Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Tuin
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Tuin en krijg online een antwoord van de specialist in Tuin

Zelf een vraag over Tuin? Klik hier.
Meer vragen over Tuin.
De huidige beheerder van de rubriek Tuin:
Naam: Mona Wiarda
Bedrijf: Adviesburo m wiarda
Reactiesnelheid: 42 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Mona Wiarda vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over TuinVragen over Tuin via RSS. Klik hier.
RSS over Tuin op jouw website?Vragen over Tuin op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over TuinVragen over Tuin via E-mail. Klik hier.

Erfafscheiding te hoog

[Gesteld op: 16-09-2009]

Toelichting:
We lopen tegen het volgende probleem op:
op de erfafscheiding stond al 30 jaar een rij coniferen, die jaarlijks wel getopt werden en waarvan ik de overhangende takken aan mijn kant jaarlijks terugsnoeide. Onlangs, na 30 jaar, vroeg mijn buurman, waar overigens geen goede verstandhouding mee is, opeens of ik het goed vond of hij zijn coniferen eruit haalde. Ik wilde geen problemen en heb gezegd dat ik daar geen bezwaar tegen had. De coniferen zijn weg en er zijn houten schermen voor in de plaats gekomen. Helaas ben ik daardoor nu mijn privacy in de tuin kwijt omdat de coniferen een stuk hoger waren dan de daarvoor in de plaats gekomen schermen, die wat mij betreft dus te laag zijn.
Ik kijk nu tegen 2 dakkapellen aan en de mensen die daar wonen kijken bij mij in de tuin, en dat vinden we na 30 jaar natuurlijk niet prettig. Toen heb ik bedacht dat ik aan mijn kant van die mooie, roestige open schermen wilde laten neerzetten. Ik heb daartoe opdracht gegeven aan een hoveniersbedrijf en dat heeft dat ook gedaan, onder protest van mijn buurman, die het te hoog vond. Ten tijde van het plaatsen hiervan waren wij op vakantie. Overigens heb ik niet overlegd met mijn buurman, en dat dan omdat deze man niet geheel betrouwbaar is gebleken met afspraken.
Mijn buurman heeft mij zojuist benaderd en dringend verzocht de schermen te laten zakken omdat hij nu tegen de roestige bovenkanten aankijkt en dat niet mooi vind, hij eist min of meer dat dit gebeurt. Ik wil dat, omdat het mijn bedoeling is de schermen te laten begroeien met groen, en gedeeltelijk is dat al zo, omdat ik er een al jaren bestaande klimroos heb groeien die ik al heb vastgesnoerd tegen het open (ijzeren) scherm en heb dat de buurman ook meegedeeld. Hij wil hier totaal niet naar luisteren, niet naar mijn argumenten, over onze privacy, en ook niet over dat ik de schermen verder wil laten begroeien met groen. Ik schat dat de hoogte van het scherm vanaf de grond ca. 2,25 of 2,30 is. Aan de ene kant wil ik het niet laten escaleren en aan de andere kant wil ik de buurman ook niet tegemoet komen, omdat hij veroorzaakt heeft dat ik nu mijn privacy deels kwijt ben, en ik het uiteraard wilde laten begroeien. Wat kunt u mij hierover adviseren, anders dan gaan praten en om de tafel, dat wil de man niet. Hij wil alleen dat ik de schermen lager ga maken en verder nergens over praten.
Antwoord:
Tenzij u toestemming hebt van de buren (liefst schriftelijk vastgelegd) of beschikt over een bouwvergunning, zijn de schermen inderdaad te hoog. Wat er zonder bouwvergunning of met lichte bouwvergunning mag is afhankelijk van de regelgeving in uw gemeente. Veel gemeentes volgen hiervoor de richtlijnen van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). U kunt online zelf al vast globaal checken of voor uw constructie een bouwvergunning nodig is via de website www.vrom.nl/bouwvergunningen_online.
Meer over wat er op of naast de erfgrens qua beplanting wel en niet mag kunt u verder globaal lezen op www.mwiarda.nl/appeltern/buren_bomen_wet.doc.
Beantwoord door:
Mona Wiarda
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Tuin:
Biologisch Tuinieren
Bloemschikken
Bonsai
Fruitteelt
Groenten
Ontwerp, Aanleg & Onderhoud
Planten
Terrasverwarming
Tuinproducten
Vijvers
Volkstuinen


Gerelateerde vragen aan Erfafscheiding te hoog:

hallo,ik heb een vraag over arm en borstspieren .
      [Gesteld in Fitness]
2007-10-31 22:06:30
Wat is een goed fitness schema?
      [Gesteld in Fitness]
2008-01-16 12:58:01
Schouders en borst
      [Gesteld in Fitness]
2008-01-23 16:05:33
Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
Hoogte coniferen toegestaan?
      [Gesteld in Burenrecht advocaat]
2009-02-17 10:16:34

Gemiddelde score Tuin: 8.5 (927x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+