Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Utrecht

Zelf een vraag over Interieur-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Utrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Utrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Utrecht Klik hier.

RSS over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Utrecht op jouw website?Vragen over Interieur-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via E-mail. Klik hier.

In welke kleur moet ik onze verwarming bestellen?

[Gesteld op: 17-08-2009]

Toelichting:
Goedemorgen, Onze woonkamer met openkeuken wordt 13x5mtr. De keuken wordt zachtvanille met zwartblad, de vloer wordt d.grijze tegels en woonkamervloer merbau. Voor en achter komt veel licht binnen+ beetje v.opzij. Blijven 2 lange wanden over waarbij aan de rechter een openhaard komt.Deze rechtermuur wil ik een sprekende kleur geven bv olijfgroen of 'n donkere bruin, de rest van de muren een lichte kleur bv pastelgroen of beige. Nu moet ik een grote/hoge verwarming bestellen in de kleur vd sprekende muur. Hoe kom ik met al die kleine kleurstalen en iets wat nog verbouwd met worden tot een keuze?
B.v.d., vr.gr. Jacqueline
Antwoord:

Beste Jacqueline,

Lekker grote woonruimte krijgen jullie! Het blijft lastig om vanaf een klein kleurstaaltje een kleur voor de wand te kiezen. Wat je kunt doen is een heleboel kleurstaaltjes halen en die naast elkaar plakken op een vel papier. Knip het overblijvende papier weg en je hebt een grote kleurstaal. Geeft toch een wat beter beeld. Belangrijk is dat je verfkleuren voor de wand niet van boven bekijkt, maar ze rechtop houdt tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter. Bekijk verfstalen/kleuren ook altijd ter plekke. De lichtval in huis bepaalt voor een groot deel hoe de kleur eruitziet en dat is in huis meestal heel anders dan in de winkel.

 

Ik raad je aan om eerst een kleurenplan te maken. (hopelijk is daar nog tijd voor) Een kleurenplan voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. (meer kan ook) Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de ruimte komen. Dus in jouw geval de kleuren van de woonkamer en de keuken. Probeer van alle materialen die gebruikt gaan worden, zowel in de keuken als de woonkamer stalen te krijgen. Vaak kun je ze lenen bij de winkel waar je iets besteld hebt. Fabrikanten leveren ook vaak stalen, die je kunt houden, dus dat zou je ook kunnen proberen. Leg al die verschillende stalen op een groot vel wit papier, samen met de kleurstalen. Zo zie je snel of een bepaalde kleur ergens wel of niet bijpast. Probeer verschillende kleurstalen uit, voor je een definitieve keus maakt. Kijk goed wat je het mooist vindt. Bovendien krijg je zo een goed beeld hoe het geheel eruit komt te zien.

Met een merbau vloer vraag ik me overigens wel af of een bruine wand daar mooi bij staat, zeker als het een hele lange wand is. Het wordt allemaal misschien wel erg bruin/roodbruin. Een niet te donkere (olijf)groen lijkt me een veel betere keus. Welke kleur je ook kiest, zorg er in elk geval voor dat de kleuren mooi bij de vloer passen.

Een ander idee is om een proefvlak op de muur te maken om te zien of de kleur van het strookje ook op een grote lange wand bevalt. (verschillende proefvlakken kan natuurlijk ook) Schilder een flink stuk van de muur en kijk goed hoe dat staat, zowel overdag als ’s avonds bij kunstlicht. Dat kan een groot verschil zijn en sommige kleuren zien er bij kunstlicht opeens heel anders (minder mooi) uit. Dat geldt ook voor het kleurenplan dat je mogelijk gaat maken. Bekijk ook dat zowel bij daglicht als bij kunstlicht.

Het mooist is inderdaad om de verwarming in de kleur van de muur te laten spuiten. Realiseer je wel dat je met een verwarming in een groene of bruine kleur, niet snel van muurkleur kunt veranderen. (Sommige mensen veranderen om de paar jaar, andere houden daarvan juist niet) De verwarming zal dan immers ook van kleur moeten veranderen. Ik ken de vorm en afmeting van jullie kamer natuurlijk niet en weet ook niet hoe de indeling wordt, maar misschien kun je op de lange wand (voor de sprekende kleur) een groot kleurvlak aanbrengen, waar de verwarming net buiten valt. De rest van de muur (waar dan ook de verwarming komt), het kleinste gedeelte, kan je dan een neutralere (beige?) tint geven.

Tot slot nog een paar tips:

·         De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·         Voor actie en spanning kiest je kleuren die op de kleurencirkel net naast het complement ervan liggen, zoals lime-groen met rood of citroengeel met paarsblauw.

·         Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker).

Hoop dat je er met bovenstaande informatie uitkomt. Veel succes in elk geval.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e
info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan In welke kleur moet ik onze verwarming bestellen?:

vloerverwarming op thermostaat??
      [Gesteld in Vloerverwarming]
2012-10-11 12:30:07
Verplicht om toestemming te verlenen?
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2012-11-03 20:25:43
Vloerverwarming blijft continue aanstaan
      [Gesteld in Vloerverwarming]
2013-01-09 23:00:29
Is een aparte boiler voor vloerverwarming zinvol?
      [Gesteld in Vloerverwarming]
2013-09-18 22:33:20
Vloerverwarming badkamer niet genoeg capaciteit
      [Gesteld in Vloerverwarming]
2013-12-24 07:23:14

Gemiddelde score Interieur-Utrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+