Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat » Hernia
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hernia en krijg online een antwoord van de specialist in Hernia

Zelf een vraag over Hernia? Klik hier.
Meer vragen over Hernia.

Beheerder worden?

De rubriek Hernia heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Hernia Klik hier.

RSS over HerniaVragen over Hernia via RSS. Klik hier.
RSS over Hernia op jouw website?Vragen over Hernia op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HerniaVragen over Hernia via E-mail. Klik hier.

Een vraagje over Hernia

[Gesteld op: 28-08-2009]

Toelichting:
Me moeder heeft al twee jaar last van haar rug en haar rechter been en momenteel loopt ze scheef door de pijn. Na een onderzoek bleek ook dat ze een zenuw onsteking heeft. Ze heeft vit b en en drie spuitjes gekregen. Na twee maanden nog steeds geen resultaat wat raden jullie aan behalve opereren want dat wil zij niet.. Alvast bedankt!

Fatiha. el A
Antwoord:

Beste Fatiha,

Hartelijk dank voor uw vraag. Het is voor mij natuurlijk onmogelijk om te beoordelen wat de beste behandeling is voor uw moeder. Voor een goede diagenose en behandelplan heb ik meer informatie nodig en een uitgebreid lichamelijk onderzoek.

Maar mijn indruk is dat er niets in uw verhaal wijst op een hernia die operatief geopereerd moet worden. Ik vermoed eerder dat uw moeder last heeft van ischias.

 

Het woord ischias is afgeleid van een van de grotere beenzenuwen; de nervus (zenuw) ischiadicus. Het is een zenuwbundel die ontstaat uit een samenvoeging van zenuwen vanuit het lage ruggebied. Vanuit de lage rug loopt de ischias zenuw door de bil verder naar de knieholte en vervolgens richting de voet.

In de lage rug en bilgebied is de ischias zenuw relatief het meest kwetsbaar om bekneld of geïrriteerd te raken. Een doffe pijn onder in de rug kan een signaal zijn voor het beginstadium van ischias. Bij sommige bewegingen kan die pijn scherp en stekend zijn. Als de aandoening verergert, breidt de pijn vaak uit naar de bilspier aan één zijde en soms naar beide zijden. Als ischias zich nog verder ontwikkelt, kan de pijn via het dijbeen en de knie zelfs naar het onderbeen uitstralen. De pijn is dan vaak voelbaar aan de achterkant van het been, maar kan ook aan de zij- of voorkant van het been optreden.

 

In bijna alle gevallen kan de chiropractor ischias klachten behandelen. Heel soms is het echter nodig dat eerst verwijzing naar een huisarts of specialist plaatsvindt, om uitgebreider onderzoek te doen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een MRI of röntgenfoto’s. De behandeling is persoonlijk en toegepast op uw ischias klacht. Is bijvoorbeeld een geïrriteerd gewricht de oorzaak van de klachten, dan kan de chiropractor met verschillende handmatige bewegingstechnieken of “correcties”, het gewricht weer gezond functionerend maken waardoor de klachten veelal verdwijnen. Daadwerkelijke beknellingen of irritaties van zenuwen kunnen in veel gevallen dusdanig worden verminderd dat ze geen aanleiding meer geven tot ischias klachten.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met een NCA chiropractor bij in de buurt of de NCA.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

Chiropractor

www.kliniekatkas.nl

 
Reactie vraagsteller:
Hallo Mevrouw Zegelaar

Hartsikke bedankt voor u antwoord. Me moeder gaat in november terug naar nederland want ze woont namelijk in marokko en ze gaat zichzelf daar verder laten onder zoeken. Bedankt voor uw uitleg en adressen! Uw uitleg klopt precies en we denken dat het ischias is zoals u zei. Ze heeft precies dezelfde klachten. Nogmaals bedankt.

Fatiha el. A
 
Antwoord Beheerder:
Graag gedaan.

Met vriendelijke groet,

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Een vraagje over Hernia:

Overdracht van Herpes
      [Gesteld in Seksualiteit]
2007-11-29 15:55:48
Nekhernia
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2009-02-19 17:55:57
Hallo,, kan je dood gaan van hernia ??
      [Gesteld in Hernia]
2009-02-25 08:51:28
goedendag,waarschijnlijk een borsthernia,wat nu
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-02-27 13:39:55
Is dit beter zo?
      [Gesteld in Hamsters]
2009-03-02 19:43:53

Gemiddelde score Hernia: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+