Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Juridische Informatie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Juridische Informatie en krijg online een antwoord van de specialist in Juridische Informatie

Zelf een vraag over Juridische Informatie? Klik hier.
Meer vragen over Juridische Informatie.
De huidige beheerder van de rubriek Juridische Informatie:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Juridische InformatieVragen over Juridische Informatie via RSS. Klik hier.
RSS over Juridische Informatie op jouw website?Vragen over Juridische Informatie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Juridische InformatieVragen over Juridische Informatie via E-mail. Klik hier.

Mijn vraag is: Naar mijn inzien is mij niet de jui

[Gesteld op: 25-08-2009]

Toelichting:
Situatie:

Mijn hypotheekadviseur had mij een offerte aangeboden. Deze heb ik ook door hem laten ondertekenen. Tevens heeft hij schriftelijk bevestigd naar de verkopers dat de financiering rond was. Mijn hypotheekadviseur stuurde vervolgens onjuiste, verouderde documenten naar de bank, waarop de bank zich heeft teruggetrokken. De bank heeft een regeltje gezocht om onder de offerte uit te komen. Dit is ook door mijn hypotheekadviseur meerdere malen bevestigd.

Doordat de bank zich heeft teruggetrokken heeft mijn hypotheekadviseur mij een duurdere hypotheek doen toekomen. Ik was genoodzaakt om deze te accepteren in verband met het boetebeding. De termijn van de ontbindende clausule was inmiddels verstreken. Mijn hypotheekadviseur stelde voor om een brief richting zijn aansprakelijkheidsverzekering op te stellen zodat het verschil tussen offertes en kosten van € 11.000 gecompenseerd zou worden.

Inmiddels zijn er sinds september 2007 vele maanden verstreken. De brief richting zijn aansprakelijkheidsverzekering is in maart 2009 verzonden. Augustus 2009 heb ik mijn hypotheekadviseur gevraagd wat de stand van zaken was. Ik heb persoonlijk een gesprek aangevraagd met mijn hypotheekadviseur en zijn aansprakelijkheidsverzekering. Bij het gesprek was zijn aansprakelijkheidsverzekering niet aanwezig. ( Dit was wel afgesproken ). Het vermoeden is dan ook dat hij zijn verzekering niet heeft geraadpleegd.

Desondanks deelde hij mij mede dat zijn aansprakelijkheidsverzekering had gezegd dat hij alleen een hypotheek moest leveren en niet verantwoordelijk kon worden gesteld voor de rente.
Mijn stelling is dat de offerte een geheel aan afspraken omvat waar ook de rente in wordt geregeld. Hier heeft hij notabene voor getekend.

Ik heb aangegeven dat ik zijn uitspraak graag zwart op wit wil hebben. Deze heb ik nog steeds niet ontvangen. Na dit gesprek heb ik een brief opgesteld waarin ik de situatie heb geschetst en heb hem gevraagd om spoedig tot een oplossing te komen. Tot op heden heb ik geen reactie ontvangen van mijn hypotheekadviseur.
Antwoord:
Geachte heer, mevrouw,
Het kan zijn dat sprake is van een beroepsfout. Het kan ook zijn dat in de algemene voorwaarden is geregeld dat iets dergelijks niet aan de adviseur kan worden toegerekend.
En heeft u de adviseur reeds formeel aansprakelijk gesteld? En kunt u een en ander bewijzen?
Voor vragen/hulp kunt u ons vrijblijvend bellen, van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17 uur. Zie www.uwjurist.nl, ook voor o.a. klanttevredenheid en tarieven. We helpen u graag.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
 
Reactie vraagsteller:
Mijn vraag is: Naar mijn inzien is mij niet de juiste offerte geleverd en is mijn hypotheekadviseur wel aansprakelijk voor de rente. Mijn hypotheekadviseur heeft aangegeven dat hij de rechter hierover wil laten beslissen. Voordat ik besluit om deze gang naar de rechter te maken, wil ik graag weten of ik mijn hypotheekadviseur aansprakelijk kan stellen voor de rente en wat mijn kansen zijn wanneer ik het voor laten komen bij de rechter.
Ik heb mijn hypotheekadviseur per brief reeds aansprakelijk gesteld. Hij heeft het idee zelf geopperd om het verschil tussen de offertes te compenseren via zijn aansprakelijkheidsverzekering.
Tevens is alle documentatie sinds september 2007 in mijn bezit. Hiermee kan ik
bewijzen dat hij mij niet de juiste offerte heeft geleverd.
 
Antwoord Beheerder:
Geachte heer, mevrouw,
Dit kan niet beoordeeld worden zonder goede juridische analyse. En daarvoor moeten echt de stukken worden bestudeerd. Alleen afgaan op wat u schrijft is gevaarlijk en kan een verkeerd advies opleveren.
Voor vragen/hulp kunt u ons vrijblijvend bellen, van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17 uur. Zie www.uwjurist.nl, ook voor o.a. klanttevredenheid en tarieven. We helpen u graag.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Mijn vraag is: Naar mijn inzien is mij niet de jui:

stopzetten beschermingsbewind
      [Gesteld in Bewindvoering]
2013-12-06 10:42:59
kinder allimentatie doorbetalen ja of nee?
      [Gesteld in Rechtshulp-Belgie]
2009-10-13 18:12:21
allimentatie doorbetalen ja of nee?
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Brabant]
2009-10-13 21:09:59
zambrano arrest, europese hof
      [Gesteld in Europees recht]
2011-04-12 18:21:39
intrekken verkoop kitten na mondelinge afspraak
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2017-08-26 20:13:37

Gemiddelde score Juridische Informatie: 7.8 (112x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+