Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Re´ncarnatietherapie » Vorige Levens
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vorige Levens en krijg online een antwoord van de specialist in Vorige Levens

Zelf een vraag over Vorige Levens? Klik hier.
Meer vragen over Vorige Levens.
De huidige beheerder van de rubriek Vorige Levens:
Naam: Marianne Notschaele-den Boer
Bedrijf: Rha publishing - rha reincarnatietherapie
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marianne Notschaele-den Boer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via RSS. Klik hier.
RSS over Vorige Levens op jouw website?Vragen over Vorige Levens op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via E-mail. Klik hier.

Meerdere levens met hetzelfde dier mogelijk?

[Gesteld op: 18-09-2009]

Toelichting:
Beste Marianne,

Dit jaar moest ik afscheid nemen van mijn allerliefste hond, Boomer. Begin maart, alweer een half jaar geleden, maar het is nog vers en ik mis hem gruwelijk ondanks het feit dat ik bijna helemaal overtuigd ben van een leven na de dood.


Ik heb een rare vraag, Boomer is bijna 13 geworden en ik denk zelfs nog een paar jaar ouder, hij kwam bij mij en toen zei men dat hij drie jaar zou zijn, ik had het gevoel een jaar of 5 a 6. Dus vermoedelijk is ie een mannetje van 16 geworden, hij is bijna 10 jaar bij mij geweest.

Vanaf het begin dat hij bij mij kwam had ik al het gevoel dat ik hem al jaren kende, het was gelijk vertrouwd, alsof het zo moest zijn, alsof er een puzzelstuk op de plek viel. Het was gelijk liefde. Grote liefde. Die was wederzijds. Ondanks dat Boomer in het begin een heel angstige hond was (hij was mishandeld etc.) vertrouwde hij mij onmiddellijk bij de eerste binnenkomst. Dat was heel bijzonder want hij was verder voor iedereen en alles bang, behalve dus voor mij.

Ik heb altijd het gevoel gehad alsof ik hem al eeuwen ken, alsof hij al veel vaker mijn hondje is geweest en misschien in volgende levens ook weer terugkeert als mijn hondje. Maar de vraag is: kan dat? En klopt mijn gevoel wel?

Ik voel Boomer nog regelmatig bij me, juist op momenten dat ik niet aan hem denk voel ik zijn energie, dat gaat heel snel, hij komt en gaat... Soms "zie" ik hem ook, in energievorm dan, lastig om dat te omschrijven. Hoe kan dat? Ik ben helemaal niet helderziend of zo!

Toen ik Boomer moest laten inslapen gebeurde er iets heel bijzonders. Die vreselijke spuit die het leven uit Boomer haalde was al gegeven en hij was dood verklaard. Ik draaide me plots om, opzij van me en toen kwispelde Boomer met zijn staart. Ook de dierenarts zag dit en mijn vriendin/buurvrouw die bij me was om Boomer en mij te steunen, dus ik heb mij dat niet verbeeld. Wat zou dat betekenen? Het was heel mooi in ieder geval.

Mijn verdriet is zo groot, een belangrijk deel van mijn leven is "weg". Niet helemaal natuurlijk, zijn energie is er nog, maar de Boomer zoals hij was komt nooit meer terug. Het verdriet lijkt alleen maar erger te worden. Heb je nog tips voor mij om er beter mee om te leren gaan?

Een foto sturen kan hier niet maar op dit adres staat Boomers foto:

http://spiegeltje.web-log.nl/photos/uncategorized/2009/03/10/boomer4ever_2.jpg

Ik hoop dat je wat mag voelen en/of me wat op weg mag helpen. Alvast bedankt!

Anja
Antwoord:

Hallo Anja,

Dankjewel voor je uitgebreide mail. Gelukkig is-t-ie lang, dan kan ik beter 'voelen'. Ik heb ook even snel een blik geworpen op de foto van Boomer omdat je het linkje had toegevoegd, handig van je.

Om meteen je belangrijkste vraag te beantwoorden. Het lijkt me mogelijk dat je meerdere levens samen kunt hebben met een specifiek dier, waarom niet. Een dier heeft ook een ziel en honden kunnen trouwe metgezellen zijn, ook in meerdere levens. Toch kom ik het niet zo heel vaak tegen. In jouw geval denk ik dat het goed mogelijk is, ook al zullen sommige nuchtere mensen daar raar tegenover staan. Laat ze dan maar lekker denken... ;)

Ik denk dat je gevoel juist is, dat Boomer ouder is geworden. Ik schat m op vijftien bij zijn sterven.

Aan beeldfragmenten zie ik wat betreft Boomer en jou het volgende: de tijd van Louis de 14e, Frankrijk. Je was een bediende, eenvoudige vrouw, bij een welgestelde familie op een landgoed. Midden Frankrijk? Dat weet ik niet zeker. Ik zie je in simpele kleding, lang schortrok, wit mutsje op.

Die familie had vele jachthondjes. Eén van die jachthondjes was Boomer van nu. Hij zag er toen dus anders uit, ander ras. Een paar van die jachthondjes werden binnen gehouden en moesten verzorgd worden door het personeel. Jij verzorgde een van die hondjes (Boomer nu) omdat hij beetje kreupel liep. Je had n zwak voor hem en hebt hem vertroeteld en verwend. Hondje blij met zoveel aandacht en jij blij met lief beestje, iets voor jezelf. In dat leven had je weinig spullen van jezelf, arm.

Logisch dat je zo een bepaalde vriendschap opbouwde. Liefde gaat over grenzen en tijd heen, dierenliefde vast ook. Dus als je elkaar (hond/vrouw) weer een keer tegenkomt in andere verpakking (nieuw lichaam) dan kan het goed zijn dat het fijne gevoel van toen onmiddellijk voelbaar is, voor allebei.

Of je meerdere levens samen bent geweest, kan ik niet zeggen. Het blijft bij deze beelden.

Wat je beschrijft over 'Boomer nog kunnen voelen/zien' is een normaal verschijnsel. Daar hoef je niet perse paranormaal voor te zien. Het gebeurt vanuit liefde voor elkaar. Aan elkaar denken/'t missen, geeft een vorm van contact, soms voelbaar/soms zichtbaar. Omdat je heel erg vaak denkt aan Boomer, is hij als vanzelf vaker bij jou in de buurt. Een dier wil zijn baas plezieren, en is trouw, zelfs na de dood. Sommige moeders zijn bijv ineens heldervoelend als hun kind iets mankeert, ook al zijn ze niet in dezelfde kamer in huis en speelt t kind bijv buiten. Dan weten ze bijv. zomaar ineens dat er iets mis is met hun kind. Dat noemen ze dan moederinstinct. Je kunt ook zeggen: dat is paranormaal, omdat je elkaar niet ziet en toch iets van elkaar weet. Dat heeft te maken met telepathische verbindingen, energieverbindingen. Die zijn er tussen mensen ondering,maar ook tussen mens en dier.

Boomer zei gewoon gedag, kwispelde nog even als dank voor je goede zorgen. De dierenarts zal wel zeggen dat het een spasme was ofzo, maar laat ze lekker kletsen. Ik heb wel meer kleine wondertjes gezien tussen mens en dier. Zo ligt mijn kat tegenwoordig in het hondenhok buiten te slapen. Onze poes is pas gestorven, de kat mist zijn maatje. Mijn hond is een half jaar geleden overleden, maar zijn energie hangt nog regelmatig in de buurt van het hondenhok. De kat voelt dit en heeft op deze manier toch gezelschap, van een overleden hond.

Een vriendin van me die helderziend is, zag ooit een hond de straat op vluchten, toen ze aanbelde bij iemand. Ze riep: uw hond gaat er vandoor! De mw. bij de deur zei, dat kan niet, onze hond is dood. Maar zij zag m duidelijk nog hollen.... en ze wist niet eens dat die mensen een hond hadden, toch kon ze m helemaal juist beschrijven.

Als advies geef ik je het volgende: blijf niet te lang hangen in het verdriet om je geliefde Boomer. Richt je wat meer op mensen, je geeft teveel liefde aan dieren. Niet dat dat erg is, maar ik weet zeker dat er ook mensen verliefd op je kunnen worden, van je kunnen houden en omgekeerd, dat je die liefde geeft.

Zet een foto neer van Boomer, steek een kaarsje aan en schrijf m een lange, liefdevolle afscheidsbrief. Misschien komt er dan plaats voor een nieuwe geliefde, mens of dier.

Heel veel succes met het verwerken van je verlies. Ik denk dat Boomer nog vaak denkt aan zijn koekjes die je m met liefde gaf. En wie weet, een volgend leven is mogelijk. l Denk dat Boomer een trapje op de ladder omhoog gaat van slimme lieve hond, naar een slimme, nog intelligenter hondje en dat hij de volgende keer een ander hondenras probeert. Wij mensen wisselen immers in levens ook van geslacht en van ras, een hond ook.

Liefs! Marianne

 

 

 

 

 

 
Reactie vraagsteller:
Beste Marianne,

Ontzettend bedankt voor je uitgebreide antwoord! Toen je over Louis de 14e schreef en Frankrijk kreeg ik enorm veel kippenvel en koude rillingen, altijd een teken dat het klopt, dat ik me ermee verbonden voel! Als kind sprak ik al Frans zonder accent, later vroeg de leraar Frans mij of ik toevallig Franse familie had, of ik daarom zo goed Frans sprak!

Het bijzondere is dat Boomer in dit leven wat hij nu met mij gehad heeft ook kreupel was en ik heb hem jarenlang met liefde verzorgd! En ik heb zelf in dit leven nog altijd niet veel materiele bezittingen, precies genoeg om van te leven, wat frapant! Misschien heeft het met toen te maken!

Een spasme na de dood nadat een dier al onder narcose is gebracht voor de laatste prik is eenvoudig onmogelijk, ik weet dat het geen spasme was, het was afscheid!

Met mensen heb ik veel moeite, met dieren niet, die hebben geen dubbele agenda's etc. Ik ben gelukkig met mijn diertjes en minder gelukkig met de mensen. Echt erg vind ik dat niet.

Er branden hier dagelijks kaarsjes voor Boomer bij zijn foto en zijn asbusje. Een brief is een goed idee, ik heb ook gedacht om een boekje over hem te schrijven. Het verdriet zal wel een beetje blijven, hij was bijzonder, maar ik heb er wel vrede mee, want hij was plotsklaps heel erg ziek, zijn tijd was gekomen, ik heb hem veel lijden kunnen besparen, gelukkig maar. Boomer zal vast een nieuw hondenras proberen! En ik hoop dat hij dan weer bij mij mag wonen, waar en in welke hoedanigheid dan ook.

Nogmaals heel erg bedankt en veel liefs!
Anja 
Antwoord Beheerder:
Hallo Anja,
dankjewel voor je reaktie terug! Fijn om te horen.
En bijzonder, al die overeenkomsten. Soms ben ik zelf reuze verbaasd over wat ik allemaal 'zie' of 'weet'...
Lieve groet en n fijn weekend!
Marianne
Beantwoord door:
Marianne Notschaele-den Boer
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Meerdere levens met hetzelfde dier mogelijk?:

paard met staartmanenexceem is dat koop ontbindend
      [Gesteld in Advocaten-Drenthe]
2007-11-04 21:21:20
Invoer pup uit Brazilie mogelijk?
      [Gesteld in Huisdieren]
2009-01-24 10:10:10
ALLEEN GELEI (gezien bij Mooi weer de leeuw )
      [Gesteld in Kattenvoeding]
2009-03-23 15:30:40
Mijn kitten heeft een inenting gehad.
      [Gesteld in Kattenvoeding]
2009-09-20 13:37:52
Heeft de dierenarts fouten gemaakt?
      [Gesteld in Honden]
2010-08-30 13:06:14

Gemiddelde score Vorige Levens: 8.0 (748x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+