Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

consequentie start rechtspersoon en later omzetten

[Gesteld op: 17-09-2009]

Toelichting:
ik ben mij aan het orienteren op een rechtsvorm voor een kantoor voor inkomensbeheer.. nu is de 18000 voor een bv initieel moeilijk op te brengen. Klopt het dat je dit bedrag kan lenen om het vervolgens na oprichting weer terug te geven ?

Zo niet, is het misschien een goede optie om te starten met een stichting en deze 1 jan om te zetten naar bv (per 1 jan zal de 18000 eur eis komen te vervallen. Het probleem waar ik mee zit is dat als de stichting door het kantongerecht als bewindvoerder is aangesteld voor een inkomen welke inpact heeft het dan als de stichting een bv wordt.. of is dat weer eenvoudig op te lossen door een bv onder de stichting te hangen.. misschien overvraag ik u nu en kan ik het beste een met een accountant of notaris om tavel .. welke van de twee kan overigens het beste adviseren in dergelijke zaken?
Antwoord:

Ik ben accountant, en kan u hier wel het een en ander zeggen. Via deze website krijg ik wel vaker vragen van mensen die denken even snel een stichting op te richten voor een onderneming. Laat ik u hier uit de droom helpen: een stichting is niet de geschikte juridische rechtsvorm voor een onderneming. Waarom niet? Een stichting wordt altijd opgericht voor een ideeel doel, en dat houdt bijvoorbeeld in dat geen winst mag worden beoogd. Als er toch winst wordt gemaakt, dan heeft u daar niets aan. U wordt namelijk niet de eigenaar van de stichting, want een stichting is van niemand. Ze wordt alleen bestuurd door een voorzitter, secretaris en penningmeester, maar als er winst wordt gemaakt dan mag dit niet worden uitgekeerd. Wel kan u in loondienst komen van de stichting.

Het is dan ook absoluut onmogelijk om een stichting om te laten zetten in een B.V., want een B.V. wordt wel uw eigendom. Uw opmerkingen over kantongerecht en bewindvoerder kan ik dan ook niet plaatsen, die hebben hier niets mee te maken. Wel kan een B.V. onder een stichting worden gehangen, maar nogmaals: daar heeft u niets aan, want als er geld wordt verdiend is dat niet van u.

het is juist dat het B.V.-recht gaat veranderen, en dat er in de toekomst geen storting van 18000 euro aandelenkapitaal nodig is. Maar dat werd een paar jaar geleden al aangekondigd, en steeds wordt de invoeringsdatum uitgesteld. Ik vermoed dan ook dat 1 januari a.s. niet de invoeringsdatum wordt, dat zal vast 6 of 12 maanden later worden.

Om op uw eerste punt terug te komen: als u geen 18000 euro heeft, kan u inderdaad dit geld gewoon ergens lenen. Het gaat er om dat er een bankrekening wordt geopend op naam van de B.V., en dat er vanaf uw eigen bankrekening 18000 euro op die rekening wordt gestuurd. vervolgens stelt de bank een verklaring op waaruit blijkt dat het kapitaal is gestort, en die heeft de notaris nodig om de B.V. op te richten. Na de oprichting mag u met uw geld doen wat u wilt, dus als u de lening wilt aflossen dan kan dat. Er is een kleine "maar" bij, maar het gaat te ver om u hier alle voor- en nadelen te vertellen. Ik raad u aan als uw plannen concreet worden een accountant in uw regio in te schakelen, die u overal over kan informeren, en adviseren.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan consequentie start rechtspersoon en later omzetten:

Mijn Acer 5630 laptop , start op niet meer op?
      [Gesteld in Computer Reparatie]
2007-12-18 15:11:08
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Graag nog reactie op vorig antwoord:
      [Gesteld in Microsoft excel]
2016-12-26 09:04:58
intrekken verkoop kitten na mondelinge afspraak
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2017-08-26 20:13:37

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (618x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+