Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Utrecht

Zelf een vraag over Interieur-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Utrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Utrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Utrecht Klik hier.

RSS over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Utrecht op jouw website?Vragen over Interieur-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Ik wil een andere kleur od de muur in de wookamer.

[Gesteld op: 16-08-2009]

Toelichting:
Betreft een oud klein huis in Utrecht oost. Ruimte is rechthoekig, teken rechthoek, rechtonder de keuken aan de straat (veel licht), half boven trap naar boven, linksonder schouw en links boven deur naar tuin (deze kant minder licht). Ik heb de kleuren loom en forel van Histor. Welke muren nu met welke kleur? De keuken is iets lichter dan vanille en die wil ik minder laten opvallen in de ruimte, past dit vanille wel bij de kleuren van de verf?? Ik wil de woonkamer een lichtere en stijlvollere look geven zonder dat het kil wordt. Wat te doen?
Antwoord:

Tja, een beetje lastig om je een goed advies te geven. Je wilt de woonkamer een lichtere en stijlvollere look geven. Ik weet natuurlijk niet hoe je woonkamer er nu uitziet en wat jij onder stijlvol verstaat. Forel en loom zijn in elk geval prachtige kleuren, waar je zeker een stijlvol interieur mee kunt creëren. Als je kamer vrij donker is, en je wilt het lichter maken, gebruik dan voor drie muren de kleur loom, en voor een muur de kleur Forel. Forel is ook geen echt donkere kleur, maar hoe lichter de kleuren hoe meer licht er weerkaatst wordt en hoe lichter de ruimte wordt. Als je een langwerpige smalle kamer hebt, en je wilt de kamer niet smaller laten lijken, kun je het beste een muurvlak (niet te klein) op een van de lange muren in de kleur Forel schilderen. Of één van de korte muren. Wat de beste keus is hangt samen met hoe je meubels staan of worden opgesteld. Is je kamer niet zo smal, maar wel langwerpig van vorm, dan kun je ook  één lange muur in de kleur Forel verven. Daar waar je kamer het meeste licht krijgt, lijken de kleuren lichter, dan op plaatsen waar het donkerder is. Verder bepaalt de vloer ook in belangrijke mate hoe licht je kamer is. De vloer beslaat immers een groot oppervlak. Heb je een donkere vloer? Leg er een of twee lichte vloerkleden op. Dat maakt ook veel verschil. Of, als je een houten vloer hebt, maak de vloer lichter. Dat kan met olie of was met een wit pigment. Of je kunt de vloer met beits lichter maken en lakken of wit schilderen. (laat je goed adviseren in een goede verfzaak) Verder moet je de verfkleuren van de wanden ook afstemmen op de vloer.

Ik zou een vanille gele kleur niet adviseren bij het gebruik van Loom en Forel. Maar of de kleur vanille van jouw keuken erbij past, hangt vooral af van de mate waarin deze kleur geel is. Om dat te weten moet ik een kleurnummer van een van de bekende verfmerken hebben, of de kleur zien. Oranje tinten passen er veel beter bij of de andere kleuren van Histor, zoals lei, leem enz. En wit natuurlijk.

Met behulp van kleur kun je meubels of objecten meer of minder laten opvallen in een ruimte. Iets wat dezelfde kleur heeft als de achtergrond, dus bijvoorbeeld een witte cv tegen een witte muur, valt veel minder op, dan iets wat contrasteert met de omgeving. (een zwarte cv tegen een witte muur). Het is zo zonder beeld van jouw woonruimte een beetje lastig om te zeggen of dat voor jouw keuken mogelijk is en wat de beste methode is. Als de keuken een afwijkende kleur heeft van de omgeving, valt ie in elk geval meer op. Kun je de keukenkasten misschien schilderen? (ik heb zelf goede ervaring met het schilderen van witte kunststof keukenfronten) Schuur en ontvet goed, en schilder met hoogglansverf, zodat het goed is schoon te houden. Geef de fronten minstens twee lagen verf. Je zou bijvoorbeeld de bovenkeukenkasten in dezelfde kleur kunnen verven als de muur eronder en erboven. Dan vallen de kasten een stuk minder op.

Hoop dat je er zo uitkomt en lekker aan de slag kunt met de verfkwast. Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e
info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

 
Reactie vraagsteller:
Beste Merel,
Heel hartelijk dank voor je antwoord. Ik heb inmiddels de kleuren loom en forel (en ook klei en leem!) op de muur geprobeerd, maar het staat niet bij de keuken. Ik hou niet veel rekening met de meubels, want die moet ik toch ook vervangen. Ik vond de uitstraling van de woonkamer te klassiek (houtwerk was vanillegeel en muren waren leem (meer groen). Het houtwerk ben ik de afgelopen tijd van boven naar beneden gaan schilderen in bijna wit (hoogglans), slaapkamer boven is zwart op de muur, rest wit. Het moet een strakkere look krijgen ook beneden. Ik wil eigenlijk een lichte kleur op de muur waar de keuken zit (ook al is dat juist de zonkant), omdat ik de keuken minder wil laten opvallen (de ruimte beneden is al klein, 8 meter diep, 4 meter breed en 3.20 hoog), de andere want (t.o. de keukenwand) wil ik een flinke kleur geven (deze want gaat met de trap mee omhoog, dus het halletje boven krijgt ook die kleur. Heb inmiddels ook groen geprobeerd (agaat van Histor) op zich wel echt een kleur, maar past dit bij de kleur van de keuken. Ik weet niet exact wat het kleurnummer is. In de offerte van de keuken van destijds staat "vanille K22" hoogglans (neigt nog het meest naar de kleur ZEN van Histor, alleen dan iets lichter). Kortom...ik heb een groot kleurprobleem ;-), waar ik niet uit kom. Welke kleuren moeten er op de muren beneden?? Ik hou wel van rust in de woonkamer, maar het mag wel spannend, een flinke kleur op de muur, daar loop ik niet voor weg. Zwart wit zoals de slaapkamer is erg mooi, net zoals de badkamer, modern, strak, wit en antraciet. De stadstuin grenzend aan de woonkamer is ook strak en toilet beneden ook...maar wat te doen met de woonkamer? Help! ;-)

Groeten!
 
Antwoord Beheerder:
Als je de vanille kleur van de keuken wilt behouden, moet je de kleuren voor de woonkamer toch afstemmen op deze kleur. Om het strakker te krijgen is het een goed idee om al het gelige houtwerk wit te verven. Zen van Histor is een groengele kleur. (ik zou dit geen vanille noemen, die kleur vind ik geler, daar zit geen groen in. Zo lastig is het dus om over kleur te communiceren!) De kleur agaat van Histor past niet bij Zen. Groengele kleuren wel, dus dat wat de meeste mensen olijftinten noemen. (Zenegroen, Tevreden enz van Histor) Houdt je daar van? Dan kun je de muur tegenover de keuken in een stevige olijfgroen verven. Oranje of paarse tinten staan daar mooi bij als accenten. Je kunt ook zoeken naar een geschikte paarstint voor de muur. Ook heel mooi bij de kleur Zen. Wat denk je van Tijdloos of wat feller, Passend of Intens? Allemaal van Histor. Maak eerst een proefvlak voor je de hele muur in deze kleur verft! Is paars niet jouw kleur en wil je ook geen olijfgroen, zoek het dan in een oranje tint. Vind je dat te kleurig worden? Zwart in de woonkamer kan natuurlijk ook (kies een offblack), of een grijstint met een gele basis. Route 7502-Y of Boulevard 5502-Y, beiden van Histor. Met accessoires in olijfgroen of paars kun je het geheel kleurrijker maken.
Zo genoeg kleurideeën? Succes!

Met vriendelijke groet,
Merel Havenaar
Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl
w www.havenaarinterieurs.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Ik wil een andere kleur od de muur in de wookamer.:

Buren bepalen kleur kozijn tussenmuur onze zijde.
      [Gesteld in Tuin]
2010-11-04 22:12:36
Welke kleur moeten de muren van mijn kinderkamer?
      [Gesteld in Interieur-Utrecht]
2009-04-06 10:05:30
Passen ral 1013 keuken en true taupe van flexa
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-04-15 13:41:06
welke kleur kan ik die muur doen?
      [Gesteld in Interieur-Utrecht]
2009-02-25 10:04:24
Van wie is de terrasmuur ?
      [Gesteld in Tuin]
2010-02-25 12:49:08

Gemiddelde score Interieur-Utrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+