Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Inrichting
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Inrichting en krijg online een antwoord van de specialist in Inrichting

Zelf een vraag over Inrichting? Klik hier.
Meer vragen over Inrichting.
De huidige beheerder van de rubriek Inrichting:
Naam: Caroline Taal
Bedrijf: Kleurentaal kleur en interieur vormgeving
Reactiesnelheid: 185 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Caroline Taal vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over InrichtingVragen over Inrichting via RSS. Klik hier.
RSS over Inrichting op jouw website?Vragen over Inrichting op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over InrichtingVragen over Inrichting via E-mail. Klik hier.

hallo. ik wil onze slaapkamer behangen met

[Gesteld op: 04-09-2009]

Toelichting:
foto behang een kant bos en de andere waterval
wat voor een kleur kan ik het plafond doen?er is een schuine kant die ook een kleur moet hebben. ook heb ik een soort plafonlamp in een voor van takken. graag uw antwoord en raad. vriendelijke groet sandra.
Antwoord:

Hallo Sandra,

Het plafond kun je het beste wit schilderen, tenzij het heel hoog is. Is dat in jouw slaapkamer het geval? Heb je het gevoel dat het plafond in de slaapkamer te hoog is en ‘voelt’ de ruimte niet prettig aan? (zoals bij een klein, smal toilet met een plafond op normale hoogte). Is dat laatste het geval, dan kun je het plafond beter een kleur geven. Hoe donkerder de kleur, hoe lager het plafond lijkt. Plafonds met een normale hoogte of lage plafonds kun je het beste wit maken. Het is niet nodig plafonds een offwhite tint te geven. (maar het kan wel) Alle kleuren van de kamer stralen af op het plafond, aan de randen van het plafond bij de muren meer dan in het midden. Een plafond is dus niet gauw te wit.

Voor de schuine wand in je slaapkamer zou ik een kleur kiezen die ook in het fotobehang voorkomt. Geef dit vlak ik een rustige lichte kleur, zodat het fotobehang alle aandacht krijgt. Begrijp ik het goed dat je twee wanden met fotobehang wilt behangen? Wordt dat niet wat te veel van het goede? Zo’n wand met fotobehang geeft een heel leuk effect en is een enorme blikvanger, daarom zou ik het beperken tot één wand. Zoek voor de overige wand(en), net als voor de schuine wand, een kleurtoon die ook in het fotobehang voorkomt. De kleur mag dus best lichter of donkerder zijn dan de kleur in het fotobehang. Om de bossfeer verder door te voeren, lijkt een (warme) lichte groengele tint me geschikt voor de wanden. Welke tint het beste past , hangt natuurlijk ook af van de vloerkleur. Zorg dat alle kleuren goed bij elkaar passen. Je zou een muur ook in een donkere bruintint kunnen verven. En hier en daar een spatje oranje of rood, als tegenhanger. Leuk om een lamp toe te passen in de vorm van takken. Er zijn ook krukjes of tafeltjes te koop die op een boomstronk lijken. Voor meer verlichting in bossfeer zie www.brunklaus.nl.(ik denk aan the log) Kijk ook nog even naar de algemene tips over kleur en kleurgebruik hieronder:

·         De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleurtoon, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·         Voor actie en spanning kies je complementaire kleuren of beter nog kleuren die daar net naast liggen, zoals lime groen met rood of citroengeel met paarsblauw.

·         Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, paars, de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.

·         Voor kleine ruimtes raad ik af grote contrasten te gebruiken op grote oppervlakken zoals muren. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurtonen hebben. 

·         Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.

·         Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken wordt ook de lengte van die wand gebroken. 

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e
info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Inrichting:
Luchtzuivering


Gerelateerde vragen aan hallo. ik wil onze slaapkamer behangen met:

Advies voor kleur in slaapkamer
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-01-18 14:57:48
grijs in de slaapkamer in combi met creme bed?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-02-24 22:51:24
Welke kleuren best op muren/gordijn?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-09-02 16:36:24
kan ik in 1 kamer 2 kleuren gebruiken?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2010-03-26 18:38:10
Dessin van gordijnen versus vloerbedekking
      [Gesteld in Interieur-Drenthe]
2010-08-21 20:51:56

Gemiddelde score Inrichting: 8.6 (32x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+