Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Levenswijzen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Levenswijzen en krijg online een antwoord van de specialist in Levenswijzen

Zelf een vraag over Levenswijzen? Klik hier.
Meer vragen over Levenswijzen.

Beheerder worden?

De rubriek Levenswijzen heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Levenswijzen Klik hier.

RSS over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via RSS. Klik hier.
RSS over Levenswijzen op jouw website?Vragen over Levenswijzen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via E-mail. Klik hier.

ik voel me zo verdomd alleen

[Gesteld op: 08-09-2009]

Toelichting:
Hallo,
Ik ben een vrouw van 57 jaar.
Op 26 februari van dit jaar ben ik officieel gescheiden. Woonde echter al sinds juli vorig jaar niet meer bij mijn ex. Er is ontzettend veel gebeurd n.l. en heb 12 weken vrijwillig in een centrum voor psychisch herstel gezeten. Met ups en downs ben ik een heel eind gekomen maar nu is het volgende gebeurd. Mijn dochter ze wordt in oktober 18 zou bij mij komen wonen en een keer in de 2 weken een lang weekend naar mijn ex gaan. Dit is niet altijd gelukt omdat hij boos was hierover en het op haar uitkuurde. Sinds begin mei van dit jaar heeft hij een vriendin die drie kinderen heeft. Sindsdien is mijn dochter erg veel veranderd tegenover mij en erg afstandelijk geworden. Ik kan goed begrijpen dat ze liever bij een volledig gezin is zoals bij hem dan alleen met je moeder op een appartement te zitten. Nu heeft ze op 6 gebeld en zei dat ze me persoonlijk wilde spreken. Ik zei haar dat ik wist waar het over ging dat ze zich daar gelukkiger voelde. Op 7 september s'avonds heeft e al een heleboel spullen opgehaald. (hij had haar met de auto gebracht) Ik heb haar gevraagd of ze er goed over had nagedacht want dat dit definitief was. Dat had ze zei ze. Heb nog wel een paar smsjes gehad of ik niet boos was want ze wilde me wel blijven zien, (logeren.)
Toen ze weg was heb ik heel erg veel gehuild want het doet zo'n zeer.
Nu heb ik naar mijn gevoel echt bijna niemand meer. Drie vriendinnen heb ik en daar ben ik wel blij mee hoor maar toch voel ik me zo verdomd alleen.
Antwoord:
Hallo,

dat begrijp ik maar al te goed. Het proces waar je doorheen gaat in een scheiding is wellicht een van de heftigste die je als mens kan overkomen. En zeker als daar kinderen bij betrokken zijn. Wat je volgens mij goed hebt gedaan, is je dochter laten gaan, hoe moeilijk dat ook is. Je uiting dat het definitief was, is wellicht minder handig gekozen en ik hoop dat je daar in de toekomst uitleg over kan geven aan haar. Ik kan me namelijk zo voorstellen dat je dat zei in een onbewuste uiterste poging van druk uitoefenen dat ze maar zou blijven. Zij heeft daar zo haar redenen voor en wellicht komen die in een later stadium naar boven, als de stof wat is neergedaald. 

Kijk uit dat je niet onbewust gaat zoeken naar nog meer redenen om jouzelf de schuld te geven van van alles. Het is nu zoals het is, en daaruit zal jij ook leren over jezelf net als je ex en dochter. Hoewel het niet makkelijk is, probeer te accepteren wat er is en zoveel mogelijk ook je aandacht te houden op wat wel mooi en goed is in je leven. Let wel: niet alleen maar positiviteit, want dat wordt een gekunsteld verhaal. Maar in alle realiteit je verdriet er laten zijn, en tijdens of kort na dat verdriet er achter proberen te komen wat het over jou zegt... dan bedoel ik het volgende. Kijk of er een stem in je is die tegen jou bijv. zegt 'het is jouw schuld dat ze is weggegaan' of 'je bent een slechte moeder' o.i.d. Deze stemmen of interne dialogen zeggen iets over waar jij zelf in de loop der jaren negatief overtuigd bent geraakt over jezelf. Dat is het gevolg van vele malen herhaald denken of zeggen of horen dat je het niet goed doet of niet goed genoeg bent of iets dergelijks. Als je zo'n interne dialoog waarneemt, richt daar dan je aandacht op en volg het gewoon, ga er in mee en observeer waar het heen gaat. Als er gevoelens komen, laat die er gewoon zijn en druk ze nooit weg. Dat moet worden ontladen. 

Omdat dit in de meeste gevallen negatieve overtuigingen zijn is het zaak dat je oog blijft houden voor de mooie en positieve zaken in je leven, en daar ook dankbaarheid voor blijft voelen. Dat doe je niet op het moment dat je de negatieve overtuiging en dito gevoelens voelt, die laat je er eerst gewoon uitkomen. Maar als de bui over is, probeer je aandacht dan ook te brengen naar de mooie zaken van het leven. En hoe hard het wellicht nu ook klinkt, de situatie heeft ook zijn goede kanten. Want bijvoorbeeld: je kan nu meer aan jezelf toekomen, iets wat je wellicht niet al te vaak deed tijdens je relatie? Dat zal in het begin dubbel en wellicht zelfs ongewenst aanvoelen, maar hoe meer rust je vindt in je huidige situatie, hoe meer je aan jezelf zal toekomen. Maar onderdruk nooit je gevoelens en emoties. Hoe je ze communiceert is vers 2, maar onderdrukken of wegstoppen is het slechtste wat je kan doen. Neem je tijd om rustig door dit proces te gaan zonder jezelf af te keuren, en als het gebeurt, observeer dan wat er gebeurt. Zo werk je alle onderdrukte en niet geuitte emoties door totdat er rust in je terugkeert.

Zoals alles in het leven hebben ook deze situaties een betekenis. In mijn geval had het te maken met het ten diepste durven opkomen voor wat zich in mij manifesteert aan wensen, gevoelens etc... Ik heb uiteindelijk daardoor geleerd dat - wat iemand ook vindt van wat ik voel of denk of ben - het alleen maar gaat over hoe ik over mijzelf denk in alle oprechtheid. En tegelijkertijd open blijf voor verandering, flexibiliteit en het doorzien van mijn ego/persoonlijkheid. Doordat ik ben gaan staan voor wie ik zelf ben, is zelfs de relatie met mijn ex en onze kinderen op het best denkbare niveau op dit moment en daar ben ik heel dankbaar voor. Zowel zij als ik hebben een nieuw leven opgepakt waarin we de kinderen begeleiden in hun speelveld, als coaches. Dat is ook voor jou mogelijk.

Ik hoop daarom ook van harte dat het je alle goeds mag brengen en je het geluk in jezelf weer mag hervinden. Mocht je meer willen weten, hoor ik het wel of kijk even op mijn website www.es-sense.nl

Sterkte en succes met alles
Marco.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Levenswijzen:
Kindervrij
Naturisme
Straight Edge
Veganisme
Vegetarisme


Gerelateerde vragen aan ik voel me zo verdomd alleen:

graag ontvang ik meer info over schaamlipverkleing
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-15 22:11:00
Hoe kan ik beter en sneller bij mijn gevoel komen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-26 21:52:13
liefdes verdriet overwinnen
      [Gesteld in Levenswijzen]
2009-07-01 19:33:32
Intens en bewijsdrang in relaties
      [Gesteld in Vorige Levens]
2012-04-08 13:37:43
Mijn bouvier hangt verschrikkelijk aan mij.
      [Gesteld in Hondengedrag]
2011-11-25 15:49:31

Gemiddelde score Levenswijzen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+