakjes en dergelijke is echt uit de boze hoor. IK dnek dat u er met negeren best moeilijk mee heeft, maar dat is meestal wel de beste oplossing. Mocht u toch twijfels hebben aan zijn gedrag, dan is misschine een advies van de huisarts mogelijk. Maar dit denk ik eerlijk egzegd niet hoor. In deze rubriek zijn meerdere mensen metdezelfde vraaag en problemen.
Ik hoop dat u een leuke knuffeltje of zo koopt en hem dat geeft als hij doorslaapt en jullie laat slapen.

Dat het vervelend en belastend is, vind ik echt heel rot voor u. Ricardo in natuurlijk ook een knul die zijn emoties leert te herkennen en te gebruiken om zijn zin te krijgen.

Ik hoop dat u met deze antwoorden even aan de gang kunt en geholpen bent. In ieder geval hopelijk gestuend voelt. Daarom vraag ik u het een periode te proberen met mijn tips en dus belonen voor goed gedrag. Dan kunt u later erop terug komen.
Heel veel succes JP
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan mijn zoon van 3 jaar wil niet slapen:

Slapeloosheid
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2006-12-06 19:09:46
vader laat zoon van 14 aan zijn lot over
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-09-09 08:51:25
oudst zoon bang voor puppy
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-12 11:37:47
Mag mijn zoon (12jr) beslissen bij wie die woont?
      [Gesteld in Familierecht]
2009-05-07 22:20:40
hoe verwerk ik dit zelf ?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-10-04 21:04:33

Gemiddelde score Groei & Ontwikkeling: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+