Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Katten » Kattenvoeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kattenvoeding en krijg online een antwoord van de specialist in Kattenvoeding

Zelf een vraag over Kattenvoeding? Klik hier.
Meer vragen over Kattenvoeding.
De huidige beheerder van de rubriek Kattenvoeding:
Naam: Marieke
Bedrijf: Forum natuurlijke voeding
Reactiesnelheid: 7 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Marieke vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KattenvoedingVragen over Kattenvoeding via RSS. Klik hier.
RSS over Kattenvoeding op jouw website?Vragen over Kattenvoeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KattenvoedingVragen over Kattenvoeding via E-mail. Klik hier.

Mijn kitten heeft een inenting gehad.

[Gesteld op: 20-09-2009]

Toelichting:
mijn kitten heeft een inenting gehad voor de nies ziekte maar dit was telaat want de dieren arts zij dat ze dit al had nu eet en drinkt ze heel weinig en wat kan ik voor haar doen want ik vindt het ziellig met vriendelijke groet Arina baasje van Dora
Antwoord:
Geachte heer/mevrouw,

Bedankt voor uw bericht. Ik zou zo snel mogelijk naar een andere dierenarts gaan en vragen om antibiotica! Een kundige dierenarts zal NOOIT een ziek kitten inenten, omdat het levensgevaarlijk is ziektekiemen te injecteren in een ziek dier. Alleen gezonde dieren mogen worden ingeënt.

Niesziekte kan opgelost worden door antibiotica, mogelijk zal uw kitten ook "aansterkvoedsel" moeten krijgen, Hills heeft hier bijv. goed blikvoer voor en dat is te koop bij de dierenarts.

Niesziekte bij kittens moet u heel serieus nemen, omdat katten niet goed kunnen ruiken als de neus verstopt is. Dit is een van de meest voorkomende oorzaken dat katten niet willen eten en voor kittens kan dit dodelijk aflopen. Het is dus belangrijk dat u zo snel mogelijk naar een andere dierenarts gaat die verstand van zaken heeft. Verder zal ik u algemene tips geven voor voeding van uw katje, als ze weer beter is. Veel sterkte!

Onderstaand treft u een stukje tekst aan dat ik altijd doorgeef aan mensen die problemen hebben, op wat voor manier dan ook, met wat ze voeren. 

Ik zou in de eerste plaatst graag adviseren het boek Work Wonders van de Australische dierenarts Tom Lonsdale eens te lezen. Ik heb dit boek in het verleden samen met iemand anders vertaald en u kunt het gratis lezen op zijn website http://www.rawmeatybones.com Klik daarvoor op de Nederlandse vlag. Het lijkt hoofdzakelijk over honden te gaan, die natuurlijk grote botten met vlees eten, maar alles is eveneens van toepassing op katten. 

Als u denkt dat katten het eigenlijk wel goed doen op brokken of blikvoeding, dan zou u ook dit hoofdstuk in ieder geval kunnen lezen, zodat u met een paar bladzijden volledig op de hoogte bent van de risico’s van dit soort ongeschikte voeding voor katachtigen. http://www.rawmeatybones.com/translations/Netherlands/chapter-six-dutch.pdf  
 De meeste huiskatten zijn genetisch zo sterk, dat ze ongeacht de voeding makkelijk de 20 jaar halen. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg katten die al ernstig ziek worden of overlijden tussen de 8 en 16 jaar en als het gaat om ziektes zoals suikerziekte of een nierziekte, dan is verkeerde, commerciële brok- en blikvoeding hiervan bijna altijd de oorzaak. De katten die wel een respectabele leeftijd bereiken hadden veel meer kat, veel gezonder en gelukkiger (de voeding heeft ook invloed op het gedrag, karakter en het gevoel van de kat) kunnen zijn op natuurlijke voeding. 

Verder is er minder slechte brokvoeding en minder slechte blikvoeding. Het komt nog bij lange na niet in de buurt van kvv (complete vers vlees voeding) of NRV© (Natuurlijke Rauwe Voeding, term gelanceerd door het Forum Natuurlijke Voeding, 2006), maar ik zal ze hieronder noemen.  
Ik zou proberen of uw kat een "complete vers vlees voeding" wil eten, diverse merken heb ik hieronder opgesomd. Ook de enkelvoudige (niet de complete!) varianten van Smuldier zijn aan te raden. Onderstaand wat algemene informatie. 
Aangezien een kat van nature een carnivoor is (vleeseter) en niet goed om kan gaan met koolhydraten (graan, fruit, etc.), is het traditionele voer een dikmaker. Vaak zitten er ook veel suikers en een overdosis zout in brokken en blikvoer, ook iets waar uw kat absoluut niets aan heeft, daarnaast zorgt het zout in de meeste gevallen voor vroegtijdige blaas- en nierproblemen. Het is dus zaak uw kat zo weinig mogelijk koolhydraten te voeren.  
Qua brokvoeding zou ik Acana (www.acana.nl) of Orijen (www.orijen.nl) adviseren omdat hier geen graan in zit. Een van onze katten is er flink mee afgevallen toen wij deze brokken zijn gaan voeren! Het ergste is van de meeste voedingen dat er altijd het nutteloze afval van granen wordt gebruikt dat niet meer bruikbaar is voor menselijke consumptie! Een kwalitatief betere brok is dus belangrijk. De grote, dure merken hebben echter nog niet in de gaten dat ze graan uit de voeding zullen moeten halen om betere kwaliteit te leveren. Hun merken zijn al zo lang bekend bij mensen als DE goede brok, dat ze aan de inhoud niets hoeven veranderen. Dierenartsen werken hier hard aan mee om dat soort dure, slechte brokken te blijven verkopen. 
Blikvoer vult de maag snel, maar dit bestaat voor 80% uit water en dat verteert weer heel snel. Geperste brokken zoals Orijen www.orijen.nl bijvoorbeeld en Acana vullen de maag en zijn moeilijk verteerbaar. Hierdoor zit een kat sneller vol dan van een geëxpandeerde brok (bijv. Farm Food, ik kan zo 1-2-3 geen ander merk bedenken). Daar hoeft dus ook minder van gevoerd te worden.
Probeer een goed merk blikvoer te kiezen met een hoge voedingswaarde en goede ingrediënten, het gaat hier dan ook om het hoge percentage vlees of vis dat erin zit. Deze merken zijn allemaal goed om te voeren. Niet allemaal goedkoop, maar u krijgt er de beste kwaliteit voor op blikvoedinggebied: Schesir, Animonda Carny, Shinycat, Snoezepoes, Almo Nature, Pet's Choice of Cosma. 
 En dan is er nog kvv (kompleet vers vlees), bijvoorbeeld:
Prins diepvriesvoeding voor katten
http://www.prinspetfoods.nl/kattenvoeding-advies/voeding/totalcare.html
 
Carnibest diepvriesvoeding voor katten
http://www.carnibest.nl
 
Bibi diepvriesvoeding voor katten
http://www.bibidiervoeding.nl
en Herby Vers diepvriesvoeding voor katten
http://www.herbyvers.nl/productinfo.html 
Daarvan zijn de voedingsadviezen anders dan voor brokken of blikvoer, op de verpakking staat wat u uw kat moet voeren per kilo lichaamsgewicht. 
Smuldier verkoopt in de supermarkt ook allerlei voedingen, maar de zogenaamde "complete" varianten vind ik absoluut ongeschikt voor hond en kat. Er wordt gebruik gemaakt van een calcium- en vitaminepreparaat en er worden stoffen aan toegevoegd waar dieren allergisch op kunnen reageren. Ik zou van Smuldier alleen adviseren de enkelvoudige voedingen te voeren. Deze zijn niet compleet, maar kunnen heel goed gebruikt worden als onderdeel van het menu. 
De enkelvoudige voedingen van Smuldier zijn:
vlees
hart
kip
pens 
De meeste katten zullen geen pens eten en dit is ook geen natuurlijk prooidier voor een kat (de kat stamt af van de Afrikaanse huiskat en die eten geen herkauwers, ze zijn te klein om die te vangen. De Afrikaanse huiskat is ongeveer even groot als onze huiskat). Mocht uw kat wel pens eten, dan is dit een uitstekend maaltje. Pens wordt gezien als een complete maaltijd op zich omdat de calcium-fosfor-verhouding perfect is. Vlees heeft meestal meer fosfor en bot heeft meer calcium, dat is ook de reden dat vlees met bot wordt gevoerd, om van beide genoeg binnen te krijgen. 
En als laatste natuurlijk de prooidieren. Als u besluit eendagskuikens te voeren, of muis, rat, konijn, haas, etc. dan voert u uw kat "op het oog". Een eendagskuiken weegt ongeveer 40 gram.
Hier kunt u lezen wat andere katten van verschillende gewichten per dag eten aan http://natuurlijkevoeding.yourbb.nl/viewtopic.php?f=28&t=10530 
Ik hoop dat u hiermee geholpen bent, anders hoor ik het graag.  
Beantwoord door:
Marieke
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Mijn kitten heeft een inenting gehad.:

Waarom blijft kitten op de kattebak zitten?
      [Gesteld in Kattengedrag]
2007-06-04 20:26:47
Hoeveel aandacht heeft een kitten nodig?
      [Gesteld in Katten]
2007-10-01 17:50:18
kitten is erg agressief en valt zelfs aan
      [Gesteld in Kattengedrag]
2008-01-09 16:10:41
Kitten (8 weken) loopt STEEDS weg van eten, help!
      [Gesteld in Kattengedrag]
2008-06-13 12:56:53
Poes laat haar kittens spoorloos verdwijnen
      [Gesteld in Kattengedrag]
2010-05-17 22:09:20

Gemiddelde score Kattenvoeding: 8.6 (251x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258146
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+