Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geestelijke Stoornissen en krijg online een antwoord van de specialist in Geestelijke Stoornissen

Zelf een vraag over Geestelijke Stoornissen? Klik hier.
Meer vragen over Geestelijke Stoornissen.
De huidige beheerder van de rubriek Geestelijke Stoornissen:
Naam: Nadine
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 96 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Nadine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Geestelijke StoornissenVragen over Geestelijke Stoornissen via RSS. Klik hier.
RSS over Geestelijke Stoornissen op jouw website?Vragen over Geestelijke Stoornissen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Geestelijke StoornissenVragen over Geestelijke Stoornissen via E-mail. Klik hier.

droom

[Gesteld op: 01-09-2009]

Toelichting:
Als klein meisje had ik altijd dezelfde droom bij mijn eerste man had ik nog steeds deze droom, ik werd achterna gezeten door een tijger en ik klom dan in altijd dezelfde boom, de tijger wachte net zolang tot ik eruit kwam en ik rende dan weg als het bijna zover was dat hij me kon pakken werd ik zwetend wakker, toen ik mijn 2de man leerde kennen heb ik die droom nooit meer gehad, maar ook dit huwelijk liep in dec 2008 stuk, nu komt deze droom weer elke keer voorbij. Is daar een verklaring voor?
Antwoord:

Beste vragenstelster,

laat ik allereerst zeggen dat het goed is dat u een verklaring zoekt voor uw dromen. Zeker als een droom vaker of regelmatig terugkomt is het goed om te achterhalen wat de reden van de droom kan zijn. In alle gevallen zal de mens uiteindelijk in en bij zichzelf te raden moeten gaan om te begrijpen dat hij ZELF zijn beste droomuitlegger is. Want elke droom heeft te maken met een stuk van UW leven. Dat betekent dat ik u iets kan vertellen, maar dat het pas betekenis krijgt als u het kunt plaatsen in uw leven. Dat betekent dat als u uw droom probeert te begrijpen dat u in uzelf moet kijken: waar ben ik mee bezig. Wat vertelt de droom mij. Wat is momenteel belangrijk of wat was in de achterliggende periode belangrijk.  En dan ontkom je er niet aan dat je in een confrontatie komt met jezelf. En dat nu vinden wij als mens niet altijd prettig en wij willen maar al te vaak de confrontatie uit de weg gaan.

Nu valt er wel iets bijzonders op te merken over dromen. En dat is het volgende: dat wat een verwerkingsproces is van het leven, de dagverwerking, komt in een droom naar de oppervlakte in ZWART-WIT. Er zit nagenoeg geen enkele kleur- of geur-ervaring aantoegevoegd. Dus de droombeleving als dagverwerking speelt zich af in zwart-wit in de menselijke geest. Maar de gemiddelde mens treedt 2 x per week uit. Dat betekent dat de ziel die u bent in een nachtelijke uittreding het lichaam verlaat om elders ( in de astrale wereld) te verblijven om energie op te doen, overleg te plegen met uw geleidegeest, anderen te helpen en noem maar op. De uitredingen van de ziel worden echter herinnerd als een droom in kleur!. De uitreding dient dan door de hersenen weliswaar vertaald te worden en dat is niet altijd gemakkelijk omdat het vaak indrukken en ervaringen zijn die niet door hersenen herkent worden.

Maar even terug naar de dagverwerking :( en ik citeer uit een lezing over 'Dromen en gedachtenkracht'van Br. Vaya die ooit is uitgesproken bij Malva Meditatie ). Dagverwerking: dat zijn dingen die u niet helemaal verwerkt hebt. Dat kan zijn in de dag die achter u ligt, maar het hoeft niet. Het kan komen uit uw jeugd. Of uit uw pubertijd, of uit de beginjaren van volwassenheid. Kortom dat het in 10, 20, 30 jaar nog niet in uw bewustzijn verwerkt is. 

Veel mensen toppen hun angsten af, hun verdriet, hun spanning. Je mag het niet naar buiten brengen ( "Jongens huilen niet") Maar als je niet de kans krijgt om je te uiten, als je niet het moment kunt creeëren om je gevoel naar buiten te brengen, dan gaat dat gevoel stapelen. En daar kun je 5, 10, 15 jaar later in je droombeleving, in de dagverwerking last van hebben. En dat heeft dan niets met het moment van de dag te maken, althans niet van de dag die achter u ligt.  Maar de dagverwerking is dan niets anders dan een onverwerkt stukje karma. Een onverwerkt stukje van het leven en dat komt dan naar de oppervlakte.

Er zijn mensen zoals u en ik die met tussenpozen of achtereenvolgend steed weer dezelfde voor hen beangstigende droom hebben. Dat ze buiten lopen in het donker en dat ze achtervolgd worden. Dat ze voor hun leven moeten rennen. En dat ze iedere keer nèt op tijd wakker worden. Het gebeurt dus nèt niet echt! Het gebeurt dus nèt niet echt, maar de traumatische achtervolging berokkent hen zoveel angst dat ze afhankelijk van hun positieve of negatieve gedachtgenkracht bij dagbewustzijn ook angst hebben. En de droom dusdanig wurgend kan werken dat die overdag de vrijheid van handelen en denken en de vreugde in het leven aan die mens ontneemt. Wanneer wij de tijd nemen om een half uur of een uur rustig te gaan zitten om de droom te gaan analyseren, dan zouden wij weten wat we met die droom aankunnen: ik ben bang. Er is een grote angst in mij aanwezig. Ik word achtervolgd maar het gebeurt telkens niet echt. Ik word gelukkig telkens nèt op tijd wakker.  Dan zouden we kunnen zeggen: de mens is bang. Bang voor het leven. Maar u hoeft niet bang te zijn want er gebeurt niets. Alles waar we bang voor zijn gebeurt steeds niet. En dan zeggen wij vaak: "ja, maar je kunt het niet voorkomen; je kunt die angst niet bedwingen; ik ben bang en wat kan ik er nu aan doen....." Maar dat is de essentie van bewustzijn of gedachtenkracht! Je kunt er wel degelijk wat aan doen. Want in de mesnelijke geest ligt namelijk een ontsnappingsclausule: het ventiel dat de spanning ontlaadt, doet dat wanneer de nood het hoogst is. Je zult op tijd de spanning moeten ontladen. " Wanneer de nood hoog is, is hulp nabij" zeggen we. Wanneer de druk, de spanning hoog is, loopt het via een ventiel weg. Want meer kan er niet in het lichaam, in de aura blijven vastzitten. Meer angst kan een mens niet aan. En dan komt het vanzelf naar buiten toe.

Wanneer U behoort tot de mensen die regelmatig nare achtervolgingsdromen hebben, weet dan dat u bij dagbewustzijn bang bent voor het leven en heel veel angsten hebt. En u kunt die angsten ,als u er de tijd voor neemt, zelf analyseren. U kunt dat!  U kunt gaan nadenken over uw leven. En als u er niet achter kunt komen begin dan bij de geboorte. Want u was toen beslist niet bang op het moment dat u geboren werd. Want de kracht van de ziel was zo groot dat u de ziel wilde verankeren in dit leven. Probeer uw angsten te ontrafelen. Net zo vaak en net zo diepgaand tot u beseft: angst? wat is dat ? bestaat dat nog? Angst.. het is niet echt! En dan valt het weg. En dan zult u ontdekken, zonder het probleem als probleem te hebben opgelost, dat de achtervolgingsdromen bijna altijd ophouden te bestaan voordat het probleem is opgelost. Maar pas vanaf het moment dat u er mee aan het werk gaat, want dan valt de spanning weg.

Nogmaals: U bepaalt zelf of deze uitleg van uw droom bij u past en daarom een goede uitleg is. Maar ik denk dat het de kern is.  ( Met dank aan Br. Vaya )

Ik wens u veel succes.

Hans Kamps ( Malvatherapeut & Chakratherapeut)

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Geestelijke Stoornissen:
ADD & ADHD
Angst & Paniek
Autisme
Borderline
Delier
Dementie
Depressie
Dissociatie
Dyslexie
Eten
Leer- & Gedragsstoornissen
Schizofrenie
Stress & Burnout
TMS-rTMS Behandeling
Zelfdoding
Ziekte Van AlzheimerGerelateerde vragen aan droom:

Wat zijn de kenmerken van Rett?
      [Gesteld in Autisme]
2006-12-29 20:39:10
Ik droom mijn moeders gedachte, hoe kan dat??
      [Gesteld in Dood]
2008-01-22 11:18:01
kan het echt zijn?
      [Gesteld in Ufo's]
2008-04-28 23:20:07
Dromen over de dood,
      [Gesteld in Dood]
2010-12-17 21:28:38
" Kikkers "
      [Gesteld in Droomuitleg]
2017-09-28 13:53:28

Gemiddelde score Geestelijke Stoornissen: 8.4 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+