Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Voeding » DiŽtetiek
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek DiŽtetiek en krijg online een antwoord van de specialist in DiŽtetiek

Zelf een vraag over DiŽtetiek? Klik hier.
Meer vragen over DiŽtetiek.
De huidige beheerder van de rubriek DiŽtetiek:
Naam: Bart van Gelder
Bedrijf: Barima sport & welzijn
Reactiesnelheid: 86 uur
Waardering: 6.7 (van max. 10)
Meer informatie over Bart van Gelder vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over DiŽtetiekVragen over DiŽtetiek via RSS. Klik hier.
RSS over DiŽtetiek op jouw website?Vragen over DiŽtetiek op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DiŽtetiekVragen over DiŽtetiek via E-mail. Klik hier.

Hoe kom je veel aan ?.

[Gesteld op: 02-09-2009]

Toelichting:
Een vriend van mij heeft vanwege alcohol nogal zijn lichaam beschadigd. Nu drinkt hij niets, maar valt gruwelijk af. Zo'n 25 kg in een paar weken tijd. Het valt te wijten aan de medicijnen (vanwege suiker) en tevens de schildklier. Nu zijn de medicijnen weg overigens en moet nu kijken hoe het gaat. Wat moet iemand nu eten om heel veel aan te komen ?!
Antwoord:
Eerst wil ik toelichten wat alcohol veroorzaakt. Pas van daaruit begrijp je het advies dat daarop volgt.
Een alcoholverslaving is een zeer zware last. Alcohol werkt al bij vrij kleine hoeveelheden echt als een gif. Het beschadigt organen en metabole processen die dan juist altijd opnieuw naar alcohol vragen om de schade te omzeilen.
Als je die verslaving doorbreekt loopt herstel moeizaam en langzaam. Heel lang blijft de begeerte naar alcohol aanwezig. Bovendien kijkt niemand op als een naaste alcohol gebruikt en zelfs dronkenschap is maatschappelijk gewoon aanvaard. Overal kan je alcoholische drank verkrijgen. Dat maakt het nog moeilijker.
Er is heel veel wilskracht en een stevige persoonlijkheid nodig om met alcoholgebruik te stoppen. Juist de wilskracht en de persoonlijkheid worden door alcohol het sterkst aangetast. Dat is overigens het grootste verschil tussen mens en dier. Een dier handelt volgens instincten en heeft geen individuele persoonlijkheid, alleen een soort raspersoonlijkheid die voor heel die dierengroep identiek is. Daardoor werkt alcohol bij een dier ook totaal anders dan bij de mens.
Bij wilskracht en persoonlijkheid spelen vooral suikerbalansen en mineraalbalansen een belangrijke rol. Verder is de lever daarbij het hoofdorgaan. De schildklier volgt eigenlijk de lever.
Het is merkwaardig dat alcohol veel langer aantoonbaar blijft in de urine dan in het bloed. Het lichaam zet alcohol immers deels om in suikers. Deze hoeveelheid verdwijnt dus uit het bloed en verschijnt nog niet in de urine. Daartoe oefent het lichaam een soort omgekeerde vertering. Na langdurig alcoholgebruik moet het lichaam dit weer afleren. In afwachting is vermageren dus heel normaal. Je mag eten wat en hoeveel je wil. Je lichaam kan het niet verteren en dus niet gebruiken. Integendeel, het gaat je reserves verder verteren zoals het eerder de alcohol verteerde.
Medicijnen gaan nog eens bijkomend de lever verzwakken.

Advies:
Eerst de lever versterken:
Het komt wellicht commercieel over, maar ik ken maar één middel dat echt doeltreffend de lever versterkt en dat maak ik zelf: de enzyme regulator, te bestellen via info@thylbert.be (zie www.thylbert.be).
Aanvullend zou de patiënt de kombucha biodynamic kunnen drinken (zie ook www.thylbert.be). (Let op geen carpe diem, want die bevat veel suiker en is gepasteuriseerd en belast de lever!)
Dan de schildklier ondersteunen:
Daarvoor zijn er wel meer middelen, maar onze nieuwe mineral regulator is daarvoor ook zeer goed.
Voeding: vermijdt suiker, chocola, aardappelen en gebak van wit meel. Gebruik zoveel mogelijk granen. Het is zelfs belangrijk dat je biologisch vol graan gebruikt. Dit kan je best in kokend water even aan de kook brengen en dan de kookpot in een deken wikkelen. Na drie uur is het graan zacht en kan je het mengen met melk of fruit of groenten en eventueel honing.
Voor dergelijke patiënt raad ik aan: als zoetmiddel alleen honing, als groente vooral veel wortelgewassen (wortel, rode biet, pastinaak, bataat, knolselder, koolraap, ...) en verder veel fruit (vers en gedroogd). Maar als basisvoeding is vol graan onvervangbaar. Je kan best alle graansoorten afwisselen: rijst, gerst, gierst, rogge, haver, maïs en spelt (of tarwe).

Alvast succes.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gemiddelde score DiŽtetiek: 7.4 (44x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+