Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat » Rugklachten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rugklachten en krijg online een antwoord van de specialist in Rugklachten

Zelf een vraag over Rugklachten? Klik hier.
Meer vragen over Rugklachten.
De huidige beheerder van de rubriek Rugklachten:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RugklachtenVragen over Rugklachten via RSS. Klik hier.
RSS over Rugklachten op jouw website?Vragen over Rugklachten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RugklachtenVragen over Rugklachten via E-mail. Klik hier.

Wat kan ik nog meer doen, voor de pijn in me rug.

[Gesteld op: 24-08-2009]

Toelichting:
In 2006 ben ik geopereerd aan een hernia, op de Mri waren er 3 te zien. Ook was er op de Mri te zien dat me ruggenwervel iets versleten was, op alle gewone foto's was niets te zien.
De eerste 2 maanden na mijn operatie gingen goed, daarna ging het steeds slechter en zit ik nog steeds met pijn klachten.
Ik heb 6 maanden revalidatietherapie gehad, ook dit heeft niks geholpen. (is in 2009).
Een nieuwe MRI krijg ik niet. (ben er wel op een andere manier mee bezig). Ik heb 2 maanden geleden een rugfoto gehad, hierop was te zien dat me ruggenverwels versleten zijn.
De enige oplossing volgens de artsen is de pijnpoli, maar of ik daar nou gelukkig van wordt.
Wie heeft er nog tips, of ideeen wat ik kan doen.
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw vraag. Het woord hernia betekent niets anders dan uitstulping. Alles was uitstulpt in het lichaam is een hernia; liesbreuk, maagbreuk, uitstulping van de tussenwervelschijf. Wanneer we ouder worden, worden we ook kleiner. De reden dan we kleiner worden is dat de tussenwervelschijven gaan "inzakken". Ze worden platter gedrukt. En wanneer de tussenwervelschijven platter gedrukt worden, dan gaan ze ook ietwat uitpuilen. En dit is zichtbaar op een MRI als een hernia. Dit is een volstrekt normaal verouderinsproces. Want deze uitstulpingen zijn bijna bij iedereen van 40 jaar en ouder zichtbaar op een MRI. Dus ook bij mensen die totaal geen rugklachten hebben. Dus ik ben het met uw arts eens, dat het waarschijnljk niet zivol is om (de hele dure MRI) te herhalen.

U moet zich realiseren dat de zenuwen in de rug ongeveer 1/3 van de ruimte in beslag. Dus de tussenwervelschijf kunnen een heel stuk uitstelpen voordat de zenuw daadwerkelijk in de knel komt te zitten.

Wat belangrijker is of dat u een "neurologische hernia" heeft. Hiermee bedoel ik of dat er ook neurologische veranderingen zijn. Plast u in de broek? Struikelt u over u eigen benen? Of te wel werkt de zenuw niet meer omdat hij in de knel zit? In dit laatste geval spreekt men over een neurologische hernia. En kan een operatie zinvol zijn. Maar in de meeste gevallen is conservatief behandelen (dus niet operatief behandelen) het beste behandelplan.

Net zoals de buitenkant van het lichaam verandert (grijze haren, rimpels etc) verandert de binnenkant en gewrichten net zo hard. Alleen worden de verouderingsveranderingen in de gewrichten en wervels slijtage genoemd.

In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met een hernia klachten. En gelukkig reageren de meeste patiënten heel goed op de behandelingen.

De aandacht van de chiropractor gaat met name uit naar functiestoornissen in de wervelkolom en aangrenzende gewrichten. Deze functiestoornissen veroorzaken storingen in de prikkeloverdracht waarmee zenuwen het lichaam besturen. Door deze functiestoornissen op te heffen kunnen zenuwsignalen onbelemmerd hun doel bereiken waardoor organen en weefsels weer goed kunnen functioneren.

De chiropractor houdt zich dus bezig met diagnose, behandeling en preventie van functiestoornissen in de wervelkolom en het bewegingsapparaat en de effecten hiervan op het functioneren van het zenuwstelsel en de algehele gezondheid.

 

Het lijkt me wel verstandig dat u een keer een afspraak maakt bij een erkende NCA chiropractor. Wanneer u bij een NCA chiropractor onder behandeling komt, moet u vaak voor het eerste consult een vragenlijst omtrent uw gezondheid invullen. Een aantal vragen kan wat afwijkend lijken, maar omdat de chiropractor de mens als geheel proberen te benaderen en niet als allerlei losse stukjes is het juist van belang dat u dit zo goed mogelijk invult.

Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en g

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wat kan ik nog meer doen, voor de pijn in me rug.:

Chronische spanningshoofdpijn
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-03-23 18:13:10
is hoofdpijn / migraine ook te behandelen met chiropractie
      [Gesteld in Chiropractie]
2007-01-10 00:04:23
Pijn onder in de rug/Tintelingen benen
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-01-05 14:08:41
Amitriptyline voor het slapen gaan
      [Gesteld in Geneeskunde]
2009-08-20 13:09:52
Vraaag over hoofdpijn
      [Gesteld in Kanker]
2010-09-27 15:19:56

Gemiddelde score Rugklachten: 10.0 (2x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+