Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Welke kleuren de muren geven in woonkamer+gordijn?

[Gesteld op: 02-09-2009]

Toelichting:
Nieuwe woonkamer is 3.70lx3.90b(achterste stuk, doorgang naar keuken 1,20m tegen inham grenzend (inhamkant 1m bevat deur naar trapberging), raam+tuindeur 2.90m), 3.00lx4.30b (voorste stuk, deur vanuit hal tegen korte stukje wand grenzend aan 1.20m van inham, raam 1.90m midden in wand 4.30m) en dan nog middenstukje: 1.10x3.10. Lange wand is dus in totaal: plm. 7.80m.

Hebben 2 banken 3+2zits in grijs/blauw leer, middenhoutkleur laminaat, rode accessoires (geen felrood) (schilderij met rood/creme).
Zwarte tv/surroundset en tv-meubel. Overige meubels in blankeiken, waaronder hoge kast. Lichtgrijze lamellen vooralsnog. Mogelijk overgordijnen erbij/ipv / of vouw/rolgordijn, maar in welke kleur?
Antwoord:

Zonder beeld van uw woonkamer is het een beetje lastig om een goed kleuradvies te geven. Want wat is een middenhoutkleur laminaat, is dat een roodachtig kleur of meer geel, of is het oranjeachtig? En blank eiken, is dat meer gelig eiken of witachtig?

Verder gebruik u de kleuren grijsblauw en rood. Bevalt die kleurstelling u goed? En ook de combinatie daarvan met uw vloer en meubels? Dan zou ik geen andere kleuren toevoegen aan dit kleurenpalet en voor de wanden en gordijnen zoeken naar kleuren in dezelfde kleurtoon (ton sur ton kleuren dus) Bijvoorbeeld een grijs met een rode basis voor de muren. Dat kan een vrij lichte kleur zijn, met een warme ondertoon. Of een grijs met een blauwe ondertoon, die bij de kleurtoon van de bank hoort. Of een offwhite met rode ondertoon (iets rozigs dus) Schilder dan bijvoorbeeld drie wanden in een lichte tint grijs of wit met een roze tint, en geef één wand of muurvlak een donkerdere kleur. Grijs met rode ondertoon of een nuance van het rood van uw accessoires of blauwnuance van de bank.

Of bent u op zoek naar een hele andere kleurstelling voor uw woonkamer en wilt u de rode accessoires vervangen? Bij een geelachtige vloer staan roodpaarse of blauwpaarse tinten goed. Bij een roodachtige vloer doen groengele of groene tinten het heel mooi en bij een oranjeachtige vloer kunt u groene of blauwgroene kleuren gebruiken. Roodpaars en blauwpaars zullen waarschijnlijk nog wel bij uw blauwgrijze bank passen, maar of de andere combinaties passen?

Wat u kiest hangt natuurlijk ook erg af van uw voor- of afkeur van bepaalde kleuren.

Voor gordijnen wordt vaak een neutrale kleur gekozen, omdat dan gemakkelijker een andere accentkleur gekozen kan worden. (accessoires, muur of muurvlak)

Het neutrale tint hoeft niet meteen wit te zijn, licht- of donkergrijs is ook gemakkelijk te combineren is met andere tinten. Of zwart natuurlijk. Maar misschien wilt u uw interieur helemaal niet vaak van kleur veranderen. Dan kunt u natuurlijk best een kleur voor de gordijnen kiezen. Of een gestreept gordijn waarin verschillende kleuren terugkomen. Zie de hierboven genoemde kleuren of combinaties van kleuren.

Er zijn zoveel goede mogelijkheden, het is ondoenlijk om die allemaal op te noemen.

Ik geef u nog een rij tips over kleur en kleurgebruik:

·         Het beste kunt u een kleurenplan maken voordat u een ruimte gaat herinrichten. Een kleurenschema voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen.

·         De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·         Voor actie en spanning kiest u complementaire kleuren, zoals lime groen met rood of citroengeel met paarsblauw.

·         Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker).

·         Haal verfstalen of liever nog grotere stalen in huis en bekijk ter plekke hoe de kleuren eruit zien, hoe ze bij elkaar passen en hoe ze elkaar onderling beïnvloeden. Leg er ook de stoffen en andere materialen naast. Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, een groot verschil

·         Weet u nog niet goed welke kleuren u wilt, maak dan een sfeercollage. Een sfeercollage is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichtingen en/of nieuwe kleuren. Kies wat u het mooist vindt, wat u het meest aanspreekt. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, stof, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. U kunt weer iets toevoegen of weghalen als het u toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die u voor de ruimte zoekt.

·         Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

·         Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, een groot verschil

·         Zorg voor voldoende contrasten in een ruimte. Door donkere en lichte kleuren, ronde en hoekige vormen, zacht en hard materiaal, oude en nieuwe spullen, op de juiste manier te combineren, creëert u een goede balans in huis, zonder dat het saai wordt.

Veel succes. En wilt u wat hulp bij het maken van kleurkeuzes? Ik help graag!

Mailt of belt u mij vrijblijvend voor een prijsopgaaf.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e
info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke kleuren de muren geven in woonkamer+gordijn?:

Welke kleur gaat niet vervelen en geeft warmte?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2008-11-30 15:58:09
Welke kleur muren in kamer-en-suite?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-03-04 10:41:20
kleuradvies nodig
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-03-14 16:31:15
Graag kleuradvies voor muren van mijn woonkamer.
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-05-08 21:14:07
Kleuradvies muren toilet en tienerkamer
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-06-26 20:12:54

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+