Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat » Rugklachten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rugklachten en krijg online een antwoord van de specialist in Rugklachten

Zelf een vraag over Rugklachten? Klik hier.
Meer vragen over Rugklachten.
De huidige beheerder van de rubriek Rugklachten:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: MÚderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RugklachtenVragen over Rugklachten via RSS. Klik hier.
RSS over Rugklachten op jouw website?Vragen over Rugklachten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RugklachtenVragen over Rugklachten via E-mail. Klik hier.

Waar komt het vandaan? Wat kan ik er aan doen?

[Gesteld op: 20-09-2009]

Toelichting:
Ik ben in november 2008 begonnen met fysiotherapie omdat ik last had van mijn onder rug.
Daar ging het naar een paar maanden mee goed. Toen moest ik na een 1.5 maand terug komen voor controle, In die tussen tijd leek het wel of de pijn in me onderrug opeens in me schouderblad was gegaan.
Volgens de fysiotherapie zat de pijn die ik voelde 2 ribben zijn en ze daar hard op drukte deed het ook zeer aan me borst
We hebbe geprobeerd met behulp van oefeningen of daar de pijn me wegging. dat hielp niet zo veel, hebben ook geprobeerd om even rust te houden maar in die tussentijd had ik der ook al weer last van. met wat hardere oefeningen voel ik wel dat het erger werd.

De pijn zit hem (volgens de fysiotherapie) aan 2 ribben op mijn linker schouderblad.
Zei wist niet precies wat het was en verwees mij naar mijn Huisarts,
Daar zeiden ze dat het overbelasting was en met het warm houden zou het over moeten gaan.
Dat geprobeerd maar ook dat hielp niet.
Het komt steeds elk keer weer terug soms zit er 1 week tussen of 3 weken dat is verschillend.
De fysiotherapie verwees mij weer naar de huisarts en vernam daar de syndroom van tieze aan.
De huisarts zei nu dat het met me schouder spier (weet niet hoe dat heet) te maken had. Hij kwam niet op een duidelijk antwoord.

En volgens de fysiotherapie is het ook niet normaal dat iemand van 15 al 20 behandelingen heeft gehad.

Nu is mijn vraag kan u mij helpen want als ik die pijn in me schouderblad (ribben) heb dan helpt daar niks van.
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag. Ondanks uw uitgebreide verhaal is het voor mijn onmogelijk om te beoordelen waar uw klachten specifiek vandaan komen. Daarvoor heb ik toch meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek.

 

Ik kan wel een paar algemene opmerkingen maken. Veel mensen/artsen denken dat het menselijk lichaam uit allemaal afzonderlijke onderdelen bestaat. Dit is niet zo, in de praktijk Zeker de wervelkolom, bekken en ribben zijn met elkaar verbonden en wanneer er ergens een probleem zit kan dit effect hebben ergens anders. Bijvoorbeeld wanneer er torsie (scheefstand) in het bekken is, gaat de wervelkolom daarop reageren. Waardoor je draaiing / torsie / blokkade kan krijgen van wervels. Je wilt natuurlijk altijd dat je ogen recht staan, dus wanneer onder in de rug alles naar links staat ga je dit hoger compenseren door naar rechts te staan. Het is dan niet zo verwonderlijk dat je hoger in de rug last kan krijgen. Soms is het zelfs zo dat bij bijvoorbeeld een scheefbekken er geen rugklachten zijn maar wel pijn in de schouders of hoofdpijn.

 

Syndroom van Tietze betekend dat de ribaanhechting aan de voorkant bij het borstbeen geïrriteerd is. Het zegt verder niet wat de oorzaak is.

 

In mijn kliniek voor chiropractor behandel ik dagelijks mensen met complexe rugklachten. De chiropractor beoordeelt de wervelkolom als geheeld en kan precies bepalen wat het probleem is. Ik wil je dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een erkende en geregistreerde NCA chiropractor.

 

Want ik ben ervan overtuigd dat chiropractie u ook kan helpen met uw klachten. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken (niet te verwarren met het algemeen “kraken” van de fysio- of manueel-therapeut) maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Waar komt het vandaan? Wat kan ik er aan doen?:

mijn hondje is gek op graven
      [Gesteld in Honden]
2008-09-28 23:41:42
Satan door God geschapen?
      [Gesteld in Bijbel]
2008-11-02 16:26:14
verhuizen naar het buitenland?
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2009-02-05 12:54:28
Pijn bij wakkerworden, autorijden en zitten.
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2009-06-30 08:08:51
Waar haal ik "het"vandaan.....
      [Gesteld in Vorige Levens]
2010-01-31 17:27:37

Gemiddelde score Rugklachten: 10.0 (2x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+