Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Verslaving » Eetverslaving
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Eetverslaving en krijg online een antwoord van de specialist in Eetverslaving

Zelf een vraag over Eetverslaving? Klik hier.
Meer vragen over Eetverslaving.

Beheerder worden?

De rubriek Eetverslaving heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Eetverslaving Klik hier.

RSS over EetverslavingVragen over Eetverslaving via RSS. Klik hier.
RSS over Eetverslaving op jouw website?Vragen over Eetverslaving op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over EetverslavingVragen over Eetverslaving via E-mail. Klik hier.

Heb ik een eetverslaving? Hoe kan ik afvallen?

[Gesteld op: 18-09-2009]

Toelichting:
Ik ben de laatste 1,5 jaar veel aangekomen. De laatste keer dat ik op de weegschaal stond zag ik dat ik in totaal 10 kilo ben aangekomen. Ik heb al enkele pogingen ondernomen om af te vallen. Het probleem is dat wanneer ik thuis ben, en stil zit niet van allerlei lekkernijen af kan blijven. Koekjes, chips, nootjes ik eet het allemaal, vaak ook door elkaar. Vooral 's avonds snoep ik enorm veel. Het heeft niets te maken met hoe ik me voel, want over het algemeen ben ik een gelukkig persoon. Het enige wat me soms wat minder gelukkig maakt is dat ik maar niet van de zoetigheid e.d. af kan blijven. Ik heb vaak het gevoel dat ik de controle over mezelf kwijt ben, ik kan mezelf niet of nauwelijks stoppen wanneer ik weer wil gaan snoepen. Ik merk de laatste tijd ook dat ik er heel erg last van krijg wanneer ik iemand zie eten, al is het op tv. Dan krijg ik het gevoel dat ik iets moÚt hebben. Ik ben er ook vaak de hele dag mee bezig. Het begint steeds meer mijn leven te beheersen, en dat wil ik niet!
Wat moet ik nu doen?
Antwoord:

Beste ...,

 

Aan de hand van wat je me vertelt, lijkt het erop dat je een eetverlaving aan het ontwikkelen bent. Het controleverlies, de continue gedachten aan eten en het begint je dagelijks leven/functioneren te beinvloeden. allemaal indicatoren van een eetverslaviing. ik zou je graag willen helpen bij afvallen, maar het probleem bij een eetverslaving zit 'm nou net, dat wanneer je erop gaat letten, zoals bij een dieet, je juist nog meer ermee bezig bent. van alles niet mag en dan juist gaat eten. allereerst zou ik je daarom willen adviseren om naar een psycholoog/dietiste die bekent is met deze problematiek te gaan. ik snap dat je nu ook wat tools zou willen hebben: ga van de mindset:" ik mag dat niet", naar "ik mag dit wel". ga van "verslaving"naar "voeding". wanneer je bezig bent jezelf te voeden, zoals je dat doet ,met iemand van wie je houdt, dan ben je ook niet bezig met straffen. gezond eten hoort daarbij en gezond bewegen hoort daarbij. ga voor je zelf na wat gezonde voedingsmiddelen zijn, zoals fruit en groenten en gezonde tussendoortjes,zie de site www.voedingscentrum.nl. ik zou je ook willen adviseren om een eetdagboek bij te houden, waarin je opschrijft wat je eet, in welke situatie, met welke gedachten, welke gevoelens, welke dag/tijdstip. op die manier krijg je meer inzicht. weet je je zwakke momenten, dan kan je ingrijpen. je vertelt me bijvoorbeeld dat je voornamelijk 's avonds veel lekkers eet. wat is er 's avonds? verveel je je? ben je alleen en voel je je eenzaam? ben je moe? ga na wat er speelt. misschien is het verstandig om dan je gedachten ergens anders op te richten; zoals sport, bellen vriendin, naar de bios, wandelen, een klusje doen, tutten in de badkamer. wat zijn voor jou dingen die je zou kunnen invullen? wat mogelijk ook een idee zou kunnen zijn is om naar een zelfhulpgroep te gaan. de anonieme overeters bijvoorbeeld. heel fijn kan het zijn ommet lotgenoten te praten ...en...je krijgt veel adviezen!

ik wens je veel succes en sterkte. ga ervoor!

Barbara

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Heb ik een eetverslaving? Hoe kan ik afvallen?:

oznur
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-13 23:37:04
ik ga meer eten terwijl ik wil afvallen
      [Gesteld in Eetverslaving]
2007-10-29 16:12:44
Hoeveel fruit mag ik maximaal per dag?
      [Gesteld in Voeding]
2011-06-23 22:46:16
Hoeveel fruit mag ik maximaal per dag?
      [Gesteld in Voeding]
2011-06-23 22:46:20
Nog paar kilo's kwijt
      [Gesteld in Afvallen-Gelderland]
2012-02-03 20:05:16

Gemiddelde score Eetverslaving: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+