Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Naar gevoel in nekwervel

[Gesteld op: 30-08-2009]

Toelichting:
Hallo,
Ik ben een vrouw van 25 jaar oud, en heb een niet zo goede lichaamshouding. Vooral mijn nek staat erg naar voren en ÚÚn wervel steekt een beetje uit, net als bij mijn vader. Ik weet niet hoe die wervel heet, maar de meeste mensen hebben het 'een beetje'. Bij mij is het wat erger.
Ik heb er nooit echt erg last van gehad, behalve dat m`n nek niet soepel is en de spieren eromheen erg stijf zijn.

Maar nu heb ik sinds een tijdje een groeiend onbehagelijk gevoel in die wervel. Een soort van constante irritatie/tinteling/doffe niet heftige pijn. Het gekke is dat ik het ook in de huid over de wevel heen voel, dat uit zich als een geirriteerd jeuk achtig gevoel.
Het is geen erge pijn, maar ik vraag me wel af of dit de voortekenen zijn van iets dat verkeerd gaat daar, en wil er iets aan doen.
Ik heb verder wel eens last van pijn onder de schouderbladen, maar dat is een ander soort pijn dus ik weet niet of het met elkaar te maken heeft.
Tot slot ben ik altijd erg vermoeid (al jaren), snel duizelig, een slechte concentratie en meer van die kleine klachten waar ik ÚÚn keer voor naar de huisarts gegaan ben. Maar het was niet belangrijk genoeg denk ik. Dus ik zal ze niet allemaal noemen.
Ik wilde pilates lessen gaan volgen voor m`n nek en rug, maar weet nu niet zeker meer of dat goed zal zijn?

Ik zou heel graag wat advies hebben over wat ik moet doen, en/of waar ik heen moet gaan. Ik maak me er best wat zorgen over.

Vriendelijke groeten,
E.
Antwoord:

Beste E.,

 

Hartelijk dank voor je vraag aan de chiropractor. Het is volstrekt normaal dat de onderste nekwervel wat uitsteekt. De doornuitsteeksel van de die wervel is nu eenmaal een stuk groter dan van andere wervels. En in de ene familie kan deze nog groter zijn dan bij andere families, net zoals in bepaalde families hele grote of juist hele kleine voeten hebben. Deze doornuitsteeksel wordt nog meer benadrukt wanneer je je hoofd meer naar voren draagt dan de gemiddelde persoon. Wanneer je goed recht op staat horen je oren recht boven de schouders te zitten. Maar bij veel mensen zie je dat ze veel verder naar voren zijn gepositioneerd.

 

Het overgangsgebied van de nekwervelkolom naar de bovenrug (waar dus die grote bobbel zit) is een gebied waar veel krachten op staan. Grote spiergroepen van de schouders, rug en nek hechten van rond dit gebied. Ook loopt de wervelkolom van hol (nek) naar bol (bovenrug). Daardoor is dit gebied vaak wat kwetsbaarder en kan het relatief vaak problemen geven wanneer de wervels blokkeren/niet goed functioneren. Heel vaak zie je dan ook dat de patiënt het gevoel krijgt dat het gebied rond deze bobbel wat dik aan voelt, de huid wat irriteert en kunnen er uitstralende klachten komen naar de nek, schouders en of tussen de schouderbladen.

 

In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks met mensen met klachten in het overgangsgebied tussen de nek en bovenrug. En gelukkig reageren de meeste patiënten heel erg goed op de behandelingen chiropractie. De klachten nemen duidelijk af of verdwijnen zelfs helemaal.

 

Of pilates in jouw specifieke geval de juiste keuze is kan ik niet beoordelen dan kan je het beste bespreken met je eigen chiropractor. Maar normaal gesproken is bewegen heel erg belangrijk bij klachten van het bewegingsapparaat en vermoeidheidsklachten.

 

Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een erkende NCA chiropractor. Want ik ben ervan overtuigd dat chiropractie u ook kan helpen met uw klachten. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken (niet te verwarren met het algemeen “kraken” van de fysio- of manueel-therapeut) maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Naar gevoel in nekwervel:

Hoe kan ik beter en sneller bij mijn gevoel komen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-26 21:52:13
Welke remedie voor stressgevoelig, dominant paard?
      [Gesteld in Bachbloesem Dieren]
2009-09-21 14:33:27
Dromen over de dood,
      [Gesteld in Dood]
2010-12-17 21:28:38
Intens en bewijsdrang in relaties
      [Gesteld in Vorige Levens]
2012-04-08 13:37:43
Mijn vorige leven?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-06-04 21:03:46

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+