Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

welke kleur past er het best.

[Gesteld op: 27-08-2009]

Toelichting:
ik heb een appartement boven in een boerderij het is 10mt vloeropprv. en een hoog schuine punt 5mt. met nu allemmaal gestucte muren met 3 ronde ramen erin en 2 dakramen dus veel licht heb een zwart bankstel met 2 stoelen en eiken laminaat in 2 muren is een aquarium ingebouwd want ik ben gek op beesten in mijn kamer is ook een keukenblok wat wit is met een zwart blad welke een eiland is in het midden tegen een kant aan. bij de ramen en deurposten heb ik een leem kleur en zand op de deuren. wat nu met de muren?
Antwoord:

Bij de zwarte meubels, het eiken laminaat en de wit/zwarte keuken passen ontzettend veel kleuren. Er is dus niet zoiets als ‘een kleur die het beste past’, die ik je even kan aanraden. Als ik het goed begrijp hebben de raamkozijnen en deurposten een leemkleur, en de deuren een zandkleur. Dat zijn ook nog redelijk neutrale tinten, maar met de keus voor de muren moet je daar wel rekening mee houden, tenzij je de ramen en deuren ook wilt schilderen.

Welke kleur je het beste kunt kiezen heeft veel te maken met je voorkeur of afkeur voor een bepaalde kleur of kleuren en de sfeer die je wilt. De grote van de ruimte en de lichtinval speelt ook een rol bij de keus van de precieze kleur, maar eerst moet je de kleurrichting bepalen. Houd je wel van wat kleur in huis, of ben je meer een naturel mens en heb je alles liever in neutrale tinten? (met eventueel hier en daar een klein kleuraccent in de vorm van accessoires) En neutraal wil niet zeggen saai, want ook met natureltinten kunnen er mooie licht/donker contrasten gemaakt worden. In beide gevallen kan een prachtige inrichting ontstaan, het één is niet beter of mooier dan het ander.

Ik raad je aan eerst een moodboard te maken. Een moodboard is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting en/of nieuwe kleuren. Daarmee kan duidelijk worden van welke sfeer je houdt en welke kleur of kleuren je het meest aanspreken. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, stof, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. Kies alleen kleuren, vormen en materialen die je heel mooi vindt, die je het meeste aanspreken en probeer een mooie balans te maken. Je kunt weer iets toevoegen of weghalen als het toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die je voor de ruimte zoekt en je weet welke kleuren daar bij horen.

Daarna kun je het beste een kleurenplan maken. Een kleurenplan voor één ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen, dus niet alleen de muren.

Als je kleuren voor de muren kiest, bedenk dan dat niet alle muren dezelfde kleur hoeven te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld overwegen om één muur of muurvlak in een andere kleur te verven dan de overige muren. Dat geeft een interieur vaak meer diepte. Eén muurvlak schilder je bijvoorbeeld in een lime- of olijfgroen (een warme groengele kleur) en de overige muren krijgen een passende offwhite. (een wit met een kleurtje) 

Ik geef je nog een rij algemene tips over kleur en kleurgebruik:

·         De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·         Voor actie en spanning kiest u bijna complementaire kleuren, zoals lime groen met rood, citroengeel met paarsblauw of oranje met blauwgroen.

·         Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker).

·         Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, paars, de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.

·         Voor kleine ruimtes raad ik af grote contrasten te gebruiken op grote oppervlakken zoals muren. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurtonen hebben. 

·         Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.

·         Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken wordt ook de lengte van die wand gebroken.

·         Als kozijnen en deurposten (en/of deuren) in de kleur van de wand worden geschilderd, vallen ze niet op. Dat geeft een rustig beeld. Is het de bedoeling dat ze worden geaccentueerd, geef ze dan een andere of contrasterende kleur.

·         Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

·         Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, een groot verschil

Hoop dat je zo weer verder kunt met de inrichtingsplannen.

Veel succes.  

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e
info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan welke kleur past er het best.:

zelfde vraag vanuit de penningmeester gesteld.
      [Gesteld in Recht-Gelderland]
2008-07-17 11:48:38
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Welke belangen vertegenwoordig het bestuurslid ?
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2011-01-14 15:08:12
outlook express importeren op mac
      [Gesteld in Computersoftware]
2012-11-22 15:59:17

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+