Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geestelijke Stoornissen en krijg online een antwoord van de specialist in Geestelijke Stoornissen

Zelf een vraag over Geestelijke Stoornissen? Klik hier.
Meer vragen over Geestelijke Stoornissen.
De huidige beheerder van de rubriek Geestelijke Stoornissen:
Naam: Nadine
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 96 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Nadine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Geestelijke StoornissenVragen over Geestelijke Stoornissen via RSS. Klik hier.
RSS over Geestelijke Stoornissen op jouw website?Vragen over Geestelijke Stoornissen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Geestelijke StoornissenVragen over Geestelijke Stoornissen via E-mail. Klik hier.

Collega's aanvallen op werkplaats(waarom)?

[Gesteld op: 25-08-2009]

Toelichting:
Geachte mw/hr,

Ik werk momenteel in BGS te Schiedam al twee jaren lang,ik word echt wel geestelijke gestoord,gelukkige is ik zelf geleerd zelf aanmoedigen plus mijn vertrouwende god bescherming,anders vind ik echt pijn en armoedzaaier.

Ik mag niet tillen en stress,soms mijn collega's kijken me zit echt lekker en rustige aan het werken,maar ze maakt mijn altijd boos en maakt me altijd stress,ook bij de lunch pauze kijken ze, ik eet lekker en zeggen ze waarom eet jij zo lekker voedsel.

Ik geloofd dit is geestelijke stoornissen.mijn vraag is:
Hoe kan ik beter omgaan en nagaan met hun psychisch aanvallen?
Antwoord:

Beste vragensteller/ster,

U vraagt hoe u beter kunt omgaan met de acties van uw collega's die naar u gericht zijn. Uw collega's maken u boos en u raakt gestressed door hun opmerkingen. U benoemt dit zelfs als 'psychische aanvallen'.  Dat hier sprake is van een probleem is duidelijk. Het is een probleem op de 'werkvloer' en mijn advies is om dit eerst te bespreken met uw afdelingshoofd, begeleider of iemand van personeelszaken. Zij zijn het met u aan tafel moeten gaan zitten om uw problemen ana te horen en oplossingen te vinden. Het BGS beroept zich op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daartoe behoort toch zeker de zorg voor een gezonde arbeidsomgeving. Een omgeving waarin het werk dat u doet niet teveel stress oplevert en waar met respect met elkaar wordt omgegaan.

Echter.... het kan geen kwaad om ook naar uzelf te kijken. En u af te vragen waarom u nu boos wordt.  Kan het zijn dat uw collega's u misschien confronteren met een eigenschap die uzelf ook heeft maar niet wilt erkennen? Want vaak worden wij mensen dan boos. In eerste plaats op de ander. Maar het zegt ook iets over onszelf. En het is niet gemakkelijk om zo naar uzelf te leren kijken. Maar het kan uiteindelijk wel veel positiefs opleveren. Misschien dat een (bedrijfs)psycholoog u daarbij kan helpen?

En vraagt u zich ook af waarom uw collega's zich bemoeien met u?  Vinden zij het misschien niet gezellig wanneer u rustig en stil en in uzelfgekeerd uw werk verricht? Kunt u hen vertellen dat dat een manier van werken is die U juist wel prettig vindt? Maar misschien is het ook goed te beseffen dat als u zich afkeerd van de groep dat de groep zich dan afkeerd naar u , en u misschien wat gaat plagen of uitlokken. Zou het dan een oplossing kunnen zijn dat u toch net ietsjes meer dan nu het geval is , u zich met uw collega's bezighoudt?  Dat u eens vraagt hoe het met hen is en hoe het thuis gaat met hen. en met hun vriend, vriendin en partner.  Ze zullen dat wellicht heel erg leuk vinden als u interesse in ze toont. En dan zullen ze ook meer respect voor u hebben. En dat kunt  u veel gemakkelijker zeggen: ' ik vind het fijn om zo nu en dan in mijzelf gkeerd mijn werk te doen; om daarna lekker samen te eten, en samen wat te kletsen en wat grapjes te maken....."

Ach het is maar een idee van mij.....maar ik hoop dat het kan bijdrage aan de oplossing van uw probleem. Dus nogmaals: bespreek het met uw afdelingshoofd of leidinggevende, bespreek het ook met uw collega's. Toon begrip voor hen en zij zullen begrip tonen voor u. En laten wij ook durven te kijken naar ons eigen gedrag. Daar is MOED voor nodig. Misschien heeft u die moed. en dan kunnen anderen weer van u leren.

ik wens u succes en ik wens u fijne collega's.

  

 

 
Reactie vraagsteller:
Hartelijke danken voor uw advies,ik heb echt alle geprobeerd wat uw voorgeschreven heeft,behalve nog niet klacht indienen bij de afdelinghoofd,ik zal later doen als ze te erg het zijn,Jazeker(MOED)die heb ik vanaf toen ik klein was geweest,in sneek(Friesland)ik ben daar opgegroeid en veel gezien en geleerd(Nederlandse Cultuur en De Eigenschap).

Bij iedere geval ik zal mijn best doen.

Met vriendelijke groet,


Fu
 
Antwoord Beheerder:
Veel succes! Ik hoop dat het probleem niet gebaseerd is op culturele verschillen. Want dan is het probleem groter dan uzelf. Maar dan is het nog meer de taak van het afdelingshoofd te trachten mogelijke verschillen bij te leggen.
Vr. groet
Hans Kamps
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Geestelijke Stoornissen:
ADD & ADHD
Angst & Paniek
Autisme
Borderline
Delier
Dementie
Depressie
Dissociatie
Dyslexie
Eten
Leer- & Gedragsstoornissen
Schizofrenie
Stress & Burnout
TMS-rTMS Behandeling
Zelfdoding
Ziekte Van AlzheimerGerelateerde vragen aan Collega's aanvallen op werkplaats(waarom)?:

Klachten veroorzaakt door bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2007-11-28 17:52:38
angst/paniek
      [Gesteld in Psychologie]
2009-08-07 13:09:32
Is dit hyperventilatie?
      [Gesteld in Hyperventilatie]
2009-11-02 21:36:37
Horen rare gevoelens bij epilepsie?
      [Gesteld in Epilepsie]
2014-01-30 19:39:03
Horen rare gevoelens bij epilepsie?
      [Gesteld in Epilepsie]
2014-01-30 19:39:09

Gemiddelde score Geestelijke Stoornissen: 8.4 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+