Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Arbeidsrecht » Arbeidsrecht-Groningen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht-Groningen en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht-Groningen

Zelf een vraag over Arbeidsrecht-Groningen? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht-Groningen.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht-Groningen:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht-GroningenVragen over Arbeidsrecht-Groningen via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht-Groningen op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht-Groningen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht-GroningenVragen over Arbeidsrecht-Groningen via E-mail. Klik hier.

Na ontslag je loon niet uitbetalen

[Gesteld op: 27-08-2009]

Toelichting:
Ik heb per 1 december 2008 ontslag genomen bij mijn oude werkgever. Hij heeft mijn loon van november 2008 en ook de vakantie dagen niet betaald (eind rekening), met als reden dat ik volgens hem minder uren gemaakt had (zogenaamd extra vakantie dagen). Ik heb daar 3,5 jaar gewerkt, waarbij ik consequent overuren maakte. Deze kan ik aantonen via mijn loonstroken. Ik ben destijds aangenomen in eerste instantie voor 24 uur per week. Ten gevolge van het feit dat ik elke week zoveel overuren draaide hebben mijn ex-werkgever en ik besloten om mijn vaste contract uren omhoog te zetten naar 28 uur.(Per 1 April 2007) De dag agenda heb ik ( waarin staat welke patienten en hoe laat ze bij mij komen) Daarin is terug te zien dat ik om 08.00 uur begon met patiëntenbehandeling tot 17.00 uur (soms langer). Ik begon mijn werkdag elke keer met het voorbereiden van mijn gereedschappen, ontsmetten en dergelijke, zoals ik dat gewend ben op iedere hygiënische werkplek. Tot nu toe is dat hoe mij bekend is hoe het hoort, dit is bij de functie inbegrepen overal waar ik werkte, binnen werktijd. Ook aan het eind van de dag heb ik tijd besteed aan het schonen van mijn werkplek vanwege dezelfde reden( bloedresten etc etc). Mijn ex- werkgever heeft tot nu toe altijd alle gewerkte uren betaald inclusief de voor/na werkzaamheden , behalve dus over de laatste maand.
Mijn vraag bij deze is dan ook heeft hij het recht mij deze uren te ontzeggen gezien hij het eerder wel heeft betaald?
Mijn ziekte dagen werden altijd doorbetaald wat verder niet zichtbaar was op mijn loonstrookje, nu geeft hij aan dat eerste 2 dagen van de ziekte' s niet doorbetaald worden (ik heb een contract waar Nederlands recht van toepassing is en staat vermeld dat eerste 2 ziekte dagen niet doorbetaald wordt).
Ex werkgever geeft nu zelfs aan, dat hij na overleg met mij de ziekte dagen niet heeft vermeld en dat ik dat in zou halen. Ik heb geen flauw idee waar ex werkgever dit vandaan haalt, ik heb mijn verplichting voldaan op het moment dat ik me ziek meldde, verder is het niet mijn taak of zaak om iets niet te melden dan wel. Naar mijn weten was ik ziek, en heb altijd normaal betaald gekregen ondanks ziekte. Hij heeft nergens te kennen gegeven dat ik als ziek geregistreerd zou worden. Heeft hij achteraf het recht om deze (ziekte)dagen op mijn gewerkte uren te verminderen?
In oktober 2008 voor dat ik ontslag nam, heb ik zelfs een bonus ontvangen, als ik min uren maakt waaroom dan een bonus kan ik als bewijs ge
Antwoord:

Dag,

Uw ex-werkgever mag niet achteraf ziektedagen inhouden. Het lijkt mij toe dat u terecht aanspraak op het loon over november 2008, het vakantiegeld en de eindafrekening.

Ik verzoek u contact met mij op te nemen: 050 - 313 00 24 (vragen naar B. van Dijk).

Gezien de opstelling van uw ex-werkgever tot nu toe, ga ik er vanuit dat een sommatie door een advocaat en zo nodig een procedure noodzakelijk is. Omdat ik inschat dat u een sterke zaak hebt, zullen de kosten voor u meevallen. Door het niet betalen is de ex-werkgever de wettelijke verhoging, de wettelijke rente en de incassokosten verschuldigd. Tevens is er een grote kans dat hij in de proceskosten wordt veroordeeld.

Ik hoor graag van u.

Mvrgr. B. van Dijk

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Na ontslag je loon niet uitbetalen:

Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Is er een rechtsartikel aan wijzigen ontslaggrong.
      [Gesteld in Ambtenarenrecht]
2011-01-19 17:59:52
vragen mbt garantiedagloon
      [Gesteld in UWV Uitkeringen]
2014-09-30 00:36:07
Pas-regeling en levensloop. Welke tabel(len)?
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2015-02-26 12:44:19

Gemiddelde score Arbeidsrecht-Groningen: 9.6 (5x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+