Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Inrichting
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Inrichting en krijg online een antwoord van de specialist in Inrichting

Zelf een vraag over Inrichting? Klik hier.
Meer vragen over Inrichting.
De huidige beheerder van de rubriek Inrichting:
Naam: Caroline Taal
Bedrijf: Kleurentaal kleur en interieur vormgeving
Reactiesnelheid: 185 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Caroline Taal vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over InrichtingVragen over Inrichting via RSS. Klik hier.
RSS over Inrichting op jouw website?Vragen over Inrichting op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over InrichtingVragen over Inrichting via E-mail. Klik hier.

Zijn grenen meubelen met white-look te combineren?

[Gesteld op: 18-09-2009]

Toelichting:
Ik heb grenenlook meubelen en vloer en wil een aantal meubelstukken gaan vervangen. Ik vind de white look landelijke stijl meubelen erg mooi, maar is dit te combineren met de kleur grenen? Ik ben van plan om de muren wit en een paar heel licht blauw te gaan verven.
Antwoord:

Ja hoor, dat kan goed samen. De ‘white-look’ meubelen zullen op uw vloer beter staan en mooier uitkomen dan de ‘grenenlook’ meubelen, omdat de white-look meubelen mooi contrasteren met uw grenen vloer. Bovendien oogt een kamer waar verschillende kleuren en materialen gebruikt worden spannender, interessanter. Teveel meubels en accessoires van hetzelfde materiaal en in dezelfde kleur wordt een beetje saai. Bij de kleur van grenen hout en wit passen veel kleuren. Lichtblauw past erbij, een koele kleur als tegenhanger van het warme grenen. U kunt ook verschillende nuances van (licht) blauw gebruiken, dus wat donkerder en wat lichtere blauwen om het nog interessanter te maken. Blauwgroene kleuren, staan ook heel mooi bij het oranje van grenen, nog net iets mooier dan blauwtinten. En als u graag met de trend meegaat, dan zit u met aqua tinten goed: die zijn in. Pas in ons klimaat, met toch vaak grijze luchten en koel licht, wel op met blauw. Teveel daarvan geeft een te koel effect. Zorg dat er een balans blijft tussen warm en koud, maar ook tussen vol en leeg en licht en donker. 

Ik geef u nog wat algemene tips over kleur en kleurgebruik:

·         Het beste kunt u een kleurenplan maken voordat u een ruimte gaat inrichten. Een kleurenschema voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen.

·         De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·         Voor actie en spanning kiest u complementaire kleuren, zoals lime groen met rood of citroengeel met paarsblauw.

·         Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker) om een ruimte spannender te maken.

·         Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee (donkere) kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met zo’n kleurvlak kan ook de lengte van een lange wand gebroken worden.

·         Als kozijnen en deurposten (en/of deuren) in de kleur van de wand worden geschilderd, vallen ze niet op. Dat geeft een rustig beeld. Is het de bedoeling dat ze worden geaccentueerd, geef ze dan een andere of contrasterende kleur.

·         Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

·         Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, dat kan een groot verschil geven.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e
info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Inrichting:
Luchtzuivering


Gerelateerde vragen aan Zijn grenen meubelen met white-look te combineren?:

Welke kleuren zou ik mijn meubels kunnen verven?
      [Gesteld in Inrichting]
2009-09-07 23:12:29
welke houtsoort gebruiken op witte marmeren vloer
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2008-08-18 10:24:46
welke kleuren muren
      [Gesteld in Interieur-Groningen]
2009-03-11 14:28:40
ik heb een vraag over een oosterse interieur
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2009-10-03 19:00:58
laminaatvloer op de slaapkamers
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2008-09-06 21:30:24

Gemiddelde score Inrichting: 8.6 (32x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+