Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Katten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Katten en krijg online een antwoord van de specialist in Katten

Zelf een vraag over Katten? Klik hier.
Meer vragen over Katten.

Beheerder worden?

De rubriek Katten heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Katten Klik hier.

RSS over KattenVragen over Katten via RSS. Klik hier.
RSS over Katten op jouw website?Vragen over Katten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KattenVragen over Katten via E-mail. Klik hier.

Krols en blaasontsteking?

[Gesteld op: 31-08-2009]

Toelichting:
Mijn kat is nu bijna 5 en heeft 3 nestjes gehad. Is een zeer goede poes om mee te fokken, maar gezondheid gaat voor. Sinds 6 maanden woont er ook een hond (die nu 6 maanden is) De kat lijkt stressgevoelig maar blijft rustig ondanks dat ze een paar eigenaardige kattentrekjes heeft. (vermoedelijk van stress maar wel binnen beperking) Ze heeft het ook enorm naar haar zin, want ze speelt en is tierig zat. eten drinken goed en plassen ook. Nu is ze in het verleden enorm krols geweest. 4 weken krols en dan 1 week niet en dan weer 4 weken krols. Nu is dat binnen de perken gehouden door o.a. poezenpil. Heeft ook medicatie gehad voor ideopatische cystites (spelling?) maar niets geholpen. Nu als ik haar krols wil om te laten dekken en ze zit tegen de krolsheid aan dan krijgt ze blaasontsteking. (menig keer vast gesteld, alleen de laatste keer niet en toen ging het ook over met synulox en metacam) nu na 1 maand nu ze weer bijna krols is (zzie ik aan haar duidelijke gedrag, maar zet weer niet door) Heeft ze weer blaasontsteking. Als ze blaasontsteking heeft wil ik haar niet laten dekken. Ze is niet onzindelijk, maar gaat regelmatig naar de bak plast een paar druppels, geeft geen pijn aan en gaat weer weg. dit ritueel herhaalt zich, en zodra je het ritueel afbreekt of na 2 of 3 x uit zichzelf gaat ze wat anders doen. (even voor de duidelijkheid, ze kan gewoon normaal plassen hoor, dus geen verstopping) Hoe kan ik dit nu het beste aanpakken. de planning was omdat ze zo'n goede moederpoes is met leuke stamboom wilde ik nog 1 nestje voor ik haar wilde laten helpen. Dus bijna krols, dan blaasontsteking, blaasonsteking over weer bijna krols weer blaasontsteking. Hoe kom je uit die cirkel zonder sterilisatie?
Antwoord:
Dat lijkt me nog niet zo eenvoudig om hier uit te komen. Het beste is denk ik om, als uw eigen dierenarts u niet verder kan helpen, eens contact op te nemen met de kliniek voor gezelschapsdieren van de universiteit Utrecht. Ze hebben daar een apart spreekuur waar eigenaren met vragen m.b.t. de voortplanting terecht kunnen. Hier werken dierenartsen die zich na de opleiding gespecialiseerd hebben in voortplanting: een soort gynacologen, maar dan voor dieren als het ware. Zij kunnen u denk ik beter vertellen wat er nog aan mogelijkheden qua behandeling is en of het verstandig is de poes nog een keer een nestje te laten krijgen i.v.m. haar gezondheid en die van de ongeboren kittens tijdens de zwangerschap.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Katten:
KattengedragKattenvoeding


Gerelateerde vragen aan Krols en blaasontsteking?:

Pijn in zijflank maar geen blaas klachten.
      [Gesteld in Geneeskunde]
2009-08-20 11:58:13
mag ik rode bosbes gebruiken tijdens zwangerschap?
      [Gesteld in Gemmotherapie]
2009-09-12 17:08:08
altijd blaasontstekingen
      [Gesteld in Blaaspijnsyndroom]
2009-12-24 09:39:30
gevoelige blaas.
      [Gesteld in Voeding]
2010-03-08 19:56:30
trimethoprim dichte oren
      [Gesteld in AllergieŰn]
2010-07-26 12:27:45

Gemiddelde score Katten: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+