Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Re´ncarnatietherapie » Vorige Levens
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vorige Levens en krijg online een antwoord van de specialist in Vorige Levens

Zelf een vraag over Vorige Levens? Klik hier.
Meer vragen over Vorige Levens.
De huidige beheerder van de rubriek Vorige Levens:
Naam: Marianne Notschaele-den Boer
Bedrijf: Rha publishing - rha reincarnatietherapie
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marianne Notschaele-den Boer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via RSS. Klik hier.
RSS over Vorige Levens op jouw website?Vragen over Vorige Levens op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via E-mail. Klik hier.

Heeft transsexualiteit een verband met een vorig leven?

[Gesteld op: 09-08-2009]

Toelichting:
Dit vraag ik mij af omdat ik transsexueel ben en probeer te ontdekken hoe dat komt.
Antwoord:

Beste.....

Welkom met je vraag. Voor mij maakt het niet uit in welk lichaam iemand zit met zijn zielsenergie en ook niet welke geaardheid iemand heeft. Dus transsexueel, homo, hetero of bi.... we zijn allemaal zielen die plaatsnemen in een lichaam=incarnatie. En bij vaker terugkomen in een lichaam=re-incarnatie.

Bij alle ervaringen in (vorige) levens maken we allerlei bestaansvormen mee: man, vrouw, kind, in allerlei soorte lichamen (gezond, ziek, gehandicapt) en van allerlei ras (geel, blank, bruin, rood, zwart, albino etc).

Vanuit mijn eigen praktijkervaringen sinds 1992 en veel literatuur gelezen te hebben over vorige levens en reïncarnatie, kan ik slechts het volgende zeggen:

de keren dat ik het tegenkwam (dus een transsexuele persoon met vragen in mijn praktijk over dit leven), ging het om de behoefte snel te incarneren, weer terug te komen op aarde in een lichaam. De behoefte om snel opnieuw geboren te worden was groter dan het wel of niet beschikbaar zijn van een specifiek vrouwen- of mannenlichaam. Pas daarna, na de gretigheid van het hebben van een nieuw lichaam, kwam soms het besef.... oeps... ik had toch liever een vrouwenlichaam gehad of oeps.... ik had liever in een mannenlichaam terechtgekomen.

Blijkbaar was het snel opnieuw geboren worden in bepaalde streek, plaats, omgving, bij bepaalde ouders, specifieke periode etc. belangrijker dan een rustig weloverwogen keuze voor een mannen- of vrouwenlichaam. Helen Wambach heeft ooit in een studie goed gekeken naar de reden van incarnatie en schreef hier ook een klein stukje van in haar boek "De mens heeft vele levens".

Zie ook boek: 'Sexualiteit en vorige levens', een wat ouder boek van Langedijk en van Enkhuizen. Ik weet niet of daar een voorbeeld in staat van transseksualiteit, maar wel vele voorbeelden rondom sexualiteit en wel of niet goed in je vel zitten/of in een lichaam zitten ;)

Het kan ook zijn, dat het sterven in een vorig leven zo plotseling gebeurde dat in de verwarring van het sterven een nieuwe mogelijkheid om te leven werd gezocht, waarbij minder sterk gedacht werd aan welke mogelijkheden er zouden zijn voor wat betreft het soort lichaam, mannelijk of vrouwelijk. Dat noemen we in therapie: 'stofzuigerervaring', aangezogen worden tot een nieuw lichaam, zonder dat je de gelegenheid hebt dat goed te overdenken. Dit ivm snel sterven en snel er weer willen zijn...

Tegenwoordig met onze 'maakbaarheid van lichamen' (denk aan botox, maar ook aan geslachtsveranderiing), ben je wat dat betreft in een goede tijd terechtgekomen. Dat wil zeggen: het was blijkbaar belangrijk voor je om er nu te zijn, in wat voor lichaam dan ook, en dankzij de kennis van tegenwoordig is het mogelijk om een lichaam passender te maken, zodat je je er prettiger in voelt. Meer op je gemak (en dat hangt dan misschien weer af van hoeveel vorige levens je als man of als vrouw hebt gehad).

Je kunt sleutelen aan je lichaam, totdat het 'past' in dit leven, maar je kunt bijv. ook uitzoeken waarom je juist dit leven hebt. Waarom deze ouders, waarom juist omgaan met geslachtsverwarring. Er lzullen vast vorige levens zijn die rondom dit thema bij jou informatie kunnen verschaffen.

Voor iedere transseksueel of man/vrouw met geslachtsverwarring of behoefte aan verandering van lijf, is een persoonlijk item terug te vinden in voorgaande levens. Soms kan het gaan om vorige levens en leren plaats te nemen in een lichaam, soms kan het gaan om de worsteling tussen vrouwen- en mannenlevens (bijv. hoer-monnik) of andere thema's die je in balans aan het brengen bent.

Als transsexueel ben je net zo waardevol als elke andere persoon. Leer je plek innemen op deze aardbol en leer omgaan met het lijf dat je 'gekregen' of 'gekozen' hebt of waar je 'per ongeluk' aan bent verbonden met je zielsenergie. Verander het indien je daar gelukkiger van wordt, en zoek tegelijkertijd naar achterliggende oorzaken, zoals je nu aan het doen bent. Begrijpen waarom je op deze aarde rondloopt geeft veel inzicht en rust.

Collega-reïncarnatietherapeuten vind je via de website www.reincarnatietherapie.nl Kies vooral iemand met een 'open mind' of iemand met ervaring op het gebied van vorige levens en geslachtsverandering in dit leven. 

Lieve groet, Marianne Notschaele 

 

 

 

 

& nbsp;

Beantwoord door:
Marianne Notschaele-den Boer
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Heeft transsexualiteit een verband met een vorig leven?:

Wat is mijn vorige leven? Hoe ben ik zo geworden?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-12-02 17:44:36
een onafgemaakt leven
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-11-02 09:44:34
aan Marianne Notschaele-Den Boer
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-11-01 22:45:19
Mijn vorig leven en hedendaagse problemen?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2011-06-20 08:22:27
Ben ik zo voortbestemd?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2011-03-04 19:09:56

Gemiddelde score Vorige Levens: 8.0 (748x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+